Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
a nie je to o žiadnom diétovaní, ale o zdravom a vyváženom stravovaní
tá stránka je chudnutie-ako.sk
ahojte dievčatá, veľmi dobre sa číta, ako sa vám darí :). Prečítala som teraz príspevky za posledné dni, tak pár reakcií na ne:
- malicka má pravdu, čo sa jedálnička týka a má ho úplne ukážkový, dostatok jedla a dostatok živín. Ja mám hodne podobný. Aby som sa trošku objasnila, zdravou vyváženou stravou som schudla 17 kg. B sa do toho pridružila niekde v polovici. Avšak počas týchto dní alebo období som nechudla, váha mi stála. Akonáhle som tie dni prekonala a prišli opäť dni so zdravou stravou a najmä dostatočnou, kilá išli opäť dolu. Pri chudnutí som mala príjem 5000 - 6000 KJ, stravu 5 x denne a dbala som na to, aby som mala vyvážený pomer BST. Pri nízkom príjme sa chudnúť nedá, metabolizmus sa spomaľuje, človek je hladný, nervózny a potom o to ľahšie zlyhá. (u mňa to nebolo o hlade ale skôr o láske k sladkostiam :( ). Mne pri zdravom stravovaní veľmi pomohla stránka -odkaz odstránený-, najmä fórum. Možno ho poznáte a ak nie, tak vám ho vrele odporúčam. Naučíte sa ako a prečo toľko a čoho jesť.
- sladkosti: tiež si kupujem hobbitky, ale okrem toho aj cereálku, fitbelu od natura line a orechovú tyčinku (je v nej veľa orechov) od tekmar. Samozrejme je tam cukor, ale sú z celozrnnej múky, takže ich občas normálne plánovane zaradím napr. na desiatu a dám si k tomu biele acidko alebo biely jogurt, nech to doplním nejakou bielkovinou. Aj čokoládu si občas dám, mám 95 % kakaa a z tej mi stačí asi pol kocky.
- ďalšia veľmi dôležitá vec, ktorú pozorujem, že u viacerých z vás chýba, je pozitívne myslenie. Tiež môžem odporučiť stránku www.pozitivnemysliet.sk. Baby, ak si budete stále nahovárať, že niečo nezvládnete, že priberáte a podobne, tak to fakt nezvládnete. Telo jednoducho robí len to, čo mu hlava hovorí. Môj príklad z dnešného rána: Za posledný mesiac som sa hodne prejedela, občas s následnou b, občas nie, takže som samozrejme pribrala 2 kg a ešte k tomu mám svoje dni, nafúknutá som ako balón. Ráno som sa chcela odvážiť a povedala som si predtým, že na tej váhe nebude vyššie číslo ako začiatočné 54,.. a fakt som tomu verila. Váha mi ukázala 54,9 :D, telo zareagovalo tak, ako si hlava rozkázala. Tak som si povedala ok, do mesiaca mám opäť mojím bežným zdravým jedálničkom svoju pôvodnú dlho udržiavanú váhu 52,5 - 53 kg. A takýchto príkladov z pozitívneho myslenia by som vedela uviesť veľa, veľa (keď som si presne vymyslela šaty, aké chcem a aj obchod v ktorom ich kúpim, išla som do toho obchodu a presne také šaty som tam kúpila). A ako tak nad tým rozmýšľam, opäť by som sa mu mala začať intenzívnejšie venovať :D.
