Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

7ivka777

Ahoj malicka...nieco o sebe som uz prezradila v predchadzajucej sprave.....
Viem dobre ze to nejde hned ale u mna je to tak ze prave prve dni su pre mna lahke lebo som plna odhodlania ze to zvladnem a s pevnou chutom zdravo sa stravovat a doplnit do tela co najviac vitaminov....postupne ale pride nejaky skrat a aj ked sa v duchu a jednej strane odhovaram, väcsinou to skonci rovnako....no dnes som to sice urobila ale aspon ze len jeden krat....mala som potom znova taku chut na vsetko ale povedala som si ze nie a vydrzala som....aspon nejaky uspech aj ked maly :) Snazim sa byt pozitivna ale je to niekedy takze, priatel to so mnou tiez nema lahke lebo som casto nervozna, ja sa obmedzujem a ked ho vidim s cokoladou najradsej by som ho vyhodila :D no ale je pravda ze od kedy sme spolu tak sa zacal lepsie stravovat a dava si trosku viac pozor.....

irise

ja by som na to stretko uprimne sla:)

ivka, aha, cize v uplnom inkognite to robis.. ale to je super,ze aspon byvas s priatelom,tak mas malo casu na blbosti a hlavne malo samoty. a lubis ho? a myslis ze mas bulimiu len kvoli vahe alebo sa za tym skryva aj nieco ine?

7ivka777

Ahoj irise, dakujem za privitanie :D
Bývam uz par rokov v Bratislave, pracujem v centre s alternativnou medicinou a s takym mensim bio obchodikom - cize jedlo mam hned na dosah :D (niekedy je to na porazenie) minuly rok som pracovala v jednej nemenovanej poistovni ale prestalo ma bavit sediet na zadku za pocitacom tak som sa cez znameho dostala tam kde som teraz........priatela mam ale o nicom nevie, pomoct mi nepomoze tak naco ho tym zatazovat, byvalemu som to povedala a neraz som to olutovala. S priatelom sme spolu rok a dva mesiace, byvame spolu takze mi to nieekdy pomaha ze nie som sama a aby som sa neprezradila snazim sa o to viac kontrolovat.....hm ale asi ako aj sama vies, clovek si najde svoje cesticky ako vybabrat s kazdym......prave si davam brokolicovu polievku takze aspon vecer prebehne bez problemov :)
A ty si odkial?

Malicka 160

Ahoj Ivka,
bola som na tom podobne vééééľmi podobne, len 2-3 roky menej ako ty..... prejedanie ojojoooj niekedy to šlo von toľkokrát, že som to ani nepočítala a B. dni som mala každý deň.... viem že je to peklo, už 3 týždne som ale čistá :) A je mi fajne, akurát tlačím cottage a veeeľa zeleniny. Vieš, ten reverz k tomu, že sa preješ je zrejme niekde psychický, potrava je pre teba formou útechy, čo je zlé..... prvé dni budú ťažké, ale mala by si sa držať, lebo B. nie je nič, čo by sa dalo poraziť hneď a zaraz, lebo to je v hlave ale veď to iste vieš. Takže vitaj medzi nami, prvý krok už si spravila, odhodlala si sa napísať a tým pádom sa chceš vyliečiť, to je ten najťažší a najpotrebnejší prvý krok. Teraz sa len uistiť, že to myslíš vážne, povedz nám ale niečo o sebe :) A Irise, na čase sme sa ešte nedohodli, ale aj podvečer by sme mohli kdesi skočiť :)))) na kávu, kde nás nebude nikto počuť a kde si môžeme v pohode pokecať :)

irise

Ahoj Ivka! Vitaj medzi nami, super ,ze si nam porozpravala svoj pribeh.. kde byvas? Pracujes? priatela mas?

matulienka, stretnutie anooo! ja by som sla. akurat v stredu moc nemozem, mam velmi dlho skolu, kedy by ste sli?

