Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

7ivka777

Malicka tvoj pristup je perfektny...samozrejme aj tebe drzim palce nech ta uz ani tie hnusne myslienky neprenasleduju......Viem ze je to o pristupe a hlavne sa niecim zamestnat, niekedy sa mi to aj dari len som este neprisla na to ako to urobit aby sa mi to darilo stale :) neviem preco citim take uspokojenie pri jedeni , asi preto ze som mala pocit ze mi to odmalicka zakazuju a preto mam teraz pocot ze robim nieco zakazane a paci s ami to...je to chore ale asi to bude tak....ale ten pocit po tom grcani nie je vzdy najlepsi, niektore potraviny zo seba nedostanem aj keby som sa roztrhla a ked mi to ostane v zaludku a tak sa na to sustredim ze to tam vsetko citim, je mi vtedy hrozne, ten pocit viny je strasne velky a ked sa to este zmiesa so strachom ze priberiem tak to je uz na zblaznenie...rychlo idem cvicit alebo nieco robit nech to vypotim ale ten pocet kalorii sa niekedy nespali aj keby ze obehnem celu bratislavu .....no nic to....z minulostou uz nic nenarobim, treba sa pozriet do predu a robit nieco so sebou lebo skoncit bez vlasou a zubou a opustena rozhodne nechcem.....chcelo by to nejaku zazracnu tabletku ktora resetuje cely mozog a systme by isiel od zaciatku :) nevymyslime taku? :D

irise

Ivetka, hmm, cize typicka PPPckarka,tuzis po dokonalosti alebo teda byt krajsia a lepsia.. toto si treba uvedomit ze sme DOSTATOCNE dobre, treba sa s tym zmierit. a stojime za to sa najest a pochutnat si na jedle a nie rychlo hadzat do seba vsetko ,potom lutovat a grcat.. ja sa snazim velmi pomaly jest a vychutnavat si to aby som sa naucila mat radost z jedenia, z normalneho mnozstva jedla.
Dost som sa zlakla, nemas zlcnik?? :O to by si mala okamzite prestat kym nemas este vaznejsie problemy... a ako ti travi bez zlcnika?

malicka, mozeme sa kludne stretnut,este sa tu dohodneme, ze kedy presne a kde :) len este musim vymysliet, co poviem priatelovi.. lebo pravdu nechcem a nerada klamem :/
paci sa mi ako rozpravas o brusku :)) veru, tak treba.. brusko je pekne.. ja ho mam inak dost ploche, ja mam stehna vacsie, som taky typ. a som MALÁ! :D ale naschval nenosim opatky.

Malicka 160

Si vás čítam ako nejakú napínavú Bondovku. . . No Ivka, myslím, že si na tom asi tak ako my všetky. Spúšťačom boli vaši, alebo proste niekto tebe blízky a už si do toho spadla, zistila, si že sa dá schudnúť, všetkého si dopriať a tak a už sa vezieš a my s tebou pochopiteľne. Ja som s tým doteraz nikdy nezačala preto, že som si nevedela predstaviť, že budem bez čokolády sladkostí, slaností a všetkého čím som sa dlávila a následne aj dávila. Som si predstavila, že si nedám už lentilky na posedenie, alebo celú obrovskú milku, chipsy, že nepôjdem do obchodu a nenakúpim si nezdravé veci, najlepšie nech ich je veľa a potom sa s hanbou schovám v izbe, zjem ich ako posadnutá a s plným bruchom sedím a čakám kým bude ten správny moment, neceh sa vygrcám, samozrejme, všetko zapiť veľkým množstvom tekutín, najlepšie priebežne, nech s tým nie su ťažkosti a potom potichúčku to všetko dostať von a môže sa ísť spať. Vieš, bez tohoto som si ja nevedela predstaviť život? V tomto som videla zmysel? To čo som bola za trosku? Hovorím v minulom čase, lebo toto mám pred očami vždy keď si myslím, že zlyhám. Zaťala som sa a povedala si dosť a teraz sa mi začína pripomínať život o čom vlastne bez B. je. Ja mám čas, nemusím vymýšľať čo ako kde zjesť a ako to dostať rýchlo von, neprežerem tisíce... mám energiu, nebolí ma hrdlo zuby, pleť je lepšia, vlasy nepadajú, nemám bolestivo nafúknuté brucho. A vieš čo robím? Dnes som si uvedomila, že si vyrábam pokušenia. Robila som 2 plechy buchiet, ani jednej som sa nedotkla, aj keď som bola sama doma asi 7 hodín a to mi ver, že ma napadlo, ako do seba nahádžem polku plechu, ale nespravila som to, tá predstava, po 3 týždňoch čistoty, bála by som sa, že druhý krát príde zlom skôr, tak som to nespravila a dala som si niečo bezpečné a ono to nutkanie prešlo.... ide o to, čo si vsugeruješ, že sa zabavíš, aj keby si mala vydrhnúť byť od podlahy po plafón, len nech nie si v pokušení..... napríklad, raz sme mali šišky doma, strašne veľa a posledné dni sa nejedli a už boli zosušené a mňa tak lákalo ich zjesť, miesto toho som ich vyhodila, už ma to potom prešlo, lepšie ako ich spláchnuť potom ..... Irise, aj ja budem od utorka v BA, takže sa môžem tešiť na stretko? :) A to že máš priateľa je super, máš oporu, prestaň kvôli nemu :) a asi by som mu to tiež nepovedala, hanbila by som sa, u mňa to vie len sestra..... A ja som sa napríklad nikdy nemerala, bojím sa, že by mi z toho preplo, ale na brucho sa pozerám, s tým nie som spokojná :) ale čo už, nech si tam existuje mischellinko, ved je môj :D sám si tam narástol, tak hádam aj sám nejako zmizne :D sme si na seba zvykli, tak dobre mu je so mnou :P

