Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

andrea.vislock

Rosemary, dakujem :) Zatial nemame deticky.
Kokosovy olej pouzivame tiez vsade, kde sa da (v kuchyni aj v kozmetike - na telo, vlasy - iba ako masku, zuby - iba ako doplnok k zubnej paste). Nemate nahodou iektora z vas zalozeny foodblog o surovej strave? Ak nie, neuvazujete o tom?

Rosemary

Ahojte, tak Gofruit taký dom by som brala keby sa mi páčil a mala by som naň, aj hneď, veď vieš prečo, ale aj podľa toho za koľko.
Ja som si teraz nedávno začala umývať vlasy jedlou sódou, ale som len na začiatku tak si ich musím umývať častejšie, lebo vraj treba vydržať dlhší čas aby bolo vidieť pozitívny efekt, zo začiatku to nie je bohviečo, ale zdá sa mi že po každom umytí je to lepšie. Takže uvidím neskôr. Inak na natieranie pokožky aj umývanie zubov používam kokosový olej, takže už mi zostáva len sprcháč, ten používam z prírodnej kozmetiky. Aha a ešte špirálu a ceruzku na oči.
Andrea, tiež ti gratulujem k prechodu na raw a ešte aj s manželom, no super. A máte aj deti? Tie sú na tom ako?

evcca

ahoj, ja mam dom s 11 arovou zahradou. chcem zacat pestovat ovocie a zeleninu v polykulture, su o tom pekne clanky v novej vitalite, take nenasilne a volne, to sa mi paci.
ked som doma, tak nemam problem s mastiacimi sa vlasami, ale ako chodim do prace, tak to je hroza, je to asi aj stresom, inak pupaky som nemala strasne davno.

GoFruit

vau Andrea, ze si si dala tu namahu a vyhladala ho. Vacsinou sa sem ludia chodia pytat stale na to iste, nasli by to, keby chceli, ale neunuvaju sa.
No a k prechodu na zivu stravu gratulujem a obdivujem, ze aj s muzom, to je uzasne, to by som aj ja chcela. Tak vela stastia a ved nam sem sem tam napiste, ze co jete.

Ja si teraz citam vitarian.cz a 30bananasaday aby som sa znovu motivovala a menej kazila. Je to velmi povzbudzujuce, ked citam, co vsetko sa ludom vyriesilo, ze nemusia pouzivat deodoranty, zubne pasty, kremy, akne odislo, a su aj taki co sa pokusaju ist bez sampona lebo na vita strave sa vlasy nemastia. Toto mi dava silu vytrvat. Keby som nemusela pouzivat vobec ziadnu kozmetiku. Pokusa sa tu o to niekto? Mohli by sme si aj o tom pisat, i ked ja sa nechystam neumyvat si vlasy zatial. Napr. synovi som umyvala vlasy myydlom asi len 2krat odkedy sa narodil aj to len nazaciatku lebo som myslela ze musim. Teraz som mu uz asi 2 roky neumyla, a netreba, nema ich zamastene, a ked mu ich zamastim pri uchu ked mu cistim ucho kokosovym olejom, tak na druhy den nie su mastne, same od seba.

andrea.vislock

Dakujem GoFruit :) Nasla som tvoj receptik na strane 59 tohto fora. Je to velmi podobne, ako cheescakes, ktore robievam. Myslim, ze som sem do tohto fora este neprispievala. Ale zato ho citam pravidelne, kedze sme s manzelom presli tiez na surovu stravu. Ja od 1.februara 2013, manzel od augusta 2013.

GoFruit

Ahoj andrea. Ty si sem uz pisala? Mne sa tvoje meno zda velmi zname...
Niekde vpredu som dala recept na super tortu ktoru mi i pojedaci mrtvol vychvalili do neba. Ale recept som si nenechala. Bola zaklad orechy plus datle a krem bol z kesu kokosoveho oleja a gastanoveho medu (to nie je veganske) a poleva z malin plus datle.

Ludkovia mne sa teraz velmi ziada durianu. Tak som kupila mrazeny a jem ho posypany surovym kakavkom. Boze to je pochutka. Raz som si kupila v Londyne raw pralinky z durianu a tak som si to obnovila v pamati. Inac tie raw pralinky stali brutus nejakych 5 ci 6 ks stalo 5 libier. Ale boli bozske.
Inac kto chce ochutnat durian nesurovy prazeny maju v BA v shopping palace u toho Inda.

andrea.vislock

Ahojte. Chcela by som svojmu manzelovi pripravit k meninam "raw cake". Uz som skusala robit raw cheesecakes, dopadli dobre, ale tentokrat by to chcelo zmenu. Mate nejake overene a odskusane surove torty, ktore naozaj dobre chutili? Viem, ze na internete je plno tipov, ale nie vsetky chutia naozaj tak dobre, ako vyzeraju na obrazkoch. Preto by som chcela od vas nejake fakt overene receptiky na krasne a chutne surove torty. DAKUJEM :)

GoFruit

Lanove semena a chia vytvoria gel ked sa namocia preto sa pouzivaju do krekrov ako spajadlo.

Inac baby co mate susicku, doslo nam vyuctovanie elektriny a platime o vuse 100 eur viac. Tak mi napada ze susicka jejedina vec ktora pribudla. Moze but ze to vyjde az tak vela? Zas nepouzivam ju casto. Pretosa mi to mezda. Asi dost zerie...tym ze ide aj 20 hod vkuse. Hmmmaj vam sa zvysila spotreba elektriny?