Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
:) Pozri máš takú ťažkú školu, že som bola pri tebe ako hlupoch :D Tak sa pekne uč, vieš, ono je to aj fajn, že vieš, ktoré živiny ako a tak, proste vieš toho veľa o vitamínoch, ako ich kombinovať, čo je na niečo, čo je absolútne naprd a len vyhodené peniaze, že keď liek, tak len v krajnom prípade, aké sú v preháňadlách a podobných veciach hnusaciny a že nás farmaceuticky neliečia, ale len udržujú polozdravých, preto to všetko sa snažím priblížiť k vitariánstvu, len trošku inak, neodsudzujem mäso ani syry a vajíčka a ryžu proste, ale keď už zelenina a ovocie, tak čerstvosť :) Alebo na pare :)Ja som si povedala, že sa nikdy neprestanem učiť. Ten rast vnútorný je tak uspokojujúci, že mi to je príjemné, pri B, som sa cítila, otupená a ohlúpená, takže mám čo dobiehať..... a naši akí zlatí, sa ma pýtali, čo variť, aby som to jedla, pekné :) keď som prišla domov, mamina mala navarenú naturálnu ryžu len tak prírodno vo vode a kuracinu, síce na oleji atd, ale povyťahovala som si mäso a bolo. Napíš mail, budem rada a aj pre ostatné kočky malicka160@zoznam.sk majte sa krásne :)
takže aj vy patríte k stalkerkám haha :D. ta stránka je uzasna,dá sa od nich veľa naučiť :))..irise máš pravdu,že to chce čas..ale potom sa to všetko vráti:)..nikdy som nebola zástancom zvierat,ale prečo by sme sa mali ládovať chemikáliami,a stravou,kt.tepelne znehodnotíme ..ČERSTVOSŤ,SILA,VITALITA :)) a svetový mier..amen haha :D. Malička-tak ako vravíš ..:)) ja si strašne užívam dobrú náladu a pozitívne myslenie,lebo tá agresivita z B. mi vôbec nechýba (to co píšeš,ze si si myslela,ze to všetci na tebe vidia..PRESNe!! všetkým som v duchu nadávala :D..a posielala ich UPSom do ... nech čumia na svoje staré mamy,nie na mňa :D). irise-ja ti tak rozumiem :D..mám od včera tie isté pocity ohľadom školy:D..prepac,zabudla som..kolkacka si? Ale sme nejaké tie bojovníčky..makačky,dričky nie? :D..keď nad tým tak uvažujem..my sme vlastne tak super (:DD)
Dobré ránko! Tak Malicka, dnes sa mam trochu lepsie,aj ked ma ubija pocit ze sa musim ucit,ja sa uz naozaj chcem dostat z tej skoly,lebo takto si vyrabam stresy potom som z toho nesvoja... Ale nevadi, dnes uz nebudem smutna, kaslat na to.. naucim sa to a bude... :) co sa tyka ranajok,tak som si dala svoju klasiku,este si uvarim caj , a presuniem sa do izby. Inak potom ti vecer napisem email :)
klimta, anoo, urcite sa ozvi! tiez by ma strasne potesila taka stretavka. Inak obdivujem ta za to vitarianstvo, no ja by som sa vitariankou nestala, by sa mi zdalo ze sa prilis obmedzujem ze nemam vsetky ziviny, (ako viem ze sa da nastavit jedalnicek dobre,ale to chce cas a prax)... ale citam si vas v tej teme :D
mrskaa! Vies ako neskutocne ma tesia tvoje prispevky? si uzasna, zasluzis si byt stastna a vsetky tie komplimenty.. a z cokolady si kludne mozes dat aspon 1! :) to ti nezaskodi... jaj, a ja mam tiez take schudnute fotky .. :( fuj. ja si ich odmietam pozerat.. preto ked mi prepne ze som tucna,tak si pomyslim na tie fotky a hroznu tvar a niekedy mi pomoze ,ze tak chuda teda nechcem byt!
pekny den. ste super!
Ahojte!
