Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

26matulienka

Malicka 160, krásny príspevok, dúfam, že aj ja taký za 18 dní napíšem :). Verím, že zajtra budem silná a bude čistý deň so zdravým jedlom, pozitívnymi myšlienkami a silnou vierou v samú seba, že to dokážem! Kurňa, keď som sa pred 2 rokmi dokázala zaťať a zdravou stravou schudnúť 18 kg a odolávala som všetkým nástrahám s ľahkosťou pierka, tak to musím dokázať aj teraz!

P. S. Malicka 160, mohla by si mi dať na seba e-mail? Chcela by som byť s tebou, s tvojím optimizmom a úspechom v osobnom kontakte, ak by si súhlasila :)

Malicka 160

Ahojte, prajem pekný večer! :)
No takže takto. Dnes je môj 18-ty čistý deň. Cítim sa fajn, len strašne často cikám a s "veľkou" potrebou to ide ťažko, tak som si začala ráno a na desiatu pridávať do vločiek sušené slivky. Jem 5-6 krát do dňa, podľa toho ako sa cítim, už to nie je také striktné vo význame, že som si dala presne na gram orechu, alebo podobne, dokonca som dnes zjedla polku krajíčka ražného chleba na večeru ako sacharid, pre mňa veľký úspech a predtým som si dala sušené jablká, asi 40 gramov, takže paráda :) . . . Mám okolo seba stále nejaké pokušenia, napríklad rezne, šalát, dnes šišky domáce a tak, len proste sa držím, lebo sa bojím, že si to pokazím, tak sa tvárim, že to proste neexistuje :D Dokonca som sa rozhodla upiecť niečo zdravé. Ak mám chuť na sladké, dám si kakao so sušeným mliekom a teplou vodou a stéviu do toho a je po probléme :) inak jem doobeda jablká, alebo nejaké citrusy, priemere tak 2-3 kusy čerstvého ovocia :) No a zatiaľ to ide. Aj napriek tomu, aké mám s mamou problémy. . . . Proste som si povedala dosť, pijem veľa tekutín, venujem sa sebe, škole, aktivitám, na B. proste v mojom živote nie je priestor, nepripúšťam si to. Aj keď popravde, keď som sa cítila strašne plná, najedená a ešte ani na wc to nešlo sa vyprázdniť, tak mi bolo zo seba zle.... ale povedala som si kašľať na to, musím vydržať a ono sa to nejak upraví, musí. Už boli aj myšlienky, že si dám toto a toto a potom to dám von, že veď si zaslúžim, ale povedala som si nie! A radšej budem bez sladkého, ako ísť potom na wc. Bojím sa že zlyhám, áno, to priznávam, ale robím všetko pre to, aby som to nespravila, nechcem do toho zas spadnúť, keď som vydržala hoci len 18 dní, pre mňa je to parádnych 18 čístých dní bez B. a chcem to do konca života. Pribrala som. Vážim 59 kíl, ale viete čo? Beriem to tak, že v mojom tele sa nachádza tak 1,5 kila potravín a do toho ešte aj v črevách nejaké veci ktoré nejdú von, tak akoby mali, takže som nepribrala, len mám v sebe strávenú a nestrávenú potravu a kým sa to nedá do poriadku, tak sa budem cítiť nafúknutá a plná, no a čo, 8 rokov prázdnoty a otupenosti stačilo, nemyslíte? A moje brucho sa zmenšilo :) neviem ako je to možné, ale zmenšilo sa, nepadajú mi vlasy tak veľmi ako doteraz, povedala by som, že ako zdravému človeku. Možno som si vypestovala závislosť na pohybe a cvičení, ale tie endorfíny za to stoja a nemám výčitky, že som sa normálne najedla. Pijem veľa vody a čajov a cítim sa "čistá" aj keď mám pred sebou ešte dlhú cestu. Čaká ma ešte jedlo bez výčitiek a na to si asi počkám, možno 5, možno 10 rokov, ale viem, že ten pocit bude stáť za to. A baby, čo ste na preháňadlách, viem asi ako sa cítite, keď si ich musíte dať, ja som nad tým tiež uvažovala, bolelo ma brucho, mala som ho nafúknuté, bolo to hrozné, ale držala som. A stále to nie je v pohode, ale držím sa, aj keď nosím voľné veci, lebo sa cítim zle... ale jednoducho už to nechcem, načo mi je pekné telo, keď hlava je chorá? A jedného dňa chcem deti a mám ciele a s bulímiou sa to jednoducho nedá dosiahnúť, lebo pohltí celý Váš život. Dá sa to, naozaj sa to dá! Verte mi! Proste viete ako som si ja posrala to čo som mala? Bola som na výbornej škole a vyhodili ma, lebo som mala depky a nedokázala sa sústrediť na učenie a všetko bolo len o žraní, stratila som 3 roky života, už sa budem byť o každú sekundu, lebo byť triezva je to najkrajšie čo si my chorí môžeme želať! Cry, v sračkách budeš len keď spadneš a už nevstaneš! Vzchop sa dokelu!!! Si mladá baba, ak potrebuješ pokecať osobne, daj mi kontakt, napíšem ti, ja viem, že som ešte nič, že mojích pár dní je smiešnych oproti ostatným dievčatám, ale cítim sa silná a nemôžem uveriť, ako sa B. mohla stať takou pevnou príťažou. Matulienka26, dá sa odolať, proste si vždy povedz nie nie nie nie nie aj milión krát za deň, dones si svoje bezpečné jedlo a veľa pi, keď si mala čas na sladké, máš čas sa aj správne najesť!! Baby dokážete to, nevzávajte sa, choroby, ktoré máme sú obrovskou príťažou a ak zlyháme, najdôležitejšie je, aby nás to posilnilo a posunulo ďalej, lebo aj pád na hubu je krok v pred a je to pravda!!!! Prepáčte za ten sloh, ale chcem Vás nabiť tým, čo mám v sebe.... aby ste pochopili, že to je reálne a nie to PPP snové, utápanie duše a rozumu. . .

