Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Tak dom sa ukazal byt v dost zlom stave. Potrebna riadna rekonstrukcia. Strasne strme schody. Zahrada ok. Ani mi nevedel makler povedat ci je elektrina konformna ( uf neviem ako sa to povie v sj).
Takze z toho nic nebude lebo muz nechce take velke prace.a je to vazne v prdeli. Lietadla nad hlavou dost pocut. Ale ako makler povedal je to vynimocna nehnitelnost vdaka tej zahrade.
Tu sa predavaju aj take byty so zahradou rez de jardin. Aleto prave ja nechcem susedov nad hlavou a aby mi cely cinziak cumel do zahrady a hadzal spacky...lebo som videla 2 byty so 7 arovou zahradou. Hmmmm

Inac Rosemary, neviem ci je to tou zimou ze mi ide chut na tuky... tu je dnes 13st. Tak zvazte...to je na samovrazdu.

evcca

my mame cely pozemok aj s domom okolo 20arov, cisto zahrada je tych 11. stromy mam zvlast za domom, my sme uz kupili dom, kde bola v zahrade kopa stromov, velke orechy, hrusky, vinic, jablone.
mna to pestovanie v permakulture tak oslovilo, ako uz davno nic ine, musim sa popozerat po bohatsej literature, ako par clankov v casopise a na nete.
tiez som zila vo velkom meste a byvania na dedine som sa bala a dlho frflala, ze daleko to je do mesta, ale zacina mi to vyhovovat. mesto a centrum si "uzivam" pracovne.
rosemary, to si umyvas vlasy normalnou sodou, aky je postup, ak mas cas, tak napis prosim.

GoFruit

Nikcca na toto ti neviem odpovedat. Mrkvova stava dost cisti ale zeby az tak to sa mi nezda. A nemala si jej vela. Keby si jej vypila liter tak ti poviem ze to mas z nej.

Andrea aj mne tu chybaju obrazky a fotky. Preto som aj na 30bananasaday. I ked tam uz neprispievam. Nemam cas.

Tak ludia ked uz som dohodla RDV s agenturou na obhliadku domu mi moj muz povedal ze nech si to idem pozriet ale on chce nieco pri metre. Mozem sa rozlucit s velkou zahradou. Vacsina domov ak ma zahradu dtak do 50m2. Malokedy viac. Hento by bolo vazne dost v pazi. A my nejazdime autom po meste lebo tu su take zapchy ze by sme zosediveli. Tak ani neviem ci to nezrusim.

Nikcaa

Ahojte baby, stale som tak na 80% raw. Mam ale taku otazku...

Vcera som jedla na R: banan, hrozno. D: slivky. O: ryza s postruhanou mrkvou. OL: banan. V: 2 nektarinky a par sliviek a o hodinu som mala mrkvovu stavu z 5 mrkiev. To som vecerala cca o 7

O hodinu ma zacala straasne bolet hlava, to sa nedalo ani vydrzat. O takej 10 mi zacalo byt zle od zaludka... tak som si isla lahnut, no zobudila som sa o 1 v noci, stale ma bolela hlava a stale mi bolo zle od zaludka. Az nakoniec som do hodiny 2x vracala.

Neviete z coho to mohlo byt ? Myslite ze zo sliviek a mrkvovej stavy ?

andrea.vislock

Ja som si len tak pre seba zalozila foodblog o zdravi (hlavne teda o surovej strave), zatial sa ho hanbim publikovat, lebo je fakt amatersky :D
O 3 tyzdne odchadzame na rocny pracovny pobyt do Kanady, mam velke ocakavania od ich sposobu stravovania a od ich kvality potravin a kozmetiky. Potom snad ten blog zverejnim a mozem kludne dat pristupove prava na pridavanie clankov a obrazkov aj vam, aby sme si tam navzajom pomahali a vymienali si svoje recepty, dobre rady ...Toto forum je SUPER, ale chybaju mi tu obrazky a fotky pre inspiraciu :)

GoFruit

No pytam sa kvoli zahrade lebo bežne tu maju domy tak najviac do 100m2 zahradu. Toto je výnimočné lebo je to este v meste i ked dost od veci a nechodi semm metro. Takze muz to bude mat do prace blbsie lebo by musel ist vlakom ktorý chodi len 2x za hod. Cize on nie je nadseny. Ale ja si chcem sama pestovat zelene a mat aj stromy. No pojdem sa pozriet na ten dom. Cenovo je super oproti domom co su blizsie. Len ma odradza ze dostat sa do centta nebude lahke. Ale je to dan za zahradu. Tiez by som chcela pestovat v permakulture alebo podla anastasii len to musim riadne naštudovať.
Hej ja na pokozku tiez len kokosak mazem. Ale pouzivam bio pastu a sem tam sprchac a sem tam deo. No este je toho dost. Ale nemalujem sa a nelakujem si nic.
Pekny den
A ozaj evcca kolko stromov sa zmesti do 9 arov ked chcem este aj daku zelinu pestovat? Ze ci mi to usetri na trhoch nieco? Ceresne tu stoja od 7 do 12 eur na kilo tak to by som chcela byt samostatna v tom a hlavvne by boli domace.

Rosemary

Gofruit, durian obsahuje veľa tuku, nie? Tak to bude asi tým že sa schyľuje k zime, preto ti to tak chutí. Malej teraz začalo chutiť avokádo, pritom od jari ho samotné nechcela vôbec, iba v šaláte, a začala som po pol roku robiť aj krekry, od zimy sme ich vôbec nepotrebovali, a aj mne teraz začali ísť na chuť aj semiačka a oriešky, celé leto som ich takmer nejedla, iba som si dávala kúsok avokáda do šalátu, aj to nie každý deň.
Môj malý bude mať teraz narodeniny, takže asi budem tiež robiť nejakú raw tortu...