Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Hej ked raz clovek zide z tejto cesty tak je velmi tazke vratit sa na 100%. Ja som teraz na Svk tiez zisla, mojou slabosťou su tatarka a ine hnusy. Tak som mala so zemiakmi a inymi inac zdravsimi varenymi jedlami. A teraz mi byva kazdy den zle. Uz 2 tyzdne od navratu zo Svk. Neviem ci sa moj organizmus buri a chce sa cistit. Ja bu som si tak rada post ale stale kojim.

Lilly

Mam sa super :) Chudnut nechudnem, prave naopak. Pribrala som nejaké 3 kg a prospelo mi to výzorovo a hlavne sa necítim slabo. Cez leto som mala fakt klud a veľa spala, ale aj jedla varené. Takže asi oba fakty prispeli k tomu. Jedla som hlavne zemiaky doma ( to je moja slabosť ) a potom tak bagety ( dalsia slabosť) , ked som cestovala, bola hladná a nic raw sa nedalo poblízsku kupit. Takže moje 100% raw padlo a je strašne ťažko na to nabehnúť znova. Posledné dni jem 100% raw, ale i tak ma včera v noci zlákal kamoš na Mekáča a pizzu (a jasné, že mi bolo v noci zle). Ale tak nestresujem sa kvoli tomu, ked raz - dvakrat za týzden dam nejake nezdrave jedlo.

Semienka som namocila na cca 4 hod a oni tak nasali vodu a spravilo sa take ako zele, hodila som to do smoothie.

Inac naposledy som pozerala film ohladom rastlinnej stravy - radšej vidličky ako nože :)

A s tým násilím máš pravdu.

GoFruit

Lilly ako sa mas? Este chudnes alebo sa to ustalilo?
Chia nepouzivam, celkovo nemam rada kombinaciu semien s ovocim. A ano, mali by sa namocit na noc.

Ludia, citala som zaujimavy nazor od Osha, ze ludia by mali jest nenasilnu stravu, a to si vacsinou ludia myslia, ze nasilna strava, to je len maso. Ale to je aj mlieko, lebo vlastne ludia KRADNU mlieko urcene pre teliatka, kozliatka atd. TO je urcene len pre ne a ludia ho kradnu pre seba, nie je to nasilie??? Teliatka su odobrate od matky a uz nikdy jej mlieko neuvidia. a ani ju. AJ oplodnene vajcia su zabitim. Az na to, ze nastastie vacsina vajec je neoplodnenych. Ale tak vieme, v akych pomeroch su vajcia znasane vo velkochovoch. Inac Slovensko je v tomto strasne za opicami, tu v BE ani nezozeniem vajcia s oznacenim 3 cize z klietkoveho chovu, teda nie su bezne, mozno su zohnatelne, neviem az tak som to nesledovala. Tu je vacsina vajec od sliepok s vybehom, co na SVK sa takmer neda zohnat alebo len za nehanebne prachy.

Lilly

GoFruit, neboj, ono sa to zas rozbehne :) :)
Tak napr. používate chia semienka? Ja som si teraz kúpila a dala do smoothie. Ale asi by mi ich trebalo predtým namočiť, že ? :)

RNG

Jodu zialbohu nemozete dostat dost, teda podla lekarov na krotych pocuvam, lebo jedine kelp je dostatocne silny zdroj, ostatne su s jodom poslabsie.
Takze odporucam jodovu tinkturu pod pazuchu aspon raz tyzdenne, usetrite na deodorante, hahaha.
Cerstve figy su fantasticke, zialbohu su velmi kratko trvacne, takze alebo ich mas v zahrade(na juhu) alebo za ne platis nezmyselne sumy v obchodoch, ked ich vobec maju.Konzervovane alebo susene zialbohu uz neobsahuju enzymy. Viac na enzymy v surovych zeleninach a ovociach na uvod pozri
www.livestrong.com

evcca

prepac, pisem az teraz, mala som toho kopu.
skus Ku psychologii bytia. Spôsob bytia a od L.Dobsovica - Naucte sa riesit konflikty. ta je dost dobra.

evcca

rogers je o pristupe k cloveku, nezameriava sa konkretne na deti. je to o sposobe komunikacie, ako sa vediet zdravo presadit, nevychovat zo seba zakomplexovaneho cloveka, ucit sa priamo jednat.

GoFruit

Ako som pisala Osho O detech. Eugenika to vydala. On to vlastne nenapisal. Zozbierali to jeho ziaci.
Necitala som Rogersa. O com to je?
Ja teraz frcim na anastasii a oshovi.