Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
vitaj medzi nami fairy :))
v prvom rade gratulujem k rozhodnutiu vyliečiť sa :))..ako píšeš,pre zmenu treba aj niečo urobiť,pretože bez toho je to úplne bezpredmetné..už len za tento fakt môžeš byť na seba hrdá ;)
nečakaj zázraky hneď od začiatku (aj keď..možno si dnes povieš,že si s B skoncovala a skutočne sa ti to podarí :))..každá z nás mala individuálne tempo,..myslím,že cez leto sme boli všetky v rovnakých sr***ách a pozri..február..celkom sa nám darí nie? ;)
takže prispievaj,navzájom sa motivujme a svet bude krajší haha :)
napíš niečo bližšie o sebe :)
cry-s tou čokoládou som to myslela tak,že by nemala byť súčasťou žiadneho človeka :D
ako si sa nakoniec rozhodla?..ideš bojovať? :)
irise- biochémia ..wow :D..čakala som hocičo,len nie toto..klobúk dolu :))
maličká,čo študuješ ty?
inak irise..ja tiež nenávidím reči tohto typu..vždy keď si upravím váhu na relatívne zdravú hranicu (podľa BMI) a presviedčam samú seba,že je to super atď príde nejaký náruživý člen rodiny a spýta sa ma,či mi takto nie je lepšie :D,..vtedy si vo vnútri kričím "drž hubu ty smrade" :D
užite si volno baby :))..hlavne v prípade,že máte po skúškach :) mňa ešte jedna čaká,takže idem zarezávať :)
mrska daj vedieť,ako bolo :)
majte sa , držte sa (stola :D)
Idem sa sem trosicku vyspovedat aj ja. Som bulimicka cca 4 roky, konecne po rokoch sa mi zacalo darit nezvraciat, uvedomit si ze chcem zmenu a ze pre nu nieco aj robim. Podarilo sa mi byt cista aj dva tyzdne, pocit spokojnosti a euforie z toho bol neskutocny...v poslednej dobe ale zazivam krizy a zvycajne po 5 dnoch snahy pride na mna osial a neviem sa zastavit...citim sa velmi stratene, ze sa mi nikdy nepodari vyliecit nadobro a skor ci neskor sa aj tak "pregrciam"
Dobré ráno!
Riadne nakopáva takéto chválenie, normálne začínam byť na seba hrdá :) Jediné čo ma štve, že stále sa budím okolo tretej a potom o šiestej. Ale čo, hádam sa to upraví..... To je pekný plán mrška, ja som nebola v reštike ani nepamätám a bez PPP už vôbec nie, neviem čo by som si dala a tak, takže môj obdiv. Hobbits si kupujem tiež, ale teraz, keď som čistá sa bojím, že zjem celý balík, že sa neudržím, tak na to kašlem. Preto si pečiem dukan keksy a podobne, nech keď hreším, nemám výčitky tak veľké. Čokoládu som nemala dlho.... A s tým Caro, čajom a kávou to robím tiež, len buď si dám sušené, ovsené, alebo sójové mlieko, sladidlo ani nepotrebujem :) Ak máš recept na ten koláčik, prosím postni mi ho, zbieram si takéto recepty, postupne by som rada nahradila sladidlo cukrom normálnym, alebo hnedým :) Irise, prečo by sa na teba dívali, keby si si piekla takéto veci? Ja si to pečiem aj pri našich, aj keď mama dostala minule rapel a nadala mi do anorektičiek, nadala hovorím preto, lebo po mne začala kričať, že nech sa pozriem ako vyzerám a že ešte vymýšľam a žerem takéto blbosti, proste moja mama.... ale kašlala som na to a potom som ju pristihla, ako mi vyjedá muffinsky a aj tie sušienky :D takže tak. Keď sa ti páčia plné dievčatá, tak potom je to len ten strach z priberania, ktorý máme asi všetky a treba ho prekonať, telo sa ustáli pri správnej strave na váhe jemu ideálnej a nie nebojte sa, nebudete tučné, ešte som nepočula o dievčatách, ktoré sú vyliečené a obézne :) na to o stravovaní vieme priveľa a máme aj nejakú kontrolku v hlave, proste by sme to nezjedli a na margo mojej mami, nie nevyzerám ako anorektička :D a nemám skreslenú predstavu o svojej postave :D proste mala potrebu sa na mňa vykričať a moja strava jej padla vhod :) Ale teraz som sama doma a je mi fajn. Držte sa mi :-*
ahojte,no konečne ste tu,tak som si všetko pozorne prečítala...
cry som rada že si sa ozvala a potešila som sa že ideš bojovať,ked zrazu už nechceš...máš asi velké zmneny nálad...a tie prehánadla...ja ked si spomeniem ako som ich jedla tak mi z toho zle...už som teda dávno nemala,nehovorím že ma to nenapadlo ale zvíťazila moja asi pohodlnosť sedieť na wc pol dna,alebo si pokaziť víkend ked sa možem venovať svojim zálubám...
malická ty si proste na jednotku s hviezdou...vážne je to fajn čítat jedálničky a ako sa tomu tešíš....držím moc palce...
irise aj ja som bola zlyhala minule ale pekne si sa držala od nového roku...
klimta máš pravdu s tou čokoládou...je dobré si dať niečo sladké ale nech to je hlavne zdravé a nemáme po tom výčitky lebo u nás by to tak bolo...sem tam sladké a potom ked idú kilá hore tak rýchlo vracať hnačkovať,tak radšej volme niečo čo nám neublíži...ja si pochutnávam na jogurtoch,acidku,alebo koláči z ovsených otrúb,ale aj na keksoch hobits z ovs.vločiek....a kakavko...
no ja mám dnes na pláne nevariť...lebo syn má zajtra 17 a chcela by som aby sme išli dnes všetci na obed...tak uvidím ako to dopadne...
cry a ked ta prepadne vlčí hlad tak aby si nemala výčitky,daj si ovocný čaj,urob si kakao alebo caro s mliekom a sladidlom a nízkotučným mliekom,tak nebudeš mať pocit že si sa prejedla...ja to tak robím...
tak sa majte krásne,myslím na vás....
pekný víkend..