[zruseny22]

Klobúk dolu baby, rešpekt.
Veľmi vám fandím. A držím palce. Máte fajn vykročené. Už len to, že to vyliečenie ozaj CHCETE a aj pre to niečo robíte.
Je mi hlúpe to aj sem napísať, ale... občas vás čítam.. ale už len málokedy.. a dôvod? Cítim sa mizerne, keď sme prídem a vidím, čítam ako sa vám darí. A keď si pri tom uvedomím, že ja som v totálnej sračke... a tak... namiesto toho, aby som sa motivovala, tak vás nikdy ani nedočítam, lebo mám pocit totálnej beznádeje a zlyhania... ale to bude asi aj tým, že som nad touto chorobou úplne rezignovala a v mojom prípade nevidím cestu k vyliečeniu.

Držte sa!

26matulienka

ahojte, teším sa, keď čítam ako sa vám darí. U mňa je to, bohužiaľ, inak ;(

Posledné 3 dni som to nezvládla, po všetkých stránkach. Brigádujem v jednom sklade s potravinami a teraz posledných pár dní tam bola fakt veľká zákazka, takže sme museli makať, bývala som tam od rána od 7 aj do 11 večera, takmer v kuse, aby sa všetko stihlo, lebo termín bol krkolomný. Samozrejme som bola dosť unavená a tak som veľa jedla, sladkostí. Nezvládla som odolať, keď som celý deň chodila okolo nich. No a potom ma zas samozrejme chytili výčitky svedomia a už to išlo von. Predvčerom dva razy, včera raz a dnes tiež raz :(. Ale aj tak som potom toho vždy ešte veľa zjedla, len už som nešla vracať. Pred touto zákazkou som sa aj tešila, že tam bude veľa roboty, pohybu a zdravou stravou ešte aj zhodím tie 2 kg, čo som pribrala a miesto toho, som nabrala ďalšie a zlyhala :(. Jednoducho byť v tom prostredí v tých podmienkach akých som bola... som príliš slabá. Ale nevzdávam sa, tak ako každý večer, aj dnes si hovorím, že idem ďalej a bojujem. Tak ako každý večer, aj dnes verím, že zajtra bude dobre, že zajtra to už zvládnem. Ja mám pocit, že len potrebujem pár dní na to, aby som očistila telo od všetkého toho zlého, čo plodí len ďalšie chute na zlé a potom to snáď pôjde. Strašne sa chcem toho zbaviť, chcem byť opäť zdravá. Lenže každá motivácia mi vydrží vždy len pár dní. Ale ja to musím zvládnuť, musím!

