Vši v dlhých vlasoch

Súvisiaci obsah

ovko

Ahoj vsetci, ktori bojujete rovnako ako bojujem ja. Prisla som na to ze vsetko co sa hovorilo o vsiach boli len povery. Vsa nieje biela a nema kridla ale je hneda a ma 6 dobre vyvinutych koncatin, nevie skakat ale iba pochodovat, nenachadza sa len u ludi, ktori nedodrzuju pravidla hygieny. Dostat ich moze ktokolvek napr aj v metre alebo v elektricke, ktore su preplnene a ludia sa obcas musia nechcene " zblizit" tak, ze vsa nema dlhu cesticku na dalsiu hlavicku. Bojujem ako lev uz asi tyzden proti tymto stvoreniam. Hned ako som prisla na to ze sa mi nieco prechadza po hlave som aplikovala sampon, ktory obsahuje carbaryl, ktory zabija predovsetkym vsetko zive. Aplikovala som ho podla navodu. Na internete som sa ale docitala, ze carbaryl je insekticid a ma nizku ovicidnu ucinnost, to znamena schopnost zabijania hnid. Preto som sa opytala koznej ci by mi mohla odporucat nieco co je najma proti hnidam, kedze som este aj na stvrty den videla ako mi na hrebienku odpochodovalo cosi zive. Odporucila mi silikonovy olej PEDICUL od firmy Hermal. Tento zabija uplne inou formou, a to tak, ze upcha tym nespratnikom dychacie otvory. A to nielen zivym jedincom ale aj hnidam. Navyse ma schopnost rozpustit latku, ktorou sa drzi na vlase hnida, tym padom sa lahsie vycesavaju. Dnes mi prezerala kamaratka hlavu a to je druhy den po aplikacii tohto pripravku a bola prekvapena, ze tam nenasla ani jednu hnidu. Nechcem kricat hop kym nepreskocim, ale dufam, ze sa tento boj pomaly blizi ku koncu. Samozrejme kto chce byt uspesny v boji musi vycesavat kazde dve hodiny, vyprat vsetko pradlo na 60tke,vyzehlit, povysavat a dodrziavat zaklady osobnej hygieny. Vsetkym drzim prsty v boji!!! ja som zvolila cestu poznaj svojho nepriatela, sadla som na internet a studovala a studovala aby som co najviac o nich vedela a vedela ako proti nim bojovat. Svoje vedomosti rada posuniem. Ak mozem poradit vyhladajte si na internete ako vyzera hnida, larva, dospely jedinec. A ukazte to aj svojim pribuznym, spolubyvajucim.Nevzdavat a bojovat!!!

luciaaa77

vcera som zistila ze mam vsi a pouzila som prostriedok difgusil h. nikde som sa vsak nedocitala ci to zahubi aj vsi aj hnidyalebo len zive vsi?ak s tym mate niekdo skusenosti mohli by ste poradit? popripade ako inak sa da zbavit hnid?

veronikaa

je velmi dolezite predtym ako zmijete pripravok z hlavy vycesta vajicka jemnozubkovym!!! hrebenom/najlepsie specialnym na tento ucel/.totiz, pripravok vsi zabije, ale nie vzdy sa dostane do vnutra vajicok, niektore mozu prezit a o tyzden sa vyliahnu.preto sa odporuca zopakovat aj kuru o tyzden.takisto som pocula aj o metode vlhkeho vycesavania-namocite vlasy, aplikujete kondicioner a mechanicky vycesavate vsi a vajicka-ale to uz musi byt ozaj jemnozubkovy a pevny hreben.tto vycesavanie sa odporuca robit kazdy den po dobu 2 tyzdnov.

maja2

Mojim 3 deťom s dlhými vlasmi pomohol na 1x Jacutin gel - kúpený v lekárni asi 158,- Sk- vystačila 1 tuba 50g na 3 hlavy. Dva mesiace predtým sme sa trapili so šamponom Parasidose- nezabral vôbec.

danka13

Zda sa mi ze mam vsi ,hava ma neskutocne svrbi.Na vlasoch mam take male biele bodky prilepene na vlasoch.Niesom si ista lebo vsi som nikdy nemala ani nevidela ani neviem ako som ich mohla dostat(ak ich teda mam) ked si vlasy umyvam kazdy druhy den : Prosim poradte com mam robit! dakujem

macca

všetkých bojovníkov so všami srdečne zdravím nie ste sami aj na východe mame ten problem,chlapci mašínkov na 3mm a slečna pravidelne vyčesáva dakujem za dobré rady je to nepríjemné ale nezufajme stávajú sa aj horšie veci drží všetkým palce

miska

bola som v skole a zrazu mi kamoska nieco zbadala hned po skole som sla domov a mame som vsetko povedala potom ma poslala do lekarne kupila som parasidose pouzivala som ho tyzden a nic stale tie vsi zily potom som sla znova kupila som nemoxan a znovu nic az na 3 pokus som kupila diffusil hned o dva dni nic vlasy ciste ako predtym odporucam DIFFUSIL 100percentny

redi

Aj ja sa chcem pridať k diskusii čo sa tyka vši.Moja dcera na začiatku prazdnin dostalav vši a poviem mala som čo robiť cele prazdninyaby som ju zbavila tych hnusnych vši.Kupila som šanpon parasidose pomohol pokym som z nim dtale umyvala ale už ako som prestala tak ta haved stale sa objavila,skusila som sprej Difusil tiež nič moc a j vytahovala som jejz mokrych vlasov ale poviem vam je to fuška a nakonic sme použili pitralon polovicu fľaše som ponatierala jej hlavu a zabalila do igelitu a uteraka a tak držala asi 2hodiny treba to zopakovaťpo dvoch dňoch a nam to zabralo 100percentne

anči

Ahojte všetci.Až ma trasie z toho všetkého.Chytila to moja dcéra a teraz aj ja.Je to hrozné,máme obe dlhé vlasy.Najlepší je difusil,iné nepomáha.A každodenné vyčesávanie na mokro s hustým hrebeňom.Najhoršie sú tie vajíčka,vôbec to nejde dole.No zálad je zbaviť sa živých vší,aby už nenakladali nové.Ja počítam tvrdá drina.Prvý mesiac a potom preventíva ešte aspoň dva.Asi sme to chytili na chate,bolo tam veľa ľudí.Na to sa už nikdy nepríde a nie je to ani podstatné.Načo už?