Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
ja mam tiez viac ako by som chcela mat... BMI mam v poriadku, sice len tesne nad hranicou podvahy 18,nieco.. ale moj pocit je ze mam tucne stehna, velky zadok.. som taky typ proste, nizka a stehna mam vzdy najvacsie,aj v podvahe.
Ale pred nedavnom (3 mesiace dozadu) som mala o 5 kil menej, ale ani vtedy som nebola so sebou spokojna,len som pocuvala ze som nechutne chuda a biela.. tak som si povedala ze tak ci tak sa nenavidim, tak radsej budem jest normalne a spravat sa pri spolocnych stravovaniach ako clovek (lebo ja som mala tendenciu bud nejest vobec alebo jest vela a pri najblizsom kriku vygrcat vsetko..tak ako pocujes).. takze tak. mozno by si mala mysliet na svoju ja,ked si mala podvahu, bola si spokojnejsia? mala si sa radsej? mozno by sa ti prestala lubit ta podoba cry :) hm?
inak, ty co studujes?
Iriska? A ty si na tom ako s BMI? Ja mam o 10kg viac ako v podvahe:(
cry, cize teoriu ovladas dobre :) uz len s tym zacat.. nejak by si sa mala zmierit s tym ze nemas podvahu, no a co? podla mna mas BMI tesne v poriadku... cize musis byt stihla :) nove vlasy.. subjektivne pocity mozes okaslat, tucnota nieje pocit!
inak, ladovy salat je mnamka,dam si aj ja :)
Irise, a ano, ten jogurt ma ruzovy obal.
A dala som si ten jogurt a par listov lad.salatu.
Malicka, aky je to ten dukan kolacik?
Malicka, krasna pravidelnost! Paradicka, uzasne!
Ja viem, ze to tak je a tym metabolizmom. Pri tomto mojom stravovani priberam, ale ked si spomeniem ako sme jedli na lieceni! Na ranajky 2 rohliky s pomazankou, alebo 2 lupacky, alebo 2 kolace kupovane, nie mini!, desiata bud ovocie, alebo smotanovy jogurt, obed polievka+ druhe jedlo ( alebo buchty, aj knedle!), olovrant byvalo bud ovocie, alebo smotanovy jogurt, alebo puding, alebo termix, vecera: bud tepla- porcia ako obed, ale bez polievky, alebo sucha vecera- 2 chleby+ 100g sunka+ maslo, alebo cele balenie eidamu+ k tomu este 1ks ovocia, alebo keksik, a 2.vecera- bud ovocie, alebo jogurt, alebo napr.jeden kolac, alebo rohlik so sunkou, alebo pizza rohlik. Babky a na lieceni skoro ziadny pohyb a este som tam schudla pri kazdej hospitalizacii 4kg a to si nerobim srandu!
Takze Malicka, mas pravdu, ze je pri pravidelnosti rychlejsi metabolizmus, telo zacne lepsie spalovat a prestane si vsetko ukladat do zasoby. Teraz jem tak 1/4 a aj tak som pribrala, uz davno nemam podvahu! Viem, ze by som mala zacat normalne jest, mozno by aj vaha kusok potom sama klesla, ale.. neviem tak zacat jest, mam strasny pocit tucnoty uz teraz.. a stale pokusenie mat znova podvahu..
(Pisem z mobilu, tak ak su chyby, prepacte).
cry, poznam ten jogurt, je taky ruzovy ze? ten je super,len malokedy ho dostat.. a je plny sladidiel ale nezvykne ma to velmi trapit (co je hlupy postoj ale radsej jest sladidlo ako nic,alebo ako cukor a grcat)... tak co si si nakoniec dala? ja tu svoju veceru som si uz dala, ale neskor si este dam tiez jogurt s niecim, asi s jablkom...
a ze co studujem.. :) biochemiu.
malicka, jaj velmi si uzasna :) krasny jedalnicek plny hodnotnych veci ..a mas dobry postoj. berem si z teba priklad! to s tym metabolizmom si musim opakovat kazdy den.
Čaute baby!
Tak tomuto vy hovoríte jedlo? No a teraz ja :P
Raňajky: tvaroh, goji, jahody čerstve mnaaam, ovsené vločky, oriešky, škorica. neskôr dva tvarohové dukan koláčiky :D
Desiata: šalát zeleninový s cícerom a k tomu krajec chleba a šunku a syr ňom ňom a potom dukan koláčik
Obed: polievka zeleninová a dukan koláč so syrovátkou
Obed II.: kuracie prsia grilované v tortille so šalátom, potom sojové mlieko a karo aaa samozrejme dukan koláčik
Olovrant: krajec tmavého chleba šalát, cottage
Večera: sušienky, nejaké jablčné plátky a šampáňo :) to ešte len plánujem) :P
a bola som dnes cvičiť, takže plná endorfínov a chuti bojovať s PPP presne tak ako vy, takže jedlu zdar a viete čo? nepriberám, napriek včerajšiemu hodovaciemu dňu, som sa vážila a 58 kíl takže spokojná vysmiatá šťastná. Uvedomte si, že čím viaca častejšie jete, menšie porcie, tým rýchlejší je váš metabolizmus. Ja mám v hlave tiež, že som blbá že jem veľa, ale kašlem na to, do konca života z každého sústa výčitka? NIE!!!
Irise, vidis, vlastne mame aj kivi. Jogurty- klasik, jogobela. Ale nedavno som objavila velmi dobry jogurt- zvolensky- ma okolo 320g, dost, ale je biely. Ale bielo- sladky. Sice nizkotucny, ale velmi chutny. Na 100g ma 160 kJ, co je malicko.
Mozno si dam este ladovy salat.
Je mi smutno.
Irise, a ty co studujes?
cry,len si daj nieco.. mozes aj ine ovocie namiesto jablka.. to co si zatial zjedla je malicko,cize kludne :) aky jogurt jedavas?
Idem si dat na veceru jogurt a neviem co este:( Dala by som si nejake dobre, tvrde jablko, ale take doma nemame. .