Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

klimta

a ešte jedna,posledná vec :D..zdá sa mi,že som strašne osprostela :D..máte niektorá podobný pocit? (nemyslím zo ma :D)

klimta

presne!! aj toto som chcela napísať,len sa mi to zdalo veľa :D..takisto jej môžem hovoriť akurát tak veľké H.. keď máme obidve dobrú náladu čo sa párkrát do roka stane :D..nemala by som jej problém povedať hocičo..lenže vždycky si poviem,že s mierou pretože pri najbližšej možnej príležitosi (občas aj do 5tich minút) to bude zneužité proti mne..nerozumiem..veď keď ti niekto niečo povie..je to preto,že ti dôveruje a nepredpokladá takýto scenár..ach :D

k tým hádkam- aj ja som to skúšala :D..lenže :D..keď som odpovedala kľudne-bola som MAXIMALNE drzá..keď podráždene-čo si to dovoľujem ,a keď som si v duchu vravela nepočujem ťa,nepočujem ťa :D- jasné..to môžem rovno hrach na stenu hádzať :D

dneska mi povedala,že ľutuje chlapa,ktorý si ma zoberie..pche :D
a raz dokonca,že "zožerie kefu",ak si ma VOBEC NIEKTO! :D buhaha

dokáže skritizovať celý svet..ale keď niekto niečo povie na jej adresu- dovidenia stará mama :D..urazí sa na pár týždňov

dobre..poohovárala som-ženská povinnosť splnená :D

na druhej strane..aby som nebola neobjektívna..na všetko zlo treba dvoch,čiže tiež v tom mám podiel viny..ale..je o generáciu staršia,tak by sa mala správať podľa toho nie? :D

je strašne pekné,že máš so sestrou taký vzťah ako opisuješ :)) a obdivujem ťa,že si jej to povedala..aj teba mrska..aj všetky ostatné,ktoré to spravili :D
u mňa to okrem hajzľovej misy (fuj slovník) :D0 nevie nik :D

čo je s mrskou?? chrípka? dúfam,že nič vážne

Malicka 160

Klimta!!!!! :D :D :D :D
Bože som sa nasmiala. . . Tak neviem ako u teba, ale u mňa to nevedia, ja chápem, že z toho 2x si dám zemiakový šalát a za tým si dám koláče je to teraz obrovská zmena, ale kurník :D . . . tiež sa neviem zavďačiť, nech sa snažím ako chcem. . . . ale nevadí, naučila som sa proste byť ticho a nerobiť z halo ešte väčšie haloooooooo, lebo potom sa kričí a kričí a mne to teda dobrotu pri tomto čím prechádzam nerobí :). A povedať im to nemôžem, mama by to povedala každému, ešte aj susede, čo sa pred 30 rokmi odsťahovala. Je strašne klebetná, takže jej nehovorím vôbec nič, lebo aj keď som to predtým pár krát spravila, výsledok bol taký, že pri nejakej hádke to proti mne vytiahla, alebo to povedala ďalším ľuďom a vyvolala konflikt, z ktorého som sa ja dostávala najhoršie. Okrem toho, sama má nejakú divnú psychiku, 2x sa snažila "zabiť", úvodzovky sú tam preto, že to robila len aby na seba strhla pozornosť (chvalabohu, že to nemyslela vážne), cíti sa nedocenená, všetko berie osobne, skrátka, akoby mala to isté čo ja len bez bulímie. . . aj preto som to už vzdala, proti psychicky labilnému človeku, čo dokáže sameho seba presvedčiť, že všetci mu chcú zle a že je obeťou, má nízke sebavedomie a nikto jej nepomáha (nie je pravda, driem ako otrok a správvam sa k nej pekne, ako naozaj), je zakomplexovaný a strašne urážlivý, plus každého ohovára, sa to proste nedá. Veľa krát poštvala otca výmyslami proti mne a ja už som len kývla plecom a nehnala to nikde, proste som rezignovala, povedala kľudne, že ako si môže tak vymýšľať a nechala to tak.... preto im ani len nemôžem naznačiť, že m´m čo mám, lebo som pre nich v podstate sklamanie a asi by ma šupli niekde na liečenie :D Mám segru, tá pomáha a to som neuveriteľne šťastná, že som sa odhodlala jej to povedať, spadol mi teda megakameň zo srdca a odvahu to chcelo teda nenormálnu, pričom mi potom sama povedsala, nech to rodičom nehovorím :D. . . takže tak a klimta ja viem presne aký je to pocit potrebovať niekomu niečo povedať, takže žiaden selfish príspevok, od toho tu sme, aby sme sa vypočuli, zdôverili a povzbudili jedna druhú. A myslím, že sa nám darí fajne :) Aj keď mrška je chorá, inak žiadna nepodľahla a ja mám 2 týždňové výtyžňovčie, tak pálim sviečku na moju čistotu :D

klimta

a viete,čoho sa bojím :D,..že raz budem mať dcéru..a budem sa k nej správať rovnako
ako s vraví..sme kópiou vlastných rodičov a myslím,že aj ony si to v našom veku hovorili..aspoň teda moja áno..to viem..
a pozrite,čo sa stalo

klimta

čaauko kakavko :D
čítala som len posledný prísppevok, tak dúfam,že všetky statočne bojujete a nemáte pochmúrne myšlienky :))

počuj Maličká..ako keby som to písala ja! vážne, :D až ma z toho chytil nepríjemný pocit :D
trošku na to nadviažem,pretože..akurát som rezignovala :D..takisto svoju mamču ľúbim..ale ...
netuším,ako jej vyhovieť..

