Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)
Víno k jedlu
Dudinka57 haha, to ano, take navstevy by som najradsej ani neprijala alebo poslala hned kadelahsie :D Vsak to je o com, ked ti niekto pride bez pozvania, nemas upratane, nachystane nic :D Ved to potom ako vyzera :D
tanickam14 to je pravda, vsak to asi kazdy tak ma, ze sa snazi pre tu navstevu nachystat co najlepsie vie:) aj ked je necakana, neohlasena :D vtedy to vie byt celkom aj vyzva :D
Kajomija haha, nech pride kto chce, proste je to moja vizitka :D Nepotrebujem, aby ma potom rozniesli na kopytach za to, co za brecky im ponukam :D Ludia su vselijaki a s ohovaranim sa stretnes uplne bezne aj kvoli takej banalite :D
tanickam14 tak to zase chapem, nebudes predsa navsteve ponukat nejaku zbrndu, vsak? :D ale zase zalezi aj na tom, aka je to navsteva :DDDDDDDD
My tiez mame radi od nich. Zatial sme ich vyskusali len zopar, ale nesklamali, co sa chuti tyka. Akoze nezvyknem ludom vnucovat svoje chute, ale v tomto ano :D Ked niekto pride na navstevu, tak proste musi ochutnat a hotovo :D
Tak to zalezi fakt na cloveku, kazdy ma ine chute:) Ja mam napriklad najradsej tie od Eleska, od nich si dam fakt ze hocijake, este som totiz nenatrafila na ziadne, ktore by mi vyslovene nechutilo. Akosi sa mi vedia trafit do chuti, a to pri inych vinach napriklad takto nemavam, skusame rozne aj s muzom stale. Natrafime aj v obchode na nejake nove, tak kupime, ze odskusame ako chuti. Nie zakazdym je ta chut taka, aku by sme si predstavovali :D A to je, myslim, uplne v poriadku.
Bronimira, ja víno zbožňujem. Som asi jediná taká vášnivá vinárka v našej rodine a som na to patrične hrdá :D Akože každý si občas dá, to áno, ale ja si ho viem tak vychutnať a rada skúšam nové druhy.
Ake vino mate najradsej? Su tu aj nejaki degustatori, co si potrpia na kvalitnom vinku?:) Ja napriklad ine ako suche nevypijem, a to casto v mojom okoli veru nevidim.
Tanickam14 ja si tiez myslim, ze je to viac nez vhodne :D a my kludne aj v tyzdni. Ja nesoferujem, takze si doprajem pokojne hocikedy, napriklad aj v stredu :D Ale tak samozrejme, ze zalezi od okolnosti:) A podla toho, co mame prave k obedu :D
Kajomija, ked viem, ze v ten den uz nepojdem autom na stopercent, tak ano, vieme si dat s muzom aj k obedu:) Ale to vacsinou tak ze v nedelu, to sa mi tak pyta pohar vinka k takemu sviatocnemu dnu :D