- malicka je mojou veľkou podporou, ťažké boli prvé dva dni bez b (tie boli u mňa vždy), keďže som bola rozjedená a do toho mám svoje dni, ale vďaka nej som ich zvládla a dnes už cítim, že to bude v pohode. Dnešný deň nebudem musieť odolávať nejakému pokušeniu prejesť sa a verím, že už ani ďalšie dni nie, resp. nie fyzickému. A len tak medzi rečou, na obed budem mať kapustnicu, už sa varí a krásne mi tu rozvoniava :D. Tým chcem povedať len toľko, že ja sa nevyhýbam žiadnemu jedlu (ok vyprážaným hej a sladkosti a tučné jedlá sa snažím zredukovať na minimum, ale nevyhýbam sa im úplne :D). Klobásu a údené mäso nespapám, ale ostatné hej :)
Tak vám prajem krásny deň plný zdravého jedla :*
No som v 3-tiaku. Akurát píšem bc. to s tými pastelkami poznám, ja už mám chvalabohu kľud. Akurát pečiem buchty, viem že sa ich nedotknem, ale teším sa ako budú chutiť ostatným ;) ja som bola tiež u zubárky a nič si nevšimla :D som bola inak prekvapená. 8 rokov B. a žiadny kaz, nič, len som mala vypadnutú blombu asi polroka, tak zostala prekvapená, že čo som nedošla skôr. No a začala som používať pastu raz za týždeň takú malú čo posilňuje zuby, mineralizuje ich a tak, takže ich nemám ani citlivé. Ja si tiež zvykám na plné brucho a raz do dňa grcať sa mi nedarilo, ja som zvracala furt... nechutné, čo už. Mňa často bolievalo hrdlo kvôli B. a oči som mala vždy ubolené, ten tlak, fakt sa čudujem, že mi nepadli do misy :D ...... baby sme silné. Bude to ok všetko .... ja už 3-ti deň žujem tortilly :D hrôza, ale dávam si ich na 1/2 takže toho nie je veľa a nie som z toho preplnená, takže nemám zlý pocit zo seba
ahaho aké fajčiarky :D
skúška je zhodou okolnosti z chémie :D, a úprimne tento predmet neznášam O:) :D..10:40 začínam masaker štýl učenia až do večera :D
ups..nestíham,takže 10:50 :DD
nepridávam do zeleniny nič..okrem spomínanej sójovky..strašne mi to tak chutí..rýchle,ľahké,zdravé :)
cez tento semester začnem experimentovať :))..takže budem písať recepty :))
parím ju na špeciálnom "hrnci" ktorý som ukradla z domu haha :D..viete..to čudo,na ktorom sa robia knedle :D..keby to mamčulka zistila, počúvala by som ako nejem plnohodnotnú stravu a že v podstate obmedzujem aj ich..hoci sa chudák hrnčúr nepoužíval asi dva roky :D..takže čo oči nevidia,srdce nebolí :D
čas parenia( nerátam čas,kým ti zovrie v hrnci voda:D) je väčšinou 20-30 minút..podľa toho,akú tvrdosť chceš :)..naprídlad mrkvu,petržlen,cvikľu treba dať hneď na začiatku..brokolicu prihodiť až posledných 10 minút inak je rozvarená :))
prajem ti skoré uzdravenie :) užívaj si nič nerobenie ;))
dúfam,že v priebehu dňa niečo napíšete..večer by som si vás rada prečítala..skôr nie,lebo asi nebude času nazvyš :D
tak teda ešte raz krásnu sobotu :))
klimta, mnamka ten obed... to by som si dala aj jaaa! je to nejaky specialny recept,alebo len obycajne ich dusis, kolko minut?
a ta utorkova skuska je tazka? ci to uz das lavou zadnou :P uz je to zachvilu. kedy vam zacina semester?
ja som fajcit prestala tak,ze sa mi to zhnusilo. a grcat som prestala tak isto. ze uz to NECHCEM, fuj. :D
no a aj ja som mala predstavy ze zomrem tam, hlava mi padne do zachodu.. celkom realne to bolo ked tak rozmyslam.. inak ja som v najhorsom grcala tak 3x za den, ale potom boli dni ked "len" 1x... fuj, ked na to myslim.. velmi sa tesim ze uz je potom...
haha:D aj ja som mala také predstavy :D (že ma nájdu po pár dňoch v grcách :D)
treba mať pevnú vôľu :))..tiež som prestala fajčiť spôsobom,že som zahodila skoro plnú plnú krabičku a čauko kakavko :))
krásna zmeska sme sa tu zišli čo sa "odvetví" týka.:))
fairy napíš aj ty čo študuješ :) som zvedavá wuhaha :D
baby :D..nastavila som si budík na piatu, aby som sa učila..je skoro 10:30 :D..mám zastrúhané všetky pastelky :D 4xvyriadený stôl..a nič :Dnechce sa miii :D
irise..v utorok :) a neviem sa dočkať,kedy to budem mať za sebou :D
dnes na raňajky vločky s banánom, na obed budeb dusená zelenina= brokolica,cvikľa,mrkva,petržlen,šampiňón..pokvapkané sójovou omáčkou..milujem túto kombináciu :))
Malicka, to mas teda super potom :) ja mam to stastie ze mimo skuskoveho nebyvam doma,cize mozem mat take potraviny ake len chcem. takze sa vlastne nemam na co stazovat.
