Už tretí týždeň "bojujem" zo všami. Kúpila som už 3 druhy šamponov a 1 spray. Nie a nie sa ich zbaviť. Mám dlhé vlasy a nerada by som ich ostrihala. Prosím poraďte ako mám ďalej postupovať. Vďaka.
Vši v dlhých vlasoch
Kacenka bb a co vsetko si skusala??ja teraz musim odbehnut ale po 15-tej hod som tu.potom ti napisem ako sme sa ich zbavili my
ja mam 3 deti, 2 dievčata a chlapca.Baby maju vši už zo 2 mesiace. Skušala som všetko a nič nepomáha, nakoniec ich mam teraz aj ja, mam velmi dlhe vlasy a nechcem sa dat ostrihat.Stale sa len škrabem.Kto ma vyskúšany šampon na zvierata?
Ahojte napište mi niekto čo je to za šampon pre psov lebo ja som dnes v obchode videla ortosan ,ale to bol asi klasicky šampon a nie na blchy a vši
zuana, s tym samponom som to skusala aj ja.
obsahuje novu latku, ktoru maju dat aj do humannych prostriedkov, uz ju tusim schvalili, to je to, co pisem, ze ziskavaju casom odolnost na chemiu. ak jednu zamenis na druhu, na nejaky cas zaberie :)
Na vši najlepšie zaberajú šampóny a spreje pre psíkov.Dcérka má dlhočízne vlásky,zo školy priniesla hnusné vši a ja som si spomenula,že v detstve som tiež v škole dostala vši.Mama skúšala rôzne šampóny,až jej niekto poradil šampón pre psov.Najprv nechcela,ale nakoniec to vyskúšala,lebo ja som si vlasy nechcela dať ostrihať.Takže z osobnej skúsenosti potvrdzujem,že psí šampón proti parazitom pomohol mne,aj dcérke.Okamžite zabral,pre istotu som aplikovala aj sprej,aj keď už to nebolo potrebné.Mŕtve hnidy treba mechanicky odstániť.Treba okamžite vyprať posťeľnú bielizeň,ktorú som pred tým nechala vymočiť v šampónovom roztoku.Posteľ vystriekať sprejom,ako aj skrinku v škole.Šampón,ani sprej neštípe,pekne vonia,nebola žiadna alergická reakcia,dokonca dieťa nezačne štekať :)
problem chemickych pripravkov je v tom, ze si tie ohavy vybuduju odolnost voci nim a potom nezabera. jediny spolahlivy sposob je mechanicke odstranovanie - vycesavat a mne sa osvedcil z prostriedkov olej proti vsiam, dostat kupit v lekarni, neviem ako sa to uz vola, je v takej modrej krabicke baleny, je tam aj hrebienok.
finta v tom oleji spociva v tom, ze sa tie potvory vlastne zadusia. olej staci na hlave nechat 10-15 minut. potom vycesat, umyt vlasy a po 6 dnoch zopakovat, kedy sa z hnid mozu vyliahnut dalsie.
hriebenky na vycesavanie su plastove a kovove. s kovovym, ktory je ovela hustejsi na rozdiel od plastoveho sa daju odstranit aj vajicka. dobre je pred precesavanim navlhcit vlasy riedenym octom, vajicka zmaknu. inak ten olej tiez obsahuje latku, ktora uvolni hmotu, ktorou su vajicka pevne prilepene na vlasoch.
vos kladie vajicka na vlas hned pri pokozke a tak, podla toho, ako daleko od korienka je vajicko, mozte vediet,, ako dlho si ich pestujete :o))
inak som citala zaujimavu statistiku, ze naozaj najucinnejsia je kombinacia s mechanickym odstranovanim, v porovnani s ostatnymi 10-15% uspesnostiu az 70%.
no.. ale smola je ta, ze deti chodia do skoly a ked nezaberie cely rodicovsky tym naraz, je nase usilie dost podobne boju s veternymi mlynmi.
zaujimavym sposobom riesia veci v susednom rakusku. napriklad vo viedni je nieco ako verejna stanica, kde nabehne cela trieda, so vsetkymi detmi, ci vsivave, ci nie a po odchode je zarucene, ze vsi niet. je to proste v rezii skoly sa o to postarat.
nezúfajte, moja dcéra ich tiež priniesla zo školy, kedže má veľmi husté,kučeravé a dlhé vlasy, zistili sme to až keď ich mala vo vlasoch veľa. vyskúšali sme všeličo, ale po pár dňoch sme znovu našli \\\\\\\\\\\\ \\\"živé\\\\\\ \\\\\\\\\" exempláre. Potom sme došli na to, čo stým. Umyla som jej vlasy s paradisose a nechala som jej šampon na vlasoch pol hod.nie pár minút ako je v návode uvedené,na druhý deň som to celé zopakovala. Potom opláchla vlasy s octovou vodou, dala kvalitný balzam na ochranu pokožky na hlave a nakoniec som jej vlasy prežehlila žehličkou. všetko zmizlo a takisto aj hnidy. nebolo potrebné ani 100x prečesávať. už sa jej to ani nevrátilo. Skúste.
Ako 100% zistím,že sú to vši?
Syn sa stále škrabe vo vlasoch,našla som mu dve \"zvieratka\"vyzerali ako malé okrídlene mravce.Ide ma roztrhnúť.....Je to ono,alebo nie???
Ako 100% zistím,že sú to vši?
Syn sa stále škrabe vo vlasoch,našla som mu dve \"zvieratka\"vyzerali ako malé okrídlene mravce.Ide ma roztrhnúť.....Je to ono,alebo nie???