Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Nikcaa dnes som minula 7 a pol pomaranca na 8 dl. Zmerala som jeden a mal priemer 7, 5 cm ale mala somtam aj mensi. To ale zavisi od mnohych faktorov napr z tych bio zimnych mi staci aj 5. A nemusia byt velm8 vacsie.

Inac vcera som zabudla spomenut kaki a sharony. Tu uz zacali. To je tiez jesenne a zimne ovocko.

GoFruit

Nikca no ja to mam ine lebo zijem v Belgicku. A zima je pre mna najlepsim obdobim co sa tyka jedla. Teraz zacali super sladke granatove jablká a tie budu cca do konca decembra. V decembri nastupia super manga z Peru. To je jaka lahodka... V novembri zacnu super sladke bio pomarance zo Sicilie. Budu naďalej fifi banany a klasicke banany. Bio klementinky su tiez paradne ale aj nebio. Hlavne tie manga a pomarance su strasne dobre. A kym sa ich stihnem prejest aj skoncia. Inac su tu aj cherimoye ale ako minuly rok, nemam na ne najmensiu chut. Zvlastne. Ked si pomyslim ako som sa nimi dakedy napchavala. Neviem kedy zacnu grenadilie to je tiez paradne ovocie len strasne drahe. A v zime jem viac susenych fig. No a budem asi kupovat mrazeny durian. Uz som si nan zvykla. Lebo to sa neda jest uplne rozmrazene.Tak max do polky a potom uz treba zjest uf no v zime neviem neviem. Inac v zime odstavujem viac pomarancov a takisto tie tmavocervene kyslejsie granatove jablka a grepy.
Ja jablka ani hrusky ani slivky cize ziadne klasicke slovenske ovocie nemusim. Hrozno tiez len bezkostkove. Cize mne by sa najviac pacilo dakde v thajsku ci kostarike.

GoFruit

Cau evcca. Uz to chapem. Robim to podobne, len s tym zehlenim som si to nevedela predstavit. Nechala by som ho robit aj viac, ale muzovi vadi, ak napr. miesa salat a rozsypa. Alebo dnes vysaval a vraj narazal do steny. Muzovi to vadilo.
Velmi odporucam zas a znovu anastasiu knihytym, ktori chcu vediet, ako sa stravovat spravne. Citim, ze ma ta baba pravdu. Vitarianstvo je tomu asi najblizsie ale chybaju nam dake elementy, ktore ona spomina. Jedz ako dychas. Tvrdi. V idealnom pripade, keby sme zili v idealnom svete, by nas podla nej zivil peľ, ktory by sme dychali, cize mozno o tom by malo byt aj breatharianstvo, ale nemoze byt, lebo vzduch v mestach a pomaly aj v dedinach je jedovaty a skodlivy. Dalej uznejdem prezradzat, oplati sa to precitat si, avsak treba byt pripraveny na to, ze to bude miestami az neuveritelne citanie. No vo mne to rezonuje, len keby sa nou ponukane riesenie dalo aj tak lahko realizovat hmmm.

Inac uz zacal kel kuceravy, bude tu niekto okrem mna vytabat kelove cipsy? Ci som jedina maniacka tu?

Dnes som malo jedla: 2x som spravila smoothie z kelu, spenatu bananov a OJ. Teraz rozmyslam ci dam este daky raw cracker alebo idem spat. Hm

evcca

caw, ked zehlim, tak mi podava a odklada veci, triedi na kopky a rozprava koho je ktore oblecenie.
pri chystani salatu tiez sedi na kuchynskej linke a podava veci, samozrejme, ze vsetko ochutnava, kraja so svojim detskym nozikom na svojej dosticke, miesa napriklad salat. jasne, ze je okolo bordel, ale za rozvoj motoriky sa to oplati. svoju izbu si upratuje sam, hoci to vyzera obcas ako po najazde armady, ale nevadi. smoothie, nakrajane veci hadze do mixera on, zapiname spolu, ked mu nieco nejde, tak povie, ze to spravime spolu, alebo len maminka.

GoFruit

vo francuzstine sa volaju fifi www.google.be
pochadzaju z Afriky, a mali by byt dive, chutia inak ako bezne banany

Evcca, hm, moj maly chyta az amoky, a to neprehanam. Niekedy ma dni, ked cele prevrieska (s prestavkami). SKusala som aj to sepkanie, nepomaha, nic nanho zatial nepomohlo, ani privinutie, vtedy ma praveze odsuva. Hm tak neviem. Ked vrieska, zbytocne nanho hovorim, lebo vrieska tak hlasno, ze ma nepocuje. Ja uz neviem co s tym.
A prosim ta, opis mi na nejakych prikladoch, ako spolu napr. zehlite, ci nieco ine? Neviem si to predstavit, ved zehlicka je horuca, to by bolo len kriku. Ale zas ja nemam ani trpezlivost, ked mi chce pomahat, i ked sa snazim. Napr. chce odstavovat pomarance, ale nema tu silu, takze sa stroj toci na prazno a ja uz idem explodovat, lebo aj tak, kym pripravym ten smoothie dlho trva a nie este ked on vytlaca pomarance. Ufff. Diky

evcca

ahoj, on ked trucuje alebo vrieska,to sa moc nestava, mne staci stisit hlas na sepot a vybavene, a inak len vysvetlujem. ale druhou vecou je, ze on potrebuje mnozstvo pohybu, cize behame, skaceme, chodime na dlhe prechadzky a aj vsetky domace prace robime spolu-od varenia po zehlenie a aj praca v zahrade. vsetko spolu.
inak baby ja si niekedy pripadam ako asocial, ja nemam potrebu chodit na navstevy a stretavat sa s ludmi. navstevy ma unavuju. v praci som nonstop s ludmi a potom mi vyhovuje klud rodiny-mozno to len racionalizujem.
a co sa tyka stravy, tak vzdy sa u kazdeho najde aspon voda, ci nejake ovocie a ked nie, tak nech ma maju za cudaka:-)))) pochopia stravu len niektori a s tym nepohneme.

GoFruit

R: 5 dl stavy z grepov a pomarancu, zo 3 ci 4 fifi banany
O: smoothie z kelu, bananov a OJ
Ol: hrozno
V: cerstve figy
1 paraorech, troska spiruliny

V thajskej restike som nakoniec nebola a nezhresila som.

Evcca prosim ta ako reagujes ked tvoj maly vresti kvoli niecomu? My sme dnes mali ale vlastne kazdy den vrieskaale dnes asi hodinu vkuse. Proste nieco sa neurobi ako on chce a dokaze vrieskat neuveritelne dlho. Skusala som mu vysvetlovat, ignoraciu, ked to uz nezvladam tak nanho zvriesknem a to sa este rozvrieska viac. On proste nic neakceptuje. Ja uz vidim ako posledne riesenie bitku. Co samozrejme nechcem robit ale dnes som mala na male. Pocuvat ako hodinu vrieska samozrejme kvoli viacero veciam lebo on sa tak presuva odjednejk dalsej a stale mame nove dovody. No moje nervy to nezvladaju. Neda sa ho ani odputat ze by som ho zabavila inym ale to ani nechcem. Existuje este ina metóda ci to som odkazana ho pocuvat vrieskat denodenne lebo sa mu nieco nepaci?