nejem-som anorektička..jem-pripomienky,ako budem vyzerať,či sa fakt nedokážem ovládať,atď..
cvičím-som nenormálna :D,..necvičím-poznámky k mojej postave ..
pozoruje všetko čo jem a komentuje, komentuje, komentuje..vždy a všetko :D..bola som dosť prísny vitarián-obaja rodičia sa zhodli,že sa s tým zničím,(raz mi dokonca povedali,že rezeň je zdravý chacha :D)..pointa :D..posledné dni sa stravujem s nimi,pretože sa nejak necítim dobre..lenže..OHEN NA STRECHE :D..prišli vetičky typu či mi už nezáleží na mojom zdraví(ROZUMIETE?? veď doteraz "som sa ničila" :D,)..

momentálne som doma,lebo sa učím na skúšku..rozhodila som si čas tak,aby som nad tým nesedela zbytočne veľa,a skončím den predtým,ako tam pôjdem..
kým som sa neučila,bol problém..pretože zabíjam čas,.posledných pár dní som za knihami od rána do večera..lenže :D..ani to sa jej nepáči :D pomoooooooc :D

inak prepáčte za za takýto "selfish" príspevok,ale musela som sa nejakým spôsobom vyventilovať :D..tiež sedím v izbe,pretože občas mám pocit,že stačí len pohľad na mňa a už to ide

irise

Ahoj Malicka.. je mi luto ze mas taky zly vztah s mamou :( to je hrozne. Ale som si ista ze ona ta lubi, len to nedokaze prejavit, ma akysi blok v hlave... Ale som rada ze si dosla nato ze toto nieje dovod na to aby si sa nicila. Spravne rozhodnutie, mas trohu tazsi zivot ako priemer,ale urcite sa zachvilu odstahujes, a tym ze sa nenicis bulimiou sa ti zachvilu otvori svet a bude sa zdat vsetko lepsim, mne sa tak stalo :)
Inak, aj ja mam urcite rozpory s mamou, ja ju mam asi az prilis rada a tazko znasam ze sa nesprava tak akoby podla mna mala zrela zena v jej veku, a este casto ma nici psychicky a to ma depta .. a v dectve bola velmi prisna, toto je asi dovod mojej detskej-pubertackej anorexie.. cize somnou sa to vlece tiez dlho,ale konecne to zacinam mat pod kontrolou...

Malicka 160

Ahoj Irise :)!
Tak mala som dobrú náladu, ale už som dostala studenú sprchu od našich, ale čo už, snažím sa to vstrebávať a nehádať sa. Vadí im, ako sa stravujem, že si varím sama a že jem zdravo, mama má problémy s postavou, je malá a pri sebe a preto mi nadáva do anorektičiek a podobne, pričom mám normálnu váhu na moju výšku. Sestra mi hovorila, že na mňa žiarli, čo sa tohoto týka.... Akurát drží diétu, tak neje skoro vôbec a keď som jej povedala, že má málo bielkovín a tukov, už bol oheň na streche a ja anorektička :D najhoršie je, že si na svoju stranu vždy prikloní aj môjho otca a ten mi vyčíta, že sa varí na dva krát a drží jej vždy stranu. No ja sa nevrátim k tomu starému ja, tak tieto výbuchy budem musieť zvládať... Celkovo to mám v rodine zlé, mamča má čo sa týka mojej osoby akýsi vyslovený odpor, ale to bolo od mala, asi preto, že som sa podobala na otca a on sa vo mne videl, či už nárokmi, rozumom, prístupom, postavou, proste som celá ako otec. Tak asi na mňa žiarlila a vytvorilo sa z toho niečo takéto, nanajvýš zvláštne puto. Je mi z toho ťažko, ale beriem to tak, že sa nezmení a toľko rozhovorov som s ňou mala, no vždy skončili krikom. Dokonca som mala asi 3x z nej a jej slov hysterický záchvat a myšlienky na samovraždu, ale to už je dávno. Teraz sa snažím byť v poriadku a ak sa snaží vyvolať hádku, kľudne jej odpovedám. No aj tak je zle :) tak som proste zalezená v izbe a snažím sa nezavadzať... A to podotýkam, že všetci hovoria, že aké to musí mať úžasné, lebo varím upratujem, o všetko sa starám, nie som lenivec. No ale zvykla som si akosi doma proste nevytŕčať. Proste si idem svoje. Len viem, že takto k svojím deťom nikdy nebudem pristupovať a ak na sebe vidím nejaké znaky z jej správania, snažím sa ich potlačiť. Nechcem byť ako ona. Ale aj tak ju milujem aj otca, len sú proste taký aký sú... A čo sa týka sestry, jasné že mi pomáha, už s nami nežije, ale je mi veľkou oporou, ju berú diametrálne odlišne ako mňa. Ona je pre nich dokonalá, vyštudovala právo, takže je to tá dcéra, ktorá má pravdu, je inteligentná a skrátka na ňu dajú. Je mi veľkou oporou a dosť často si voláme, pokiaľ sa nevidíme. Som rada, za to že ju mám... :) no a čo si kúpim? Vstupy do posilovne som si kúpila :) Momentálne si nemôžem moc vyskakovať a minule som si kúpila asi 5 tričiek, tak mi to stačí na mesiac isto ;) a nepadajú práveže irise, za čo som vďačná, už sa to zlepšilo a dúfam, že sa mi zlepšia, len pleť je horšia, ale to prejde, dúfam, skrátka myslím, že už sa nevrátim tam kde som bola, nemôžem, vidím, že sa to dá a to je pre mňa hnacím motorom. Len vydržať ten tlak. Radšej si poplačem, ako to riešiť inak. . . Ak som bola príliš rozvláčna, ospravedlňujem sa, len je to čerstvé a bolí to, tak preto to všetko. Potrebovala som to niekomu povedať.... Majte krásny zvyšok dňa a ľúbte svojich blízkych, je to všetko čo máme :)

