Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

mrska

cry..jedna pravda je že skús si pripravovať sama jedlo...a skús jesť 5 krát denne a pravidelne...ak si doma tak sa tomu začni venovať...možno ta to začne baviť..ako malicka ona dosť varí...nájdi si nejaké recepty,také čo ta nevyvedú z miery...urob si polievku len zo zeleniny,mnam ja ju zbožňujem a som schopná jej zjesť hrniec aj sama...urob si z jedla slávnosť...a hlavne povedz si že musíš napr. o 12 jesť,potom ti to už ani nepríde že by si nejedla...
maoam ti nechce zle...
ja som dnes napr.na raňajky mala pomaranč,jogurt+pohánka+2 hobits keksy
desiata jablko a goji
obed zelenina,brokolica,chlebík viaczrnný,šunka,syr,paprika,koláčik
olovrant si dám jogurt+ovs.otruby
večer zel.šalát,udená makrela,brokolica a jogurt...
skús to...držím palce...
varenie je aj psychoterapia...

[zruseny22]

Maoam, ty si asi zabudla, že keď som mala na 2 roky prerušené štúdium, tak som bola aj v nemockách! Raz na JISke, lebo som požrala lieky a chcela som zdochnúť... potom som bola súdnou cestou, lebo som pojedla laxatíva, mala som bolesti, skončila som na pohotovosti a z pohotovosti ma poslali na psychiatrické konzílium, odkiaľ ma zavreli na psychiatriu bez môjho súhlasu- čiže za mnou prišiel za pár dní ktosi zo súdu.. a naposledy som bola hospitalizovaná na celé 2 mesiace presne pred rokom! Čiže som celé 2 roky nesedela len na riti!

Maoam

Cry: zivot je jeden velky KOMPROMIS, idealne podmienky a riesenia nejestvuju

vyuzi, ze mas strechu nad hlavou, ze mas kde byvas, kde spat, zacni jest, dokonci skolu a daj sa liecit

a vybojujes si tym moznost mat normalny zivot a este stale budes mlada....

Maoam

irise: to si musi uvedomit ona sama, ze ma tolko casu a robi debiliny

a ze nema inu moznost ako zacat jest aj za cenu pribratia, ak tu skolu chce mat (a tym padom buducnost) a potom moze ist aj na liecenie, hoci aj na dva roky....to je uz potom fuk

vysvetlilo jej to tu viac ludi, jasnejsie sa uz neda

zvysok je na nej

Maoam

Mrska: drzim ti palce, ak ta vyrazia, najdes si novy job. Je to LEN praca. A pokial viem, si tam na par hod, no boze, pojdes v najhorsom pripade inam.

irise

Cry, tak si musis postupne zvykat na normalne jedlo, konzultovat so psychologom denne.. nie sa vzdavat, lebo sama vies ze by sa to dalo zvladnut.. viem ze vies ze klames seba,napriklad ze vcera si jedla rizoto..nejedla si ho,jedla si ryzu bez masa, a urcite aj toho malo.. varene jedlo je sucastou zdravej vyzivy... musis si dodat vsetky ziviny,inak prestanes fungovat zachvilu..

Maoam

Cry, nie, ja sa zivim od SS, takze mne to vysvetlovat nemusis, ale je to tvoja chyba ze si to neriesila s kor - to liecenie, ked si vedela, ez mas tolko a tolko casu.....namiesto toho si ten cas premarnila somarinami, hladovkami, laxativami, chutou umriet a pod.
Takze ak ti na tej skole zalezi, zacni jest a dorob ju a chod na liecenie, inu moznost nemas a casu nazvys uz tiez nie.
Musis si uvedomit nasledky, mozno ta to nakopne.