Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Ahoj Nikca vyhovuje mi to. Je to pohodlnejsie. Rano mam tolko casu ked nerobim smoothie ale dnes som spravila lebo som to tak citila. Dostala som nan chut. A vlastne asi budem robit tie smoothie nadalej lebo maly ich velmi lubi teda iba zelene. Cisto ovocne velmi nechce.
A mozno si telo pyta trochu ocistu. V kazdom pripade uz nestresujem ked nejem. Pred tym som myslela ze musim stoj co stoj jest ked kojim ale stresovala som ked som si nevedela najst cas na ranajky a teraz je to take oslobodzujuce.
Vdaka postom som stravila vianoce velmi v pohode a malo som porusila vita stravu. Mala som zemiakove placky a takmer vegansku verziu francuzskeho salatu. Mala som nakupene z Bemby raw kolaciky ale nejedla som ich velmi iba par palaciniek a parkrat som mala surovu cokoladu - ktora zachutila aj malemu takze uz jedol svoju prvu sladkost.
Dnes dostal cukrik od jedneho uja - skoda ze som nebola pri tom inac by som ho odmietla ale tak muz ho vzal a maly sa s tym hra. Volame to ze mala hluposticka a beha s tym po byte.
a ty ako si jedla pocas vianoc?

Nikcaa

Ahoj GoFruit, prečo ješ v poslednej dobe tak málo ? Vyhovuje ti to ?
A ako si strávila Vianoce ? Bola si na vita strave celé sviatky ?

GoFruit

Vcera : do obeda post
O: smoothie zo spenatu, bananov a OJ
V: dopila som smoothie plus davka durianu
a tusim som mala aj 2 jablka okolo obeda

GoFruit

Lilly, ja sa vdaka nej menim.

Vicky vitaj. Si statocna, ze si si to cele presla. Zatial ti velmi nemam co na tvoj jedalnicek povedat. Teraz v zime ti je asi tazke prejst na 100% ale len vtedy ked budes tych 98% minimalne uvidis zazraky velmi rychlo.
Ja som teraz cez sviatky to robila tak, aby som nemusela jest stale to iste a sice pomarancovo bananove smoothies prip. jablka, ze som sa pol dna postila kazdy den tym padom som vynechala jedno jedlo. A tak sa to ako tak dalo. Ale porusila som parkrat. Inac tie posty su zazrak. Paradicka ako sa mi s nimi fungovalo. Mala som tolko energie ze som sa stale hybala a tancovala si aj bez hudby. Uz ked sme prisli na svk som mala 50 kg - a je to pre mna ta najlepsia vaha - velmi sa sama sebe pacim taka stihla ako lan hehe. Pre inych vychudnuta a pre mna super postavicka.
Teraz uz slapem na mojich mrazenych durianoch - moje lasky prevelke- s nimi je svet prekrasny. Taky chutny :) .

K mrazenemu ovociu - ja som si davala na svk do smoothie vsetko mozne mrazene mimochodom mi babka zamrazila v lete marhule a pouzila som ich do smoothie a to bol najlepsi smoothie aky som kedy pila - vazne. Dalej som kupovala mrazene maliny a lesne zmesy a vlastne brusnice z leta. Mrazene ovo v smoothie je okey. Ale jest ho ladove ako nanuky a ako ja jem durian nie je najlepsie pre telo. Raz za cas ale nie stale.

vicky_025

ahojte, tak mierne vám tu skočím do debaty asi :D už som konečne prečítala všetky stránky z tejto diskusie, naozaj inšpirujúca vec :) posťahovala som aj niektoré knižky čo ste spomenuli, takže ďakujem za tipy, hádam sa k nim skoro dostanem a viac sa podozvedám. o fully raw stravu som sa začala snažiť len začiatkom jesene, predtým som bola skôr vegánka. je mi trochu ľúto že sa ozývam akurát teraz, keď som z toho mierne vypadla... :D ale ani som úprimne nečakala, že mi to v zime pôjde, keď už sa musím spoliehať hlavne na supermarkety..

no nič, pridám aspoň čo som jedla dnes, ak by tam bolo niečo do očí bijúce, tak mi kľudne dajte vedieť, aby som to mohla zlepšiť :) teda až na ten varený obed, toho som si vedomá :D mám aj pár nejasností, napríklad či mrazené ovocie/zelenina vadí, alebo nie.. doteraz som to nejak špecificky nehľadala, lebo akurát teraz cez zimu som to začala využívať, napríklad s tými černicami.

raňajky- smoothie z dvoch banánov a černíc
obed- varená šošovica, trochu zemiakov
olovrant- sťava z dvoch pomarančov
večera- cuketové cestoviny a na to pomixovaná paradajková zmes s cesnakom, a pomletými vlašskými orechami

a hlavne, ste úplne skvelé, som veľmi rada, že tu takáto diskusia funguje a že ste to vtedy nevzdali! :)

Lilly

ja som si na nej čitala niečo ohladom parazitov, este ked som bola na vita strave ( na ktorú sa chcem znova vrátiť )
ale myslim, ze prestudujem celu tu stranku.
A v com ti zmenil zivot ?

redka

gofruit... krekry robim takto... namocim lanove semienka... aspon na 4 hodky.... a potom tam prisypem slnecnicove, tekvicove, konopne, chia semienka... proste akekolvek... cele... nesekam ich.... potom tam dam goji, kokos struhany, stipku soli, vanilku (taky prasok), ovsene otruby... na osladenie pouzivam figy... nakrajam ich na male kusky a s vodou ich pomixujem... na kasu taku homogennu... vyzera ako dzem alebo tak nejak..... a toto primiesam k ostatnym veciam a mam osladene... potom to nanasam na papier na pecenie, ktory mam vystrihnuty v tvare jednotlivych podnosov v susicke... do kruhu... nanasam s pouzitim takej "formy" alebo sablony ktora sa pouziva na vyrobu laskoniek a so spachtlou... takto maju vsetky krekry rovnaky tvar.... no a potom susim kolko treba...