irise

Malicka ahooj. Jeej, super prispevok. Uplne z teba srsi dobra nalada. Co ma tesi :)
Este stale ti padaju vlasy? ja som si inak vsimla ze mi zhustli a prestali sa mi lamat odkedy som free, a mam v tele vsetky latky.. skus brat zinok (mozno ho beres,nepamatam si,..prepac)
S tym travenim a ze ti zostane zle.. no to aj mne,este stale.. ale mam pocit ze sa to upravuje.. jaj a este s pocitom hladu som mala problemy.. niekedy necitim hlad ,az ked jem zistim ze som bola velmi hladna, potom treba viac kontroly aby som to nepresvihla -lebo necitim ani sytost.. ale uz sa aj toto upravuje, viem sa naobedovat,zasytit z normalneho mnozstva, aj ked sa este vela prilohy vyhybam,ale myslim ze moje zlozvyky su uz tolerovane..
a co pekne si pre seba kupis? :) gratulujem inac, len tak dalej. Si super. A ako to mas so sestrou,dava na teba pozor?

Malicka 160

Ahojte!
Takže v prvom rade Vám prajem pekný deň :) mrska, mrzí ma, že si chorá, máš náročnú prácu a do toho ešte choroba, obdivujem, že si sa odhodlala ísť v pondelok do práce, aj keď, asi nemáš na výber, každopádne, dúfam, že zajtra ti bude už dobre a bacha, nech sa neprepracuješ :))). Irise, paráda, dúfam, že tam budem aj ja za pár mesiacov, nič iné nechcem..... Matulienka, hovorí sa, že prvý krok je najťažší a ty so svojím rozhodnutím si ho spravila :) Ak budeš mať slabú chvíľku, doporučujem knihu od doktora Krcha, dávala som sem aj link. No a ja dnes oslavujem 2 "čisté" týždne, bez pošmyknutia, ak nerátam ten kúsok čokolády :/ Ale hlavu hore, nabudúce si dám väčší pozor, alebo to proste nejako prekusnem. Inak sa mám fajn. Som rada, že 2 týždne ubehli ani neviem ako a teším sa na ďalšie dni. Stáva sa, že občas ma prepadnú myšlienky na sladké, ale akoby to boli už len také pozostatky z choroby a doprajem si sladké hlavne v ovocí a kakau :) aj škorica mi pomáha, takže v pohode. Trávenie sa mi pomaličky upravuje, aj keď sa mi zdá, že ešte predsa len žalúdok štrajkuje, lebo keď sa najem, zostane mi chvíľu zle (ak sú to vredy, tak ma asi picne :D) a potom ani wc nie je bohviečo.... ale dávam si pozor, nech je všetko vyvážené a nič mi nechýba. Inak, vlasy mi prestali padať :) jeeej. No a dnes som spala do siedmej :) Síce som sa 2x zobudila ale raz to bolo na hnusný hororový sen, takže asi je to na dobrej ceste všetko :) dnes začínam pracovať na veciach do školy a potom sa ešte uvidí. Vyzerá to na pekný deň. Zatiaľ sa majte krásne a držte sa :)