No konečne tu je aspoň trochu ruch, sa mi zdá, že sa všetky snažíme a ide nám to, klop klop :) ozaj, čo sa stalo so zakladateľkou témy xx_yy? a aj s ďalšími kočkami? Odmlčali sa? ja som mala raňajky ako vždy, len s pomarančom a kávu zatiaľ, dám si asi jablko, strašnú chuť naň mám. a olovrant bude acidko s vločkami a goji mnam... Mrška, určite si krásna, z vlastnej skúsenosti viem, že keď som mala 54 kg (178 cm mam!!) tak som chodila ako smrtka, taká celá prepadnutá, akoby zašednutá.... a hlavne bez života.... fu, nechcem sa pozerať dozadu, ale ani keď som pribrala to nebolo ono, tá choroba proste viditeľná je, nech si hovorí kto chce čo chce, teraz keď sa pozriem do zrkadla, mám farbu a akoby takú iskru, neviem či mi rozumiete, proste je tam život :D A ty teda musíš žiariť tým pádom. Nie je úžasné, keď je zmena tak viditeľná? :) mňa to teší, mám väčšie sebavedomie a už ma nestrašia paranoje typu: Všetci to na mne vidia, všetci sa na mňa pozerajú a tak..... To je krásny pokrok, tými preháňadlami si spravila radosť, nielen mne ale aj klimte a isto aj ostatným babám. Inak, čo sa momentálne deje v tvojom vnútri? Ako rozmýšľaš, čo cítiš? Si šťastnejšia? Ozaj a ako chrbát? Lepšie? Kde pracuješ? Resp. čo robíš? Vieš keĎ sa o teba tak šéf stará :) .. A ak sa ti bude chcieť, napíš mi tu ako ti to všetko začalo a aká si bola predtým (viem že si začala dukanovou) no a ako si to ostatným povedala a ako sa na to dívaš s odstupom času, lebo mne sa zdá, že by som ťa nazvala abstinentkou, aj keď som trošku smutná, keĎ vidím, že máš depky, resp. si na tom zle, čo sa týka nálady. . . . Klimta keby si chcela stretko, tak sa veľmi poteším, to by bolo super :) mne to všetko dodáva silu. . . inak som si všimla, že prispievaš aj do vitadenníčkou, mne sa to veľmi páči, ale mlieka, vajec a rýb, hydiny sa nechcem vzdať :) len také smoothies na raňajky a odšťavená zelenina na večeru mi príde super.... a v podstate si nič tepelne okrem mäsa neupravujem, vlastne paradajky, cukketu a baklažán, ale to preto, že paradajky majú tepelne upravené v sebe protirakovinotvorné látky a baklažánn mi tak chutí, cuketu len keď je staršia, nech má viacc chuti.No a jasné že varím cestovinu a ryžu :D zemiaky nejem, neviem prečo.... no a tak a Irise, ako to že si mala včera zlý deň? :/ no to ma mrzí :/ ja som bola včera spokojná, napísala som čo to do diplomky a šla cvičiť, dobrý pocit na nezaplatenie :) noooo a dnes som mala ešte 3 hobbits a teraz žujem jablko, idem upratovať, nech sa rozhýbem, čúsky a ohľadom PPP a Boha, neviem ako to spolu súvisí. . . akurát, že pôsty, ktoré sa držali v kláštoroch mnoho dievčat využilo pri anorexii, lebo tam sa to vyzdvihuje ako vnútorná sila, nejesť.... takže tak, majte ssa pekne :)
mrska-také krásne slová :))) juj :) som rada,že sa konečne začalo väčšine dariť :)). s tým výrazom máš úplnú pravdu.. irise-jasné,že by som sa chcela stretnúť :))..napíšem vám,keď najbližšie,keď pôjdem domov zastavim sa :). Ivka ďakujem za mail:)..som na mobile,vecer ti napíšem. ako sa máš?drzis sa? cry čo ty? čo na dnes plánujete?..ja len učenie:/ držte sa ;)
Ahojte.