mrska

Ahojte.
tak irise si to uži a neboj sa stravovania,aj v reštauráciach majú bezpečné potraviny...ja som na tom zo stravou celokm v pohode aj ked som trochu pribrala,ale teraz som chorá tak to neriešim moc lebo sa chcem vyliečiť,od stredy ma bolí hlava už som pojedla toľko liekov....
tak sa ozvite ako sa máte...
ahojte..

irise

Ahojte, ja tu nebudem teraz par dni, tak vam prajem vela uspechu v boji. Ja odchadzam do zahranicia...takze mam uzkost ako zvladnem stravovanie v restauraciach a hoteloch... ale snad hej :(

este k tym matkam: ja mam v hlave stale to ze jej nevyhovujem,ze nemozem byt pre nu dostatocne dobra, ja (ako kazde male dievca) som po tom tuzila v detstve aby ma pochvalila, uznala, no to sa nikdy nestalo... ale teraz uz som dospela ,takze sa snazim toto vyhodit z hlavy..no a co ked sa jej nieco nepaci. mam vlastne myslienky a nazory takze viem co je ok, chvalitebne a co nie.. a musela som si vybudovat pozitivny vztah k sebe, kedze ona mi to nevybudovala v detstve.
hm, a tiez sa tak nechcem spravat k detom ako ona ku mne kedysi... ako, nebola uplne zla mamka, bude v tom aj to ze som strasne citliva.

ok,stacilo. :D pekny den.

mrska

Ahojte dievčatá....
klimta som rada že si sa ozvala....
tak ja som do tej roboty nakoniec nešla,lebo včera som skolabovala..nie tak že uplne bác...ale triasla som sa a celý deň som mala slabé telo a hlavne nohy...a to je prvý krát čo som sa niečoho takého ľakla...asi som písala že aj deti ochoreli a ja samozrejme v teplotách v piatok aj sobotu,behala okolo detí varila som im,obedy čajíky a takto to so mnou zamávalo...ale ešte hrozne kašlem a stále ma bolí hlava....tak asi zajtra už pojdem ak budem dnes ok...
čítala som vaše príspevky a chcela by som vám ako mama 19-ročnej dcéry povedať že nieje to tak že vy budete také ako vaše mami k dcéram,ja som si práve hladala inú cestu k detom ako moja mama...ona s nami trávila málo času a nemohli sme sa jej z ničím zdvôveriť...moje deti mi povedia dosť toho,či to je skúška alkoholu,fajčenia,a dcéra mi aj povedala že majú s priateľom sex,tak som ju poslala k lekárovi po lieky...
malicka..niektoré matky zaačnú na svoje dcéry aj žiarliť čo ja osobne nepoznám,ale viem ako ti musí byť..je dobré ak sa s nou nehádaš ani tebe by to pri PPP nepomohlo...a stou stravou...ja si varím tiež osobitne a tiež sa to u nás preberalo pri každom jedle,aj teraz niekedy muž zazerá ked chrúmem šalát...ale som mu povedala že môže byť rád že aspoň sa snažím jesť a nevracať a nehnačkovať....a rodine varím tiež iné jedlá aj pečiem...veľa ľudí tuto chorobu berie ako nejakú roztopaš,že nevieme čo so sebou,aj gynekolg mi povedal ale prosím vás ved sa najedzte?kôň...keby vedel čo my prežívame tak je ticho...s tým sa musíme zmieriť že nám stále budu kukat do taniera...a komentovať...ale nedajte sa odradiť ako som písala lepšie jesť zdravo ako vobec alebo vracať...
robíte pokroky a to sa mi na vás páči irise aj malicka,a ešte aj ja niekedy ziapem na deti,ked im začne šibať,a potom nám šibe všetkým a dobre sa pohádame....:)
držte sa...držím palce..