Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Vies co maoam, robila som taky pokus ze som vlastne zo zaciatku ked sa syn narodil nejedla tuky. Zacala som az tak dost neskor s tym ze urcite mam malo tukov a on ich ma malo vmlieku. Ukazalo sa mi to ako blbost lebo ja som pribrala a on ostal rovnaky. Jemu do toho mlieka bud nesli tie tuky alebo co. No a odvtedy som ich nevedela vyradiy.
A teraz začína sezona kelu kuceraveho a tak zas ziadne tuky nevylucim lebo sa tesim na kelove cipsy ako... uf radsej to neprirovnam aby ste si o mne nezacali mysliet skarede veci hehe. Kale chips

Maoam

neprijimas primalo tukov? nevyznam sa vo vasej strave, len mi to napadlo ako prve, ci nema tvoje telo primalo tukov v strave ako skutocne potrebuje

GoFruit

Maoam ja mam tu skusenost ze ku mne su tollerantnejsi vzdelanejsi ludia. Ti su casto rozhladenejsi. Cim viac si toho videla a pocula tym viac prijmes nove veci. A samozrejme aj to co pises.
Inac baby ja sa musim priznat aby som tu nevyzerala ako daky svatec ze mam strasnu slabost na majonezove salaty a take veci typu coleslaw. A to ked zbadam pred sebou tak amen tma. Zatieni sa mi mozog a uz len moje stare zvyky ma nutia dat si. No hotove utrpenie. Esteze sa mi to vlastne nema velmi kde stat. Ale to keby mi niekto pomohol ako pri tom neslintat a odignorovat to, bola by som mu navzdy vdacna. To len tak ze aj ja sem tam riadne trpim. Vlastne existuje len jedno ovocie ktore ma odlaka od dakej nezdravej pochutky a to je durian. Vidite dobry napad. Budem si ho bravat so sebou ...uf len keby tak mesmrdel. No neviem.

Maoam

GoFruit, ale tam vidis aj ten strach, tu neistotu (osobnu) a tu strasnu vztahovacnost, akoby uplne a vzdy vsetko bolo iba o nich :D.

Este k tej telke, tak ja ani neviem, naco ju este vlastnim, lebo je zapnuta uz iba 2x v mesiaci ked bezi daky dobry dokument, ako epileptik ju beztak moc nemusim, reklamy nie som schopna pozerat, lebo su agresivne a rychle (to moze vyvolat zachvat) a strasne ma to zagresivni v mihu par sekund.
Rovnako vela ludi pokope, nakupne centra a Co.

Ale rada si precitam prispevky od ovela znalejsich, takych ludi je tu par na fore a je fajn sa vzdy nieco nove naucit alebo si precitat nieco nove, alebo ine.

Je vas velmi vela, len zijete v ustrani, chranite sa....ale moje pozorovanie je take, ze je vas viac, ako si myslite ;-).

Maoam

GoFruit, velmi dobre si to vystihla :-). Ono ja tiez stretavam ludi, kde si poviem, hm, wow :-), zaujimave, ine...ale je to skor o tom, ze je to ZAUJIMAVE, cloveka to prijme k premyslaniu, k tomu, ze ta trkne, fiha, existuje aj toto, hm, iny svet, iny rozmer, zaujimavy clovek, ako k tomu prisiel, preco atd., ma to nieco spolocne s fascinaciou.

Co sa mna tyka, aj mne sa stava, ze sa dostanem do situacii 'nastavenie zrkadla' vo veciach, s ktorymi este nie som vysporiadana a vnutorne som na maxime a nervy v kybli :D, ale vtedy si vzdy uvedomim, ze je to O MNE a nie o tom druhom a brzdim sa v reakciach a snazim sa nad tym zamysliet a otocit to tak - ze sa opytam sama seba PRECO ma to vytocilo...

a casto na tu odpoved aj pridem, aj ked je to casto velmi neprijemne, ta sebakonfrontacia, nie vzdy sa vydari, no ale tak ucime sa, vsakze.....je to makacka, kazdodenna

inak nedavno sa mi stala podobna vec, aka sa deje vam, ale kvoli inemu dovodu, vies, ze som na bezlepkovej strave, no a po dlhej dobe ma videla 'znama' a kedze som na tej strave uz velmi dlho, plus operacie a Co., tak ma znama videla v inej podobe, aku mala v pamäti a totalny utok, realita je ale ta, ze jej sa nedari schudnut, asi tak....:D, ale si mala vidiet a pocut ten ton a tu paniku a potom mi este aj mail pisala a za kazdou vetou asi 10 vykricnikov, takze musela byt v strasne vytocenom stave :D

vtedy mi doplo, o co vlastne slo, absolutne neslo o mna, akurat o to, co moj obraz v nej vyvolal, v reali jej bolo uplne ukradnute, AKO sa mam- ako sa citim, ci aky mam problem, slo vylucne o nu......

je tazke tie utoky odrazat, ale tak co uz, pomoze fakt len si vzdy opakovat, nejde o teba, ide o nich, ONI maju problem

vyrovnany clovek ta necha na pokoji, max. sa opyta zo zaujmu nieco, ale necha ta zit a volne dychat, presne tak

GoFruit

Maoam uplna pravda. A to s tym nastavenim zrkadla si krasne vystihla. Ludia sa tomu dost brania. Ale zas ludia dnes vobec nepouzivaju mozog. Jedia len to co ich naucili a co vidia v reklamach. Su ako stado oviec. A potom su tak sokovani ze existuje aj nieco ine. Iny zivotny styl ze to nevedia zaradit ani spracovat. Vedia len to ze to ich je spravne a dalej uz nevedia pouzit trochu mozog a pprozmuslat aspon aby toho druheho nechali zit. Bed nikto mechce ich zmenu lenze oni vsetko berú ako utok. Utok na zvyky ktorr nechcu zmeniť. Zrkadlo aby videli a zacali uvazovat. Potrebuju to rozoberat a uistovat sa ze oni su ti normalni.

Maoam

MultiLevel - mala aj mam :-/, si mila, vdaka, co sa tvojich ocakavani voci ostatnym ludom tyka, tak tam plati, ze cim vnutorne slobodnejsi, rozhladenejsi a nekonvencnejsi clovek pred tebou s adekvatne silnou osobnostou a chrbtovou kostou, tym skor mozes ocakavat, ze ta bude tolerovat taku, aka si a mozno bude prekvapeny napr. z tvojho vitarianstva ci cesty k nemu, ale nebude mat potrebu to riesit

casto ludia projektuju svoje problemy na inych, cize napr. narazis na odpor u niekoho, kto napr. riesi svoju nadvahu a frustraciu zo seba samotneho, ale ukaze sa to tak, ze bude utocit na teba alebo tvojho priatela, ze neje udene s majonezovym salatom, pritom v reali nejde o priatela, ale o problem danej osoby ;-)

preto to ber s rezervou, ludia su vo vseobecnosti tak strasne egoisticki a pohlteni sami sebou, ze v drvivej väcsine pripadov a ich reakcii ide o ICH problemy ci nevyrovnanost(i) ;-)

projektovane na inych, samozrejme, o to viac, ak im nastavuje zrkadlo niekto diametralne odlisny od nich :D