7ivka777

ten vyrok s tymi mozgami sa mi paci :) veru veru, su zblbnute ale mi ich uz nejako vyliecime, najlepsie roky zivota a clovek ich pregrcia..........najlepsie je ze cloveka by ani nenapadlo ze mam ake problemy, posobim tak sebavedomo a ludia s apri mne vacsinou citia fajn lebo rada zartujem......pravda je ale ze sebavedomie mam nalomene, niekedy sa citim pekna a sikovna, ale vacsinou si len hovorim ze musim byt krajsia a chudsia inak nic nedosiahnem....hmm a este ked citam na nete tie clanky o krasnych zenach a idealoch krasy tak je to este horsie......ale mas pravdu, treba hlavu zamestnat niecim inym, niecim co ma zmysel a nestracat cas.....ja uz mam aj zdravotne problemy, pecen ma boli dost casto a oblicky tiez nie su v poriadku....a zlcnik uz ani nemam lebo som mala kamene a zapal tak mi museli vsetko vyoperovat....ked to pojde takto dalej tak moje telo si sama zrujnujem a hlavne kvoli tomu chcem prestat....chcem sa dozit 100vecky :)

irise

rozumiem :) no veru, spravny pristup,zajtra je novy den, mozes zacat odznova a hned. Mam pocit ze u teba spustacom nieje hlavne psychika ale skor nejaka fyzicka zavislost, co som zacala mat aj ja.. ze zjavne som nemala ziadne problemy, len bud z nudy alebo z dobrej nalady,alebo zo samoty som sa prezrala a vygrcala a bola som spokojna ,nejaky cudne vitazny pocit to je po grcani, nechapem preco, nase mozgy su uplne zblbnute...
Zajtra sa drz, a najdi v sebe definitivnu volu s tym skoncit. ja a niektore baby tu sme ju nasli, tak vidis ze sa to da,aj po tolkych rokoch. :)

7ivka777

Tak to ti gratulujem a drzim palce nech sa takto skvelo citis natrvalo. Verim ze aj ja najdem v sebe taku pevnu volu a odhodlanie, su dni ked je aj mne lepsie ale vobec neviem odhadnut co to sposobuje, niekedy sa k tomu uchylym ked mam nejake sklamanie a niekedy aj ked mam super den a naladu, takze tazko povedat co je spustacom....asi len chut na vsetko sladke a slane a kysle zaroven.....som pazrava ale niekedy sa viem tak pekne kontrolovat a ficim na super strave a potm si to poseriem ako keby som sa bala z vlastneho uspechu tak si to radsej pokazim......ale ako som niekde citala alebo pocula, nie je dolezite kolko krat spadnes ale kolko krat sa zodvihnes a ides dalej :) zajtra sa zacne novy den aj ked som pozvana k sestre na narodeniny takze uz teraz rozmyslam co si vyberiem v restauracii za obed ale uz som sa s tym zmierila...........inak si varim uz roky sama, nejem casto veci co neviem co obsahuju-okrem zachvatov samozrejme.....

