Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
dobré ránko aj vám aj tebe malicka..ja som už v práci...pýtala si sa kde pracujem...pracujem ako asistentka obchodného riaditeľa,a mám na starosti vybavovanie stretnutí,faktúry a mám ešte aj na starosti predajňu...robíme s tonermi do tlačiarní...v práci mám stále stres...a ja ked a niekto vytočí tak nemôžem ani jesť...ale včera som sa už najedla normálne..no normálne čo je u nás normálne je pre iného horor...a včera ked som išla z práce som si musela ísť kúpiť salámu čo som mala takú chuť na mäso,doma som si dala ešte zeleninový šalát,jeden zavináč,údenú makrelu a trocha tvarohu...
dnes mám bielkovinový deň,ráno som mala vanilkový tvaroh,3 vajcia a activiu 0%...
irise tak ja som v práci celý deň tak poobedie nemám žiadne...ráno idem o pol siedmej na autobus a domov prichádzam o pol piatej,a to sa len osprchujem,najem a potom si čítam v posteli,v lete sa ešte dá ísť vonku ale teraz...
aome...tak s tým jedlom že kamoši si objednávajú,no proste povedz že sa stravuješ zdravo a lebo si kúsok aj daj to ta nezabije...ale previdelná strava by mala fungovať...aspoň 5 krát denne,nemusíš sa napchať ale ako mi hovoríme pre začiatok to skús z bezpečnými potravinami....
tak idem pracovať....majte sa fajn a píšte....ahojte...
Zdravím :)!
Tož Aome, ono to fakt ide, mňa obdivovať nemusíš, 8 rokov sa s tým ťahám a nič som zo života nemala. To či sa to dá zrazu sekuť? Tak je to len mesiac, neviem či zas nespadnem do toho pekla, ale pri mojom rozpoložení nechápem osobu, ktorou som bola predtým :D A všetky veci robím hneď. Fajčiť som prestala keď som si povdala dosť a to je závislosť, to isté s B. a aj s cvičením, zatnem sa a idem, chce to len naozaj chcieť a to ti povedia všetky baby na fóre. Ja mám 174-177 cm, každý inak hovorí a mám teda o 4 kg viac ako ty a o minimálne 5 cm menej. Neviem si predstaviť, ako krehko musíš pôsobiť, ale viem, že ja keď som mala toľko kíl čo ty, nikomu som sa nepáčila a ani sebe. Teraz mám 58 (asi, dlho som sa nevážila :D) a cítim sa fajn :)a vyzeram chudo. Po B. som neschudla ani nepribrala, len sa mi vylepšilo trávenie a splaslo brucho, prestali padať vlasy, proste všetky tie veci,ač na pleť. Baby toto ma štve, ale moja pleť je stále rovnaká :D neviem čo už s ňou mám robiť. Zinok a kremík či čo? :D Ahoj Irise v Capital city je hnusne, nech už je jar :D a prechádzkový time :D budúci týždeň tu budem dlhšie, môžeme Dať spicha čo? :) dnes sa zas nabehám, tak si musím pripraviť niečo do kabelky, nech nie som hladná....Klimta, to vieš, prispievať sa nechce len keď je tu mŕtvo, ale včera ste sa rozpísali teda parádne :) Tak šalátom sa napchať :D to robím tiež, ale ako v rámci normy, nech sa každám jedlom neprežieram a nerozťahujem žaludok. Večer sa vám ozvem. čo a ako, teším sa a Aome, bolo by veľmi fajn keby si tu prispievala a písala ako sa máš, aj keď zlyháš, aspoň to rozanalyzujeme, povzbudíme ťa a zjazdíme, ale v dobrom ;) Irise drž da mi v škole, jedz aj keď jedlo nebude stopercentné bezpečné, neboj sa, nič ti to nespraví a klimta aj ty sa drž, potom si ťa berieme ako našu doktorku :D hahaaa a Aome, prajem ti pekný prvý deň, môžeme začať odpočítavať? :)Mrška, ak čítaš dobré ránko ti prajem :)
Aome, ja s tym bojujem uz velmi dlho :) mohla by som na tom byt ovela horsie, ale uvedomila som sa a snaziiim,dennodenne.. mam svoje jedla ktore pekne jem bez rozmyslania a s chutou,ale uz mi ide konzumovaat aj tie zakazne ( vycitkami este,ale no a co, aspon si ich dam) .. stale lavirujem vsak na hranici zdraveho Bmi... no grcat uz v zivote nechcem.. a bola by som rada kebyze sa dostanem do stavu ze mi nerobi problem sa najest do syta a nerozmyslat ze mi narastu stehna - po ziadnom jedle.