Spagety a pizza, no verim ze to muselo byt hrozne.. ja zazila aj take ze mi praskla zila niekde v ezofagu a potom som 3 dni citila jazvu niekde pri kazdom jednom prehltnuti (aj slin).. to som sa bala najviac na svete, ze vykrvacam.. ale nestalo sa to, tak potom som zacala s tym,ze uz vazne prestanem (toto bolo v septembri) .. no a odvtedy som mozno grcala 25-30 krat co neni az tak vela.. a posledne 3 mesiace raz... takze pomaly ale iste mi to ide.. naucila som sa znasat pocit plnosti brucha, sla som k zubarke a nekontrolujem sa kazdu chvilu v zrkadle. Takze, pojde to, budem raz vyliecena, tento rok je prelomovy, viem.
Jeej, a zurnalistika... kolkatacka si? zurnalistika ma celkom bavi, ale nakoniec som sa dala na iny smer. :D ale od dectva pisem denniky, kratke anekdoty a tak..
Jeeej stále nové príspevky, som z toho tešivá :D No ja som na žurnalistike, takže po našom vyliečení napíšem o nás knihu :D:D:D joke..... klimta, tvoje príspevky ma vždy rozosmejú :D . . . podľa našich som furt chudá :D tak už na to kašlem a stravujem sa zdravo proste podľa seba, nech mi hlavne nič nechýba, teda okrem bulímie :D fairy, to máš super, že "len raz za 5 dní", alebo dva týždne, každá sme nastavená inak, ja som sekla s B. zo dňa na deň. Posledné grcanie bolo totiž kritické, čo Vám poviem, pizza ide strašne ťažko aj so špagetami :D som si myslela že nad tou misou umriem, že mi praskne žilka v mozgu a že tam rovno odpadnem na hajzli a nikto ma nenájde, až po pár dňoch ma nájdu pri plnej mise grciek :D nepríjemná, nechutná predstava, straší a odrádza ma dodnes :D .... tak som sa k vám pridala, lebo som toto fórum dlhšie sledovala a uvedomila som si že sa to dá, tak prečo nezačať hneď a úplne? Napríklad aj fajčiť som tak prestala, proste stop a už si nedám ani ťah.. . . ja už som mala raňajky, desiatu a akurát mám karo s nizkotučným mliekom :)tak čo ja viem, ono to ani moc zdravo nechutí tie sušienky :D tak upeč aj im a vydávaj to za niečo kalorické :D ... v tomto mám u nás vľnosť, nízkotučné tvarohy, jogurty, vločky všelijaké a tak, spokojnosť :)
Ahojte dievcata :) dik za pekne prispevky..tesim sa ze nas tu je zas vela. DNes som sa naranajkovala svoju klasiku, kedze som chora tak este budem lezat trochu... ale uz sa to zlepsuje. na obed budu cestoviny, este na desiatu si davam jablko a caro. :)
mrska, tak prajem peknu oslavu, napis ako to dopadlo :) co si si dala, a tak..
klimta, vela stastia ku skuske, kedy ju mas? no a hej, tie reci su nechutne, ale co uz narobime s ludmi, radi komentuju.. nic. musime to ignorovat,tak ako to robis ty :D:D
Malicka, ja nemozem piect taketo veci, lebo mama by prisla ze preco nemozem piect z veci ktore mame doma, z muky a tak.. :D ona neznasa napriklad nizkotucne mlieko, takze take ani nemame.. konzervativna je.. ale ked budem cez semester v BA,tak to vyskusam :)
a nakoniec: vitaj fairy. :) pod, bojuj s nami.