Malicka, polozila si dobru otazku. sama neviem na co riesim BMI, ked mne sa aj tak pacia vacsie, plnsie dievcata (niesom bisexualka len tak zdravo :D ) ... a nechapem preco si potom nechcem dovolit mat viac kil ako toto moje kvazi zdrave minimum ..asi preto, lebo by som to pokladala za zlyhanie pred rodicmi.. ze som lenive prasa, neviem si ani vahu udrzat len zrat viem... V kutiku duchu viem, ze by to takto nebolo, ze toto cele mi diktuje PPP, ale ja by som si to myslela.. mala som uz viac kil ako teraz, ale koho to bavi pocuvat ze "pribrala si, ale pristane ti to, stale si pekna" ... pritom ja NECHCEM riesit ci som pribrala, a ci som stale pekna,ked ja pekna vobec niesom a ani nechcem byt nejaka extra... proste tuto vysvita ze povod PPP u mna nieje len vo vyzore ale niekde hlbsie.. odpovede hladam uz skoro 10 rokov, alebo radsej uz ani nie... som dospela zena s tuzbou zit normalny zivot,mat muza,deti... tam miesto na PPP neni.
Recept na kolac znie skvelo..ale ja si taketo veci piect nemozem doma, lebo by ma automaticky upozornili ci mi zas sibe ze vymyslam s kaloriami,ze nejem normalnu stravu... oni nevedia ze som uz onuchala PPP aj z druhej strany..
Tak baby trochu som vam vyliala srdce. :) snad nevadi.
Ďakujem za pochvalu. Ja sa vážne snažím, cry, nevzdávam sa. Keď si v sebe našla chuť bojovať, prečo si ju zahodila? Nemôžeš sa takto tými zmenami postojov deptať, rozhodni sa, že chceš byť zdravá a pekne jedz, tak ako ti píše irise. Ja som sa včera aj dnes prejedla, ale kašľať na to, z pukancov a koláčov za 2 dni nikto ešte nepribral, pri normálnej strave počas celého dňa..... a čím pravidelnejšie po menším porciach ješ,tým lepšie pre teba a tvoje telo. A prečo riešite svoje BMI baby? Toto trošku nechápem, to že potrebujete podváhu, to potrebujete aj 90-60-90? Veď sú to len čísla a choré čísla. Niekto môže mať BMI v poriadku a pritom vyzerá vychudnuto, alebo naopak. Prečo sa riadite číslami? To je hlúposť. Vykašlite sa na to. Chcete byť zdravé, pre nič iné tu preto nepíšete, lebo ešte stále máte ten pocit, že chcete pomôcť, cry, ale nikto okrem teba ti nepomôže, môžeš tu písať, že sa chceš vyliečiť, ale buď si z nás robíš srandu, alebo to nemyslíš vážne. Pretože sa chceš liečiť a pritom nejesť. Pocit prázdnoty máš asi rada, ale to je choré, musíš sa mať naučiť mať rada pocit plnosti, tam je cesta. Kým si to neuvedomíš, tak potom to nemyslíľ so sebou vážne. Cry, ja ti veľmi veľmi prajem vyliečenie. Tak veľmi, ako si prajem to svoje. Robím kompromisy napr. tým že jem koláče, ktoré sú "nekalorické", aby som sa nebála sladkého a zároveň toho pocitu že to jem. Už sa nebojím ovocia, príloh a mlieka. pre mňa je to úspech. Recept je: ČOKO SUŠIENKY (30 KS)
20 lžiček ovesných otrub
6 lžící bílého jogurtu (max. 1,5% tuku)
2 vejce
4-5 lžící kakao
2 lžičky kypřicího prášku
8-10 lžící sladidla v prášku nebo 4-5 lžící tekutého sladidla
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička aroma na pečení
Postup:
Troubu nastavíme na 180 stupňů C.
Otruby semeleme na mouku, zalijeme jogurtem a necháme 10 minut stát. Pak přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme.
Plech na pečení vyložíme papírem na pečení. Z těsta tvoříme malé kuličky, dáváme na papír a prstem uděláme placičky.
Pečeme 15-20 minut
boli super. :))))
tak preco si ich nedoprajes, s mierou? jedlo je sucast zivota.. jedlo je dobre... :)
Irise, mam rada jedlo.. boze.. hlavne sladkosti:(
cry, preco by si vracala? kvoli tej tuzbe byt stihla? ty vobec nemas rada jedlo, ani seba?:(
socialnu pracu.. krasne :) a co chces robit po skole?
Irise, ja si myslim, ze keby som byvala sama, ze by som asi zvraciavala.
Studujem soc. pracu.
A asi si dam neskor gum. medvedikov..