7ivka777

Ahojte dievcata, uz dlhsie si pravidelnejse citam vase prispevky a rozhodla som sa tiez napisat. Mam 25 rokov a uz mam bulimiu na krku neuveritelnych 10 rokov, ani sama neverim ako rychlo to zbehlo a ake mnozstvo jedla mi preslo ustami. je mi z toho zle ked si tu vetu spätne precitam. zacala som s tym este na strednej ked mi jedna kamaratka poradila ze aby sme nepribrali skusme jedlo vyvratit. No a z pokusu je 10rokov prevracanych. Sice boli tam hhlavne na zaciatku velke odstupy ale aj tak je to strasne. Vzdy som bola pri sebe a neskor aj poriadne tucna. Mala som asi pred 5rokmi 109 kil. Fuj uplny masaker. Na tu vahu som sa prezrala sladkostami a len som sa lutovala popritom ako mi rodicia vkuse vycitali ako vyzeram ze zo mna nic nebude a bla bla bla...Same ale asi viete ze pokial clovek sam nechce tak ani dav ludi nic nezmoze. jedno obdobie som sa ale nasrala a schudla som, da sa povedat ze bez vracanie aj ked som tam mala taku mensiu vracajucu pauzu. Za pol roka som schudla 35 kil. Vsetko bolo super, velka radost, vracanie bolo velmi zriedkave....tak raz za dva mesiace alebo aj menej...kedy ako.....cim ale vaha isla nizsie, moje obavy z pribratia sa stale zvacsovali, zacala som pocitat kalorie, viac sa obmedzovat, citat vsetko o dietach a zdravej vyzive....a tu plati pravidlo menej je niekedy viac.....cim viac som toho vedela, tym viac som sa obmedzovala a tym castejsie boli zachvaty prejedania(zakazane ovocie chuti najlepsie)....prejedala som sa ale tak brutalne e som za tyzden pribrala aj 4kila, napchavala sa sladkostami a sunkami a pecivom.......vracala som aj 5,6,7krat denne.......samozrejme potom som sa zastavila lebo oblecenie mi bolo tesne a hanbila som sa pred ludmi. Potom prisli vycitky a take dva tri tyzdne zdravej stravy aby som znova schudla. Ale co len som schudla, znova to iste a pribrala som. Takto to funguje uz v podstate roky, priberiem, som nestastna ze aka som hlupa a ze robim dookola to iste, stale sa kontrolujem ako vyzeram, potom trocha schudnem a znova zlom..........Nikdy som nebola uplne stihla a moja tuzba po skvelej postave ma uplne ovlada, sibe mi z toho. Viem ze nie som tucna, mam sice nejake kilo navyse ale nic strasne, no nie som nikdy spokojna, stale chcem byt krajsia a chudsia a mam pocit ze od toho zavisi moj cely zivot. Nechcem uz aby to bolo pre mna take dolezite, ani neviem ako som sa dostala so takeho stavu, do stavu v ktorom je postava to najdolezitejsie.......Od zaciatku februara som si dala zaväzok ze uz s tym skoncujem no dnes som mala taky mensi zachvat zrania a znova som vracala ale nebol to ziaden extrem tak nie som na tm psychicky zle....chcela by som s tym uz skoncit a prestat mysliet na jedlo. Dufam ze vam nevadi ze sa tu takto rozpisujem, asi som sa len potrebovala vyrozpravat alebo vypisat :) Bulimia je svinstvo ale drzi ma tak pevne ze sa bojim ze sa jej nezbavim. Viem vydrzat aj par tyzdnov cista ale nakoniec vzdy skoncim s hlavou nad zachodom....

Malicka 160

Počujte kočky a čo tak dať stretko v Bratislave také väčšie? :) Ja už som dohodnutá s Matulienkou26, na stredu a podľa mňa by sme určite privítali viac spriaznených duší :) akurát pijem kávu a idem ďalej písať bakalárku. Budem mať 1x svoje dni počas abstinovania, cítim sa ako vzducholoď ou je :D. . . . Dnes som ako som spomínala raňajkovala to čo vždy (vločky, tvaroh, goji, 1/2 jablko, škorica, orechy) desiata (biely jogurt, orechy, 2/2 z jablka, škorica, sušené slivky) potom som vypila za celý deň asi 750ml žinčice :D :D :D mnaaam, a na obed a olovrant to čo som písala, na večeru neviem či si mám niečo dať, lebo asi prasknem, ale aspoň cottage so zeleninou, alebo čo by sa mi patrilo :) no a tak, cry ak budeš niekedy v BA daj vedieť a ty irise s tebou by som tiež rada niekedy hodila reč aj osobne, držte sa babky. A dnes som inač nerobila nič :D teda okrem varenia :D Sa mi nechcelo, ani cvičiť som nebola, len som si dala vaňu a relaxovala :D a tak. Mrška, som zvedavá na tvoj príspevok, ako ste oslávili, páči sa mi ako sa to tu rozbehlo :)))

irise

jaaaj aha.. cize prakticky ty by si mohla aj zrusit ten invalidny ci ako to funguje? mozno to by bol prvy krok k zdraviu, najst si pracu co ti zamestna mysel, byvat s niekym v BA alebo aj nie.. mozno by si nasla konecne dovod zit:)

inak prave veceram, salat rybaci vlastny a grahamove pecivo.

[zruseny22]

iriska, keby to bolo kvôli chrbtici:(... Chrbtica začala nedávno, tá pri hodnotení ID nebola... ale je to kvôli psych. stavu:( (Samozrejme to začalo PPP:( ).