Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)
Víno k jedlu
tiez si myslim, ze to tak nejak pride takmer u kazdeho :D ale tak fakt je to tak, ze sto ludi, sto chuti, lebo u nas napriklad kazdy jeden clovek v rodine ma rad celkom ine vino :D co je fakt sranda, lebo si neviem ani za svet zapamatat, ake ma kto rad :D
no tak ja mam pocit, ze cim som starsia, tym akoby viac inklinujem k tym suchsim vinam:) predtym som nemala problem s vinom, nech bolo akokolvek sladke, ale teraz som akosi presedlala na tie "kyslejsie". myslim, ze vela ludi to takto ma, uz som sa s tym viackrat stretla :D to proste asi pride vekom by som povedala :D
Jasné, ešte si si nevšimla ich značku nikde?:) V každom obchodnom reťazci si myslím, že ich nájdeš. Také najobľúbenejšie sú asi Marína alebo Pálava. Neviem, aký druh máte u vás najradšej? Akože zvyknete piť suché, biele alebo červené?
a ake maju druhy, ak si pamatas? no vsak u nas sa tiez nejak extra nezvykne popijat, ale prilezitostne aj take treba, no nie? :D uz som tieto vina zachytila samozrejme, ale nepamatam si, ze kde som ich videla :D kupim ich hocikde v ktoromkolvek obchode, ci?
marinka548 my sme si zvykli dost teraz kupovat od Eleska, ked sme niekde v obchode a zahliadnem, tak si zakazdym prihodim do kosika. samozrejme nevypijem flasu na jedno posedenie, ale chutia mi :D
no my sme mali napriklad taku tu svoju oblubenu vinarnicku u nas na dedine, ale potom sa z nejakeho dovodu rozhodol majitel zrusit ju, takze nam nezostavalo nic ine, ako presedlat na nieco ine. tak teraz vacsinou v supermarketoch, ked sa podari natrafit na nieco kvalitnejsie:)
odkial zvyknete kupovat vino? vyuzivate supermarkety vacsinou alebo skor davate prednost nejakej vinarni, co mate osvedcenu?
tak jasne, vsetko ma predsa svoje pre a proti, to je jasne:) ale tak musis mat len pevnu volu :D a slabsi financny rozpocet, aby ti svedomie nedovolilo tolko utracat za veci, ktore skutocne nepotrebujes, no nie? :DDD
tak ono je mozno zase na jednej strane nevyhoda, ze ta na tom internete zlaka nieco dalsie, na co nadabis a tak akoby nechtiac ti pristane vo virtualnom kosiku :D ale fakt je to pohodlnejsie nakupovanie, to sa musi nechat.
no ved jasne, vsak ja takisto nemusim velke nakupy. takto je to ovela jednoduchsie, uz mam velakrat take ruky vytahane, no uz ma to tiez nebavi jednoducho :D