Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

redka

nie raw ale vegansky tip

pohankove lievance

pohanka (najlepsie mechanicky nie termicky lupana) namocit cez noc alebo spon na 6-8 hod.
xylitol alebo ine sladidlo prirodne
chia semena
skorica alebo ine korenie podla chuti
stipka soli alebo aj viac ak ich chcete na slano
kokosovy olej (nemusi byt, ale potom budete musit pouzit aspon kvapku oleja na panvicu)
voda

vsetko hodime do nadoby a poriadne spolu s vodou zmixujeme do podoby cesta ani nie riedkeho ani tuheho.... aby sa dobre nalievalo na lievancovu panvicu... a pecieme placicky... netreba ziadne vajce,,, chia a pohanka sa dobre spoja...

viem si predstavit aj raw verziu - v tom pripade by som pohanku nechala trosku naklicit a celu hmotu potom susila v susicke... nemam odskusane....

ak pouzijete xilitol malo by to byt vhodne aj pri protikvasinkovej diete...

GoFruit

Inac toto je velmi dobra poznamka rosemary - bananagirl je velmi malo zeleneho. Teda jedavala - teraz neviem.
A myslim zr proste ked sa telo ocisti a zacne lepsie vyuzivat ziviny tak mu zacme stacit menej jedla. Tie 2 az 3 jedla denne stacia samozrejme do syta.

Rosemary

A ani nezáleží tak na tom, koľko toho zješ ale koľko živín prijmeš. Keď si urobíš smoothie s pridaním zelených listov, ktoré obsahujú veľa živín, tak ti stačí zjesť oveľa menej ovocia.
Ja dnes:
R: šťava z jabĺk, zelerových stoniek a uhorky - 750 ml
O: smoothie z banánov, hrušiek, černíc a s rukolou so záhradky - 1,2 l
Posledných niekoľko dní raňajkujem o 11-tej a chcela by som to posunúť až na 12-tu. Kedysi som jedávala tak a bolo to fajn.
Vicky, mňa to zamrazovanie zelených listov napadlo tiež až túto jeseň a dosť neskoro, takže ich nemám až toľko. Ale teraz je taká zima, že ešte stále môžem využívať to čo je vonku, takže z tých mrazničkových som ani veľa neminula zatiaľ.

GoFruit

Redbatica ja som dakedy jedla vela ale treba si uvedomit ze bananagirl robi workouty a sportuje a tak potrebuje viaczjest. Mne sa nechce prejedat. Tak uvidim ze co to spravi.

GoFruit

Ja som vdaka Rosemary namrazila kelove listy a vlastne tu sa este predava bio kel na trhu a bio senat a vlastne aj salaty takze ich kupujem a zas zamrazim az na to ze vlastne ich pomaly popri durianoch nebudem mat kde skladovat.
Evcca ty to tu este citas? Chcela by som ti odporucit dalsiu knihu.
R: post
O: zeleny smoothie
V: mango, 3 kivi, dopila som smoothie
o 22- niekolko lyzic spiruliny - tak tretina balika - hodne nad odporucanu dennu davku ale ked mi tak chuti

vicky_025

Rosemary: škoda že mňa nenapadlo zamraziť nič z listovej zeleniny, ale aspoň sa mám z čoho poučiť do ďalšieho roku :)

ja som dnes bola čisto raw, celkom dobre mi to padlo, no asi by som si tiež mala dať nejaký pôst... síce som ešte neskúšala dlhšie ako deň, ale hádam sa na to teraz odhodlám.

R: smoothie z 2 banánov a černíc
O: 2 jablká, 2 hrušky
V: nakrájané biele reďkovky a mrkvy, k tomu šťava z červenej repy

Rosemary

Čaute ľudkovia, už som tu dlhšie nebola, ale som rada že to tu nezaniklo a je fajn že tu začínajú prispievať aj ďalší.
Ja som si dala pôst vo štvrtok, síce iba 18 hodinový, ale aj tak pomohol, cítim sa úplne fajn. Tak uvidím ako to bude pokračovať, chceľa by som to zopakovať zasa vo štvrtok.
Vicky, ja som si v lete tiež namrazila kopec ovocia čo sme mali navyše a aj zelených listov. Myslím, že je lepšie mrazené domáce bio ovocie ako sa spoliehať len na to supermarketové. Teraz po novom roku až do jari je to tam aj tak bieda, ten výber.
Dnes:
R: 0,5 l OJ
O: smoothie z 3 banánov, pomaranča, šípiek, listov pestreca mariánskeho a kelu - asi 1,2 l
V: šalát z uhorky, rajčín, zelerových stoniek, avokáda a kúska cibule.

vicky_025

GoFruit: to viem, že 98 percent je naj, vadí mi že už jedávam v niektoré dni aj varené.. Cez jeseň som sa cítila oveľa lepšie, keď to bolo len o surovej strave. Ak by som ale žila sama po svojom tak je to iné. Vlastne som aj najradšej, keď trávim čas okolo obeda niekde mimo domu. Včera som bola od rána do večera v novej práci a na obed som mala len smoothie z ananásu, jablka a pomarančovej šťavy a večer už len šťavu z červenej repy. Akurát som vypila aj dosť zázvorového čaju, čo som teda nemusela, ale keď už jem aj varené, znova ma láka kadečo iné.. No a tam na mňa celý čas pozerajú koláčiky, pripravujem ľuďom všelijaké nápoje a podobne. Každý okolo mňa len niečo je, aj kolegyne, tak ma ten čaj aspoň nejak držal :D. Hádam čoskoro to zvládnem aj bez neho.

S tým pôstom je to fajn nápad, len neviem či to budem môcť praktizovať denne... Ak budem dlhší čas jesť tak málo, nezvykne si na to telo? Premýšľam kvôli tomu, či by som potom mohla v pohode navýšiť na ovocí keď bude teplejšie. Ak by som necvičila teraz, tak by som sa nad tým tak nezamýšľala, lebo by som mohla začať vtedy. No cvičím asi hodinu takmer každý deň, to už nenavýšim veľmi :D

S tou postavou ťa chápem, ja keď som mala 50 kíl bola som úplne šťastná z toho :) teraz mám ale viac, tak hádam zanedlho budem spokojná zase.. Ďakujem za rady, som rada že to mrazené ovocie neprekáža, keď mám toľko tých černíc :)