Víno k jedlu

Príspevok v téme: Víno k jedlu
veika

Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)

Gaspura

Hento je inak dobré víno, nekupujem ho síce domov ale mali sme ho na svadbe raz a už som ho pila aj v reštauracii pár krát, je veľmi dobré. Len u nás sa nedá takto normálne nikde kúpiť :/

Majjra

Stačí si zadať googlu a vyhodí vám kde to je :) A logicky keď je to ich reštika, že patrí k tej značke tak by bola hlúposť keby sa tam to víno kúpiť nedalo všakže

olivka1987

Jasné, že hej, neviem či to vôbec niekde robia tak, že majú ochutnané celé to menu a podla toho to robia. Ale napríklad v takej reštike ako majú napríklad v tom Elesku by som to asi aj očakávala, lebo tam by to malo byť podľa mňa tak skombinované, že presne na chuť. Zase na druhej strane si treba uvedomiť aj to, že každý máme trošku inak nadstavené chute a aj od toho to záleží

simuira56

podla mna sa oplati aspon trosku brat ohlady na to ake vino sa hodi k danemu jedlu, aj ked to nie je uplne dokonale ale predsa su tie chute aspon trosku zharmonizovane :)

martinkaaak

Síce je víno alkohol, no každý jed je v malom množstve liek. Takže by som neriešila, že či si ho dať alebo nedať... Ak chceš víno kombinovať s jedlom, tak základ je čím tmavšie mäso, tým tmavšie víno. K rybe alebo hydine biele, k hovädzine, divine, kačici sa dáva červené. Ak máš múčnik, tak čím sladší, tým sladšie víno. Keď máš ovocný koláč, tak si môžeš dať víno z toho ovocia, z ktorého je koláč. Ja som si včera napríklad k ríbezľovej bublanine dala ríbezľové víno. Môžem len odporučiť Pereg z čiernych ríbezlí. Ja som si ho kúpila cez internet cez stránku svetnapojov.sk. Mala som to aj so zľavou na www.kodino.com .

olivka1987

No podľa mňa nie všade to majú tak odskúšané, že ako bude, ktoré víno chutiť s jedlom, ktoré ponúkajú. To už sa berie ako taký nadštandard

Colorka

to je pravda, ze tam sa asi neda tak vseobecne povedat uplne ze sa bude presne hodit napríklad ku kacici ale zase aspon nejake odporucania sa daju dat :)