Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

MultiLevel

GoFruit, uz tu sice padla tato otazka, ale zaujima to aj mna. Ako sa liecite ked ste chore, ak uz teda ochoriete? Normalne si urobite caj s medom?
A dalsia otazka, ako riesite Vianoce a Stedru veceru? :)
Dakujem, co sa tyka raw stravy, som totalny analfabet, preto mam mozno blbe otazky :)

GoFruit

Mne ano. Odkedy som presla niekedy v 2009 ci uz skor? som nebola chora az do 2011 ked sa mi narodil syn a nespavala som a bola som strasne vycerpana. Som si ista ze to bolo z nedostatku spanku a z vypatia. To som navyse nebola uplne 100% raw. Ale to len preto ze som nemala energiu zhanat ovocie. Teraz uz nepamatam kedy som mala naposledy nadchu mozno v lete 2012. Odkedy zas spavam viacmenej dostatocne ( este stale kojim v noci cize ten spanok nie je az taky tip top) som super zdrava.
Ak na teba nieco lezie a mas moznost postit sa tak noc nejedz a odide to rychlo.

Nikcaa

Na mna nieco lezie, tak som jedla nejak menej

R: stava z pomarancov
D: jablko
O: 3 banany
V: hrozno

Inak, ako ste na tom vy s nachladnutim, chripkami ? Zmizli vam popri surovej strave ?

GoFruit

Tak my uz kurime.
Dnes
R a O: smoothie z kelu, 5 a pol bananu a 8dl OJ
Ol: hrozno a pol granatoveho jablka
V: durian zial ale len mrazeny tak mi je teraz zima z neho.

evcca

dakujem rosemary.
my tiez este nekurime, dom drzi cca 19-20°C. snazim sa to nebrat tragicky, ale som rozhyckana peknym letom.
vcera som bola doobeda na hrozne, obed na rajcinach a vecer banany a po cca 3hodinach orechy. rajciny si zvyknem posypat petrzlenovou vnatkou.

Rosemary

Evca, zmiešam si sódu v miske s trochou vody a nanášam na pokožku hlavy, nie na vlasy a masírujem asi 5 minút, potom poriadne opláchnem vodou, nakoniec vlasy prepláchnem vodou s trochou jablčného octu - to namiesto kondicionéra. Namiesto octu sa dá použiť aj citrónová šťava alebo pivo - už neoplachovať, po uschnutí vlasov zápach octu a piva celkom zmizne. Po osušení uterákom si ešte votriem do končekov trošku kokosového alebo ricínového oleja.

GoFruit

Evcca ja som sa rozhodla prvykrat v zivote nebrat tu zimu tak tragicky a snazim sa nekurit i led my sme vzdy kurili na 22st. Teraz tu mame 21 a menej. Ale radsej som si zacvicila ked mi bola zima. Aj na von sa menej obliekam naschvál ako este tuto jar. Proste ma uz nebavi ze som vkuse mrzla. Belgicania v zime nekuria pripadne kuria tak aby mali 18 st a v obyvke max 19. Tak ked sa raz nastvem...ach to by ma muz zabil. Ale je to tristne ze je v polke septembra 13 st max. Ked som bola podvecer vonku tak bolo 11. Zacnem otuzovat studenou sprchou brrr.

GoFruit

Ja som dlho pila zelene listy plaus jablko ale nemala som rada ten pocit rychlej oxidacie jablka. Ked ti to tak chuti preco nie. Mozno to nie je ideal.... jablko spenat by nemal byt problem. Jablko mrkva hm asi skor. Ovocie a zelenina maju rozdielne ulohy a rozdielne sa travia.

Tak sice som dnes bola riadne rozbehana ale tak dam jedalnicek
R: asi 6 dl zeleneho smoothie spenat tetragone , 5 bananov a oj asi 7, 5 dl
O: som dopila zvysok cize asi 7 decku
A potom som jedla hrozno
V : ach krekry s rajcinami, paprikou a avokadom
A trochu som zabrdla do kozieho raw syru a potom ako som si odkrojila riadny kus som si uvedomila co robim a vratila som ho. Ale tak stihla som kusocek zjest kym ma osvietilo zial.
Kupila som si krasnu knizku s dehydrovanymi receptami tak sa kocham na obrazkoch.

Lilly

Je kombinacia šťava - jablka, mrkva, spenat - spravna ??? na youtube som videla videa, kde odstavovali ovocie so zeleninou hlava - nehlava ... ale neviem, ci to je spravne, ale tato kombinacia mi chuti. Co vy na to ???

Inac este taka otazka : ked ste na tejto strave, nechodite casto na wc ? dost ma to otravuje :(

Nikcaa

Dajte svoje jedalnicky, nech mam inspiraciu v tychto chladnych dnoch, lebo dnes som bola len na jablkach a bananoch :)