Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Sedmikraska si super. Vdaka za recept. Ja som byvala velmi majonezova a musim sa moc premahat ked su majonezove salaty...ale tak ked raz porusim nezruti sa svet.

Sedmi_kraska

ten recept : uvarené zemiaky, tie sa vmiesajú nakrájané do takeho nálevu ( oprazena cibulka na oliv.oleji, zaleje sa vodou - tolko vody aby tie zemiaky boli mokre, ono sa to vsaje do 2.dňa , do tej vody asi lyžica cukru, 2 lyžice octu a lyžička soli ... a čierne korenie ...

Sedmi_kraska

GoFruit ale kedze my sme nezazili ine podmienky, tak sme šťastní aj stým č máme :D aj ked teda obcas je to hroza ... my nakupujeme ako rodina okolo 200kg bio jablk každú jesen od jedneho znameho, to nam vydrží až do jari ... inak banány sú stále v zlave, mango obcas byva, teda ja nakupujem vsetko len v zlavach ... + jem raz denne pohanku s varenou zeleninou , vacsinou večer :) orechy máme od známych, ved ako na Slovensku, tu si každý ( ak má dobré vzťahy s ludmi) niečo vymiena/ daruje ... ja najviac miniem asi na pohánku a chia semienka, ale to kupujem vacsinou tak raz do 4x za 3 mesiace, takže stále v pohode :)

Mne bude mama robiť na Vianoce taký náhradný zemiak. šalát - vegánsky, ale mám ho ešte radšej ako ten s majonézou :) a dám si ho asi samotný ..

GoFruit

Ozaj, kupila som v Bembe palacinky a vianocne pecivo, ale zistila som, ze vlastne to vobec nezapada do mojho stravovania a neviem ani kedy to jest, aby som si neposkodila travenie...
Tak sa na to zatial pozeram a snad to ostatni pojedia.

Rosemary a evcca ako ste na tom, co budete robit pre seba na stedry vecer?
Ja asi urobim spenatove pesto a chcela som si ho dat s bielymi sampinonmi, ale neviem zohnat pekne a pritom mam na ne obrovsku chut. Nic ine nebudem vymyslat, lebo tu na to nemam ani mixer ani ingrediencie.
I ked ja zboznujem (teda som zboznovala) majonezove salaty a mozno ked pred sebou na stole zbadam tak si dam, jedine ze by mi niekto rychlo poradil daku raw nahradu co by chutou pripominala majonezovy salat.

Inac najradsej by som ziadne vianoce neoslavovala kedze to povazujem za blbost ale vysvetlite to svokre a muzovi, ach jaj, a oni s tou rybou no to je cista provokacia.

GoFruit

ludkovia my sme uz na Slovensku, no ja vas fakt obdivujem, ja neviem co mam jest. SOm 100% raw, ale stale len na bananoch, kaki, pomarancoch dookola. Vlastne jem malo a stale si robim smoothie len si donho dam este mrazene maliny alebo jahody alebo brusnice. Este som kupila hrozno, ale tak s tym to nechcem prehanat. Uz som si dokonca kupila aj zelene kivi, ktore nemusim, len aby som mala obmenu. Chodim na ananasove stavy do Polusu.
Objavila som tu zivy durian, kto ma zaujem vyskusat v Centrali v BA. ALe nebol vobec zrely a ktovie teda ci by dozrel ale tak to snad ano. Horsia je ale cena, 19 eur. Za tu cenu to nekupim ani ja. V bruseli kupujem durian za najviac 12,50/kg. Nechapem, kto im to tu kupi. ALe tak pokrok, aspon ho maju. A mohla som ho mat aj ja, keby ho nepredavali za taku neskutocnu cenu, lebo ked sa to osupe, tak z tych 2kil co ma, ostane na zjedenie mozno kilo ak vobec. V tom centrali maju aj mlady kokos, aj kaktusove figy, no maju tam super vyber exotickeho ovocia ale ceny tak premrstene, ze to uz nedam ani ja.

GoFruit

Redbatica a ten mixer ti pomixoval "cesto" na krekry ci sipy alebo si to nejak zvlast robila zvlast? Utiahol to?
Ci si na sucho zomlela orechy a potom ostatne? Inac vitamix strasne huci. To je masina jak delo. No ale ten hluk uf je silny...neodvazim sa mixovat po 22. Raz som mixovala pri otvorenom okne a suseda vysla von sa pozriet co sa deje. To je dost velka nevyhoda ale tak vyhod ma asi viac.

redka

mam mixer smiesnej znacky cocncept... tomato... ten vacsi... ma velku nadobu napr na smoothie a malu na mletie kavy, maku, orechov a pod... ide to s nim celkom dobre..... a este mam maly mlyncek na kavu na semienka lanove a mak a kavu.... je taky malicky a hlavne tichy.. lebo ten prvy by som si nedovolila spustit rano v bytovke :D aj kvoli tomu som predala moj prvy odstavovac rohnson a kupila som si omegu....

GoFruit

Jeda sedmikraska, ten plackovy recept urcite skoro spravim.
Dakujem. Kludne sem hadz recepty.
Mixer kvalitny na orechy za 60 eur ?? No tak to budes musiet riadne zapojit zakon pritazlivosti a vizualizovat. Ja som mala povodne mixer za 150 eur a mal az 1000watt ale orechy ked mixoval tak zdochol. Potom sa sice rozbehol ale...to mixoval namocene kesu tie su velmi makke. Skus radsej kuchynsky robot. Inac ked chces silny mixer musi mat tych 1200watt a co najvyssie mnozstvo otaciek vize 35000 a viac. Ale ja byt tebou co najskor zapojim vizualizaciu vitamixu a ZP a ficis. Vela stastia ty to zvladnes. Si sikulka
Ebi, potrebujes mixer alebo kuchynsky robot na zmixovanie orechov a ostatnych veci a susicku na potraviny alebo radiator, v lete slnko ripadne v najhorsom pripade rura. Ale aj tou sa da na najnizsej teplote na 50st. vzdy zdravsie ako nieco uskvarit na 200 st.
Pozri si videa na youtube je ich vela. Zadaj raw crackers .