tak ale aspon vidis,ze sa to da,viacmenej aj samoliecbou. Kam chodis na vysoku? tak predpokladam ze to tvoje pitie je v "ramci normy"..uz som sa zlakla ze nejako horsie. Prosim,hlavne aj jedz.. pokazis si pecen ani nezbadas ako rychlo! Napis svoj jedalnicek.
klimta, ako to ako si vstala v noci? :D ucis sa? mate toho dost tento semester aj vy?
pekny den, na jedlo nezabudat! :)
čaauky
čo vás to napadá,prestať pripievať..nie nie..takýmto stýlom to nepôjde ;P
ak každá napíše aspoň raz za deň,bude fajn :))
povedala som si,že budem tráviť na internete čo najmenej,prettože je to hrozný požierač času..
som na tom podobne ako vy..cez deň sa toho veľa nezjedlo..nejak som nestíhala..čiže som to vykompenzovala večer obrovskou misou šalátu..a to som si myslela aká som super,že sa mi bude fajn dlho učiť..houby :D..jedla som okolo 19:30..o ôsmej som bola mrvá,zaťatá :D jeej haha :D
mám za sebou raňajky..banánovo-pomarančovo-hrozienkový šalát..takže celkom chutný začiatok dňa :)
majte sa zatiaľ pekne a ŽIADNE SPROSTOSTI ŽENY!! nech si potom nie je čo vyčítať ;) myslím na vás..držte sa :)
20 mam, som tu z vas tusim najmladsia :D a je mi oporou velkou, som rada ze ho mam, mi dost pomaha ked sme spolu.. a chcem sa uzdravit velmi, len niekedy je to tazke, ved to urcite poznas, zaciatky su velmi tazke, preto aj velmi obdivujem Malicku ako to dokazala tak zo dna na den zastavit :) ale aj teba, len som nepostrehla, ze ako sa to tebe podarilo, ci rovnako, alebo postupne, ale kazdopadne vam obom gratulujem, a dufam ze sa uz nikdy nevratite do starych kolaji a takisto aj vsetky ostatne :).. aa ze co pijem.. to co spravny slovensky vysokoskolak - hocico, ale ked chcem byt na urovni tak vinko :D
aome, kolko vlastne mas rokov? priatel je tvojou oporou? no neviem,myslim ze by si aspon psychologa potrebovala,hm?
tak snad ti aspon pomahame..musis chciet sa z toho dostat,inak to nepojde... a co pijdes inak?:P
hej, priatel to o mne vie a snazi sa mi pomoct, ale je to tazko kedze sme kazdy v inom meste a velmi casto sa nevydame.. ale potom je zo mna vzdy sklamany ked ma uvidi a je mi to luto :(
minule som chcela zajst za nejakym psychiatrom, lebo mam obcas aj depky, ale nevedela som ze za akym, tak som to nechala tak.. ale vy mi pomahate, obcas mi dodate silu a dokazem to, aj ked naozaj iba obcas, ale aspon daco :)
irise, nebud smutna z toho piva, na otvorenie semestra to patrii :) a toto co napisem je smutne, ale pre mna su alkohol asi jedine kalorie ktore nelutujem :D
aome, ty si na tom hrozne momentalne,vsak?:( rodicia si nevsimaju? kamarati? preco si nehladas pomoc,takto skoncis na psychiatrii a budu ta krmit a nebude sa moct pohnut..to nechces vsak?
chceme ti len dobre, ak by si mala chut,napis mi na dejlajt1@azet.sk ,skusim poradit...
to s tou pizzou a inymi jedlami..no je to tazke,ale ak budes na sebe pracovat tak nakoniec pojdes na tu pizzu,alebo s kamaratmi jest,len si das nieco ine:) ..znie to hrozne,ale da sa to.
ahojte, neprestavajte sem prosim prispievat, ja vas uplne rada citam :)
inak mam pocit, ze ako mi zacala skola, tak je to s mojim stravovanim znova horsie ako cez prazdniny.. ranajkovat nestiham vobec, pretoze mi skola zacina skoro rano, na obed niekedy stihnem skocit a niekedy nie a vecer sa nejako neviem odhodlat najest, popripade najest sa a neprejest a... :/ a taktiez sa neviem zmierit s faktom, ze na moju vysku (181 +/-) je 54 kg naozaj malo :(
ako ste inak riesili situacie, ked ste este celkom dost trpeli tymito chorobami a nedokazali ste nic zjest a vasi kamosi si chceli objednat nieco "zakazane", napr pizzu a chceli, aby ste si dali s nimi napoly? lebo mne je uz blbe im stale hovorit ze nie, ale zjest ju nedokazem