Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

A na navstevy rodinneho typu nemusim chodit kedze zijem v zahranici ale tak ked som na nejakych predsa len bola nic som nejedla. Je to tazke a sliny sa casto zbiehaju pri niektorych jedlach ale tak co uz.
Ale takked idem na nejaku party tam uz vedia ze ma byt pre mna zelenina pripravena. Dnes muzove kolegyne idu do thajskej a tak myslim ze nepojdem. V thajskej naozaj neviem co by som si mohla dat. Mne nevadi sa separovat lebo ja som tak odlisna od tzv normalnych ludi ze mne ani nevyhovuje stretavat sa s nimi a nemam si s nimi co povedat.vacsinou oni mna spovedaju a to ma tiez nebavi. Tie pohlady plne udivu...

MultiLevel

Maoam, samozrejme....niekedy si musim drzat jazyk za zubami, lebo vsetko su to hlboko veriaci ludia, cize by som mozno od nich cakala viac tolerancie a menej riesit druhych. Priat stastie a neohovarat za chrbtom :) Som naivna...
Citala som si o tebe v tejto teme, ake si mala problemy...uff, prajem aj ja vela zdravia a nech si spokojna :)
GoFruit, dakujem za typy, vyskusam. Prave na mna nieco lezie a preto premyslam, ze sa naozaj len vypotim a vyspim poriadne. Skoda, ze som skor necitala o tom poste, ale naordinujem si ho :) Dakujem

Maoam

MultiLevel - chapem, neschopnost tolerovat inakost, tam pomoze len akceptacia faktu a nic si z toho nerobit (aj ked je to strasne tazke), ohovaracky poza chrbat kvoli takymto veciam, do ktorych nikoho nic nie je su ubohe, co uz, pramenia z hlbokej nevedomosti protistrany. Zi a nechaj zit - zatial toto nevedia pochopit.

MultiLevel

Maoam, ja som sa tolko zleho napocuvala na mojho uz manzela, ze.....Lenze co urobis? Vysvetlila som im, ze on je prosto taky, jednoducho nema rad maso, ked tak, tak kuracie, radsej si da nastruhanu mrkvu ako majonezovy salat. A kvoli tomu je podivin v ociach mojich znamych a blizkych. Riesia to vraj vzdy ked nie sme s nimi, prosto im to nevysvetlis a nevysvetlis :) Ale co uz, beriem ich aj s ich nazormi, snad aj oni nas tak raz budu brat :)

Maoam

GoFruit, som po OP, cize :-/, ale si mila, dakujem :-). A prajem vam vsetkym, aby ste mali viac stastia na tolerantnejsich ludi okolo seba ;-).

GoFruit

Ahoj Maoam. Tebe sa ako dari. Velmi ti zelam aby ti uz konecne bolo lepsie. Zasluzis si to.

Multilevel ahoj. Ked som ochorela po pôrode co suviselo aj s upchatim prsnika vtedy vzdy nastupia vysoke teploty... ale mne to preslo za max den dva kym vsezravym zenam to trva aj tyzden dva ci tri a su v maximalnych bolestiach na atb. Ja som sa vypotila a postila takmer. Jedla som len pomarance. Caj som nepila odkedy som presla na tuto stravu. Ale niekedy minuly rok ma chytila vazna nadcha ale podla mna to bolo z detoxu. Lebo som pritvrdila a nasadila detoxikacne metody...to bolo treba len vydrzat. No takze u mna vzdy to vypotenie plus post. To su najlepsie lieky na taketo nachladnutia.
A stedra vecera to je dost tazke. Radsej ju travim so svokrou ktora je tolerantnejsia. Spravim si zeleninovy raw salat a dam si trochu pecenych zemiakov. Manzel je so svokrou klasiku. A synovi som spravila zemiaky a mal z mojho salatu. Keby sa mi chcelo da sa pripravit raw gourment jedlo ako kadejake kolaciky a krekry a orechove majonezy ale ja to mam rada jednoduche a ved pripravujem varene pre ostatnych tak mi na mna neostane cas. Inac udene maso je jeden z najvacsich grcov takze to ja sa skor cudujem ked to niekto nevie.

Maoam

MultiLevel - fasa znami, ked nemaju nic ine na praci, iba riesit veci ako ze niekto nezerie udene mäso a majonezovy zem. salat, uprimnu sustrast a drzim palce na ceste za zdravim :-)

MultiLevel

evcca, dakujem aj tebe za odpoved, dufam, ze viacere ponuknete svoje typy co sa tyka Stedrej vecere :)
Ja nie som urcite 100% raw, som mozno na takych 40% :D ale niekedy ked sa obzriem za svojim jedalnickom, nemam nikdy daleko od zivej stravy, ktoru zboznujem :) Avsak nie som v tejto oblasti tak vzdelana, takze preto mam rozne otazky.
Ako riesite napriklad to, ked idete k niekomu na navstevu, napriklad rodinnu oslavu a tam do vas tlacia kadejake jedlo? My sme sa minule s partnerom postarali o velke poburenie na oslave, pretoze partner velmi slusne odmietol zjest udene maso s majonezovym salatom. Po oslave mi volala sesternica a povedala, ze este dlho nas rozoberali a najma teda partnera, ze co som si to nasla za chlapa, ked neje maso, udene, vlastne nic, co pred neho polozia :D
Preto ma zaujima, ako riesite taketo situacie vy :)
P.S. my sme este nezacali kurit a ani nechystame :) V kazdej izbe je teplota okolo 20 stupnov...

evcca

cawte, ja som bola naposledy nejak chora asi pred tromi rokmi. sice vlani ma to chytilo, ked som nastupila do roboty, ale to bolo stresove, takze po dni to aj preslo, stacilo sa mi riadne vypotit, vyspat a postit.
stedru veceru som mala kombinaciu varenej a surovej zeleniny, tak upravenej, aby to aj okoliu pripominalo klasiku, rybu som vyformolvala s vareneho ciceru, ten som este vlani obcas zjedla, ale uz ani ten nemusim.
tu je vcera aj dnes nadherne, svieti slnko, teplota cca 15-18°C.