irise

ano, ja som tiez skoro stale posadnuta postavou.. blbosti som robila tiez, napriklad: fotim sa, stojim hodiny pred zrkadlom ,meram si obvod stehna, sto krat denne sa vazim,kazde rano si skumam brucho ci narastlo. ciste priznaky PPP,ale odkedy sa mam takto lepsie tak som to obmedzila na max 1 vazenie tyzdenne a nepozeram si brucho a postavu v zrkadle, lebo som si povedala ze NIE.. je to jedno ako vyzeram, chcem si najst ine veci s ktorymi sa mozem zaoberat.. tak mi to celkom ide, napriklad teraz som si dala kolacik a padla mi dobre, neriesim ze je vecer, ved taky maly kolac komu zaskodi..

Skus porozmyslat, ze preco sa to zhorsilo v poslednej dobe, co ti vyvolalo zhorsenie?

7ivka777

Irise chodila som aj zo zaciatku k psychologicke, bola mila a snazila sa ale nejako to nezabralo. Teraz uz ale mam problem vydrzat aj tyzden, posledne mesiace je to stale horsie, opakuje sa to casto a neviem to zastavit...
To s akceptovanim postavy som uz skusala, v podstate na tom ficim aj teraz....par dni mi to vydrzi ale nakoniec aj tak stale stojim pred zrkadlom alebo sa fotim a porovnavam ci to na mne vidno e som pribrala alebo nie a take blbosti...pripadam si ako psychopat, pricom teraz mam BMI normal ale aj tak vkuse riesim a aj ked jem zdravo stale sa kontrolujem a som paranoidna....mala si aj ty take stavy?

irise

ivka, aha rozumiem... to ze vztah neberes tak ,ze len aby si mala niekoho sa mi paci! tiez to tak mam.. radsej budem sama,ako by som sa mala tyrat s nejakym debilom pod jednou strechou.. A verim, ze sa ti to od detstva vsugerovalo do hlavy, asi pre teba by bola vhodna liecba psychicka taka ze by si sa mala naucit akceptovat svoju postavu, mat sa radsej a nesnazit sa chudnut (niekedy to tak vraj je ked sa clovek nesnazi,tak vtedy schudne)..
kazdopadne podla mna ak vydrzis tyzdne, tak vydrzis aj uplne bez vracania,len treba vediet ako na taky zachvat.

7ivka777

Irise ano lubim ho, nie som zastanca vztahom typu- len aby som nebola sama, je mi s nim dobre inak by som to uz davno ukoncila....hm no tak urcite je niekedy fajn ze nie som sama a brzdi ma to ale teraz je napriklad 3dni vkuse od rana do vecera v praci takze mam tolko volna ze mi je z neho az zle...........myslim ze moja nlimia je len kvoli vahe, od mala som bola taka silnejsia a rodicia mi stale hovorila nejedz toto, nejedz tamto, pozri sa ako vyzeras.....proste ked to clovek roky pocuva (aj ked to nemysleli v zlom, snazili sa ma asi len inspirovat ale nevedeli ako na to) vsugeruje si ze je to to najdolezitejsie, proste niekde v podvedomi mam zafixovane ze musim chudnut, ze mam byt chudsia a ze bude okolie sklamane ak priberiem, pricom priatel vobec neriesi ak mam o kilo ci dve viac, je skvely, velmi ma lubi a dava mi to aj pocitit a nechcem ani vediet co by sa stalo keby sa to dozvedel....tym ze sa dost obmedzujem a som z dost pazravej rodiny, mam casto chut na sladke, zjedla by som ho aj tony......
o mojich problemoch ale vedia moje dve starsie sestry, snazia sa mi pomoct, dohovaraju mi, maju o mna strach.....povedala som to aj par kamaatkam ale to bolo este davno ked som bola v obdobi co som vracala raz za dva mesiace alebo aj menej, to som este nebrala za bulimiu ale len take ubohe pokusy schudnut