Tak vidím že robíme pokroky. aspoň dúfam...včera som tu len nakukla lebo som v práci mala zhon a doma sa mi už nechcelo k PC...včera som dievčatá dostala kompliment od cudzieho muža že ked vidí peknú babu tak je mimo,bol to náš zákazník,a minule som od jedného dostala čokoládu...sranda mala som mu povedať že mi mal kúpiť hlávku šalátu...tak neviem či to je tým že som pribrala a nie som v tvári už taká vyplesknutá ako som bola,lebo som minule pozerala fotky z toho obdobia,no akože fuj,ja som mala taký divný výraz ked som bola na tom už zle,možno na tom dačo je,lebo aj šéf mi povedal či som to už konečne pochopila,že som sa zmenila...
no a čo sa týka jedla tak som na tom celkom dobre,jem bezpečné potraviny aj si dám nejakú maškrtu ale len doobeda,ale hlavne nevraciam a nemám chuť si dávať ani preháňadlo,tak sa držím...dnes budem mať 2 pstruhy a šalát na obed,na raňajky som mala jogurt a pohánku,pomaranč a 2 hobits,už som mala aj kávu a teraz mám druhý čaj...
tak píšte ako sa vám darí a čo máte nového...ahojte všetky...
Katka, ahoj.. ak chces,mi napis na dejlajt1@azet.sk .. mozme si popisat o vztahu viery v boha a PPP, je to zlozita tema... Neviem ci su ostatne baby veriace, no ja aj som, aj ked niesom nejaka vzorna... ale rada by som o tom diskutovala tiez.
Malicka, jaj jasne ved vcera bol valentin ja som uz zabudla :D nakolko sme sa s priatelom stretli az dnes,no ale nebolo to najromantickejsie stretko.. nejaku mam cely den zlu naladu, aj som si ju snazila vylepsit muffinom cokoladovym (uspech len v jedeni, to celkom velky ale nalada mi ostala) ...tak nevadi, nie kazdy den je nedela..
Gratulujem ti k zdravej vahe,uzasna si :) ides mi stale prikladom! ja som sa nemerala,ani sa nechcem, nejak mi zase meska menzes,brusko ma pobolieva,mozno aj ta nalada bude z toho... co uz. idem radsej spat.
a vlastne celkovo ppp a psych. problemy. Rada by som vedela nazor veriaceho cloveka co tymto veciam rozumie. Dakujeem.
Ahoooj, pisem sem,lebo je to tu najdiskutovanejsie.. chcela by som sa spytat, vrta mi to v hlave dlhu dobu, takak otazka- co Anorexia a viera v Boha??
?
Iriseee veď bol Valentín a ja sa predsa milujem :D ale nie, obrázok ma potešil a nezrovnávať sa, to je hlavné, ja ak vidím nejakú extrémne štíhlu a samozrejme peknú babu s dierou medzi nohami, žeby sa tam zmestilo aj futbalové ihrisko (myslím tú medzeru, kde sú stehná) tak si len poviem pcheeee PPP. . . aaale nie, včera bolo fajn a baby, krásneho Valentína, dám si na vás niečo malé a sladké. Najkrajší pocit, keď vás neovláda jedlo, ale ovládate to, to a svoje myšlienky a telo a viete, čo je dobré..... sloboda, neuveriteľná sloboda..... a dnes som sa postavila asi pred hodinou na váhu, najedená, nebola som na toálete a 57,5 kila ako vždy, telo vie, čo je normálne, nech žije zdravá mysel, potom bude aj zdravé telo :) a Irise ňom ňom ňom polievky to ja môžem :) no a pred učením sa posilniť jednoznačne treba :) ja som ešte sladkosť nemala, ale ovocie hej, tak ak príde chuť, dám si niečo malé a sladké, je tu toho požehnane a mňa ani nenapadne to do seba nahádzať, nie som predsa odpadkový kôš, jedlo si treba vychutanť. Dnes dobrý pocit zo seba, s prácou som opäť postúpila a bola cvičiť :) teraz si dám pauzu a večer opäť šup sa do práce. Prajem vám krásny deň a ďakujem, že ste, aj keď momentálne asi moc nie, ivka, mrška, irise, klimta držme sa :*