Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Sedmi_kraska

inak vymyslela som recept na "zemiakové placky", ktoré chutia ako tie klasické zemiakové :super recept pre tých, ktorí potrebujú mať 1 sýtejšie/hutnejšie jedlo denne, chuťovo a vôňou je to takmer identické ako zemiakové vyprážané placky

Recept : 1 nastrúhaná mrkva, pol nastrúhanej cukety, pol menšieho avokáda, 1 lyžička sezamových semiačok, trochu rozmarínu ( a som dala čerstvý) , tymián a 1 celá hlava cesnaku ( tiež podľa chuti, ja som mala z našej záhrady, ten je taký menší + asi 100ml vody = všetko spolu zmiešať, natrieť na menší plech ( asi 0.5 cm vrstva) ... ja som to dala sušiť asi o 10 ráno a večer okolo 6 to malo konzistenciu placiek vynikajúce a veľmi sýte (sušila som v lete na slnku) ... nesušila som z oboch strán, aby to nebolo príliš suché ... toto je pre mna zatial najlepší plackový recept aký som ochutnala :)

Sedmi_kraska

recept naposledy: paradajka nejak nastruhana alebo mixnuta(tú zbytočnú šťaavu vypijem) , k tomu namočené chia, nastrúhaných pár olív najemno (alebo mixnutých) , aspoň 2 strúžiky cesnaku, dosypem ľanové semienka(aby to držalo pokope) a trošku morksej alebo himalajskej soli, ja dávam trochu kayanského korenia .. mne velmi chutili, aj rodine :)

inak chcem si kúpiť nnejaký mixér, kde by som mohla robiť raw pomazánky a maslá, a takkisto mleť orechy a semienka, neviem či niečo také existuje ( max do 60E ) ..:) :)

GoFruit

Sedmikraska ja by soms a po oziareni dala na post. Aspon 3 dni. Tak sa s tym podla mna telo moze vyrovnat. A mozno daj si jod.
Daj receptna krekry. Ja teraz uzasne tvorim uzasne krekry. Ale snazim sa ich obmedzovat lebo sa mi viac dari ked nemam tuky v strave tie tzv overt fats cize vonkajsie.

Sedmi_kraska

Ahojte, ozývam sa takmer po pol roku. Mám sa dajn, jem min 90% raw, občas zhreším pečenými zemiakmi , alebo si varievam na večer trochu dusenej zeleniny + namočená pohánka . ... Inak schudnúť sa mi darí len ked jem minimum ovocia, a jem pomenej a menej často ... teraz mam veľmi veľa povinností do školy ... inak začala som si znova sušiť rôzne krekry, chutia celej rodine, čo je fajn :) a najnovšie si robievam puding z chia semienok ( namočených dopredu) a banánov .. minule som pridala aj kaki :) je to vynikajúce . inak teraz som bola na rotgene ( po úraze) neviem , či si mam dať nejaký pôst na vyčistenie tela, alebo máte nejaký iný osvedčený recept ?

GoFruit

Hm Maoam, nemam ten pocit. Rovnako miname kazdy tyzden. Tu sumu sem radsej nedam lebo to priemerne za mesiac na svk sa nezarobi co ja miniem na jedlo tyzdenne.ale tak tu je to drahšie.
Ale jem menej hlavne doobeda- neviem dostat do seba rano nic. Iba na silu vypijem smoothie niekedy len pohar niekedy 2. Dakedy som vypila rano 1, 7 dl v poho. Teraz to proate moje telo nechce. Mozno sa coskoro napojim na pranu...to by bolo. Je to mojim cielom ale nie hned. Byt zivena vesmirnou energiou ooooo. Uz sa tesim.

Maoam

GoFruit, tebe asi klesli vydavky za stravu na polovicu, co :D, nejak ovela menej jes, co som si vsimla oproti minulosti.

GoFruit

Charlie nie.
Rajciny, uhorky a paprika patria medzi ovocie a teda sa s nim kombinuju napr si mozes do takeho salatudat zalievku z manga a rajcin.
Ostatne ako mrkva redka brokolica to je zelenina a to sa nema jest s ovocim.
Melon sa nema kombinovat s nicim ale ja ho jedavam pred alebo po inom ovoci.