Už tretí týždeň "bojujem" zo všami. Kúpila som už 3 druhy šamponov a 1 spray. Nie a nie sa ich zbaviť. Mám dlhé vlasy a nerada by som ich ostrihala. Prosím poraďte ako mám ďalej postupovať. Vďaka.
Vši v dlhých vlasoch
Povedzte ako sa to s tym petrolejom robi na inych strankach totižto pišu že to nepomaha
neemoxan,parasidose,..ocot
aj ja mam problem uz 2 krat som to zazila je to hnus no enchcite to mat sa stym trapim uz 2 tyzden a stale nic pouzivam neemoxan ale moc nepomaha no uvidim
Difusil je najlepsi..ma potom este aj ochranny ucinok
biba, pradlo treba prat na 90tke..ja som chytila minuly rok vsi 2x pri mori od sesternic v priebehu mesiaca, pomohol mi jeden sampon (na svk ho nedostat, ale bol to obycajny proti vsom)..mam dlhe vlasy, tak po umyti sampona proti vsom mi mamina po pramenoch tenkym hrebenom vycesavala hnidy..prvym umytim zabijes vsi, ale treba si hlavu umyt aj na druhy den (podla navodu na sampone)- ked sa hnidy vyliahnu.tak som sa ich zbavila ja..drzim palce.
Teraz je problém vší v celej Bratislave a jej okolí /aspoň podľa vyjadrenia z hygieny/. Nikto o tom neche hovoriť a tvárime sa, že tu niesú a nás sa to netýka. Idete však v preplnenom autobuse a stojí vedľa Vás upravený pán či dáma a na hlave sa im premávajú vši. Je ľahké ich dostať, ťažšie sa ich zbaviť. Moji synovia doniesli domov vši zo ZŠ. Prvý krát som im nechala dlhšie vlasy a stalo sa mi to osudné. Nikdy by ma niečo také nenapadlo, nechodia špinavý, pravidelne sa umývajú a každý deň si obliekajú čisté prádlo. Nie je pravdou, že vši idú iba na špinavých. Najhoršie je, že som bola u troch lekárov kvôli svrbeniu pokožky na hlave a ani jeden /ani len kožný/ z nich nezistil, že mám vši. Zistila som to až keď som deťom náhodne pozrela hlavy. Boli sme v pivnici a bolo tam kopec prachu, takže som im ich oprašovala a mali tam niečo biele. Lepšie som sa pozrela, lebo to nešlo von. Čo to je? HNIDY. Zhrozená som si dala pozrieť hlavu a dôsledok svrbenia mojej hlavybol jasný ... nie alergia ako mi vraveli lekári ale VŠI... Chvala bohu mám chlapcov, takže išli okamžite na krátko /2 mm/. U nich sa už neobjavujú, ale ja s nimi bojujem už cca 2 mesiace. Vyskúšala som už všetky dostupné prostriedky na trhu, dokonca aj ocot no stále sa objavia. Periny zliekam každý deň a hneď ich periem na 60°C a vysávame každý deň. Som zúfalá a vážne uvažujem, že sa dám ostrihať na 2 mm aj ja. Ak má niekto dobrý návod ako sa ich zbaviť, prosím poraďte.
Ďakujem.
aj ja mam vši momenatlane použivam šampon Parazitose a dnes som si kupila ešte Difusil H