Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

redka

sanku som skusala zatial len raz ale nevysla mi... resp nemala taky efekt jak som cakala... ale nezatracujem ju.... mozno casom zopakujem... teraz robievam aspon male kystiry... musim znova nabehnut na velke.... tie male su len take nudzovky :D

vicky_025

Sedmi_kraska to hej, ja som sa tiež bála prvýkrát, keď som to skúšala. ale bola som na to viac psychicky pripravená ako teraz asi... dlho som to plánovala a keď som už konečne mala možnosť, tak že už to nebudem odkladať. akurát som tomu málo verila, celý čas som mala v hlave že čo ak to nerobím správne a podobne, podľa mňa aj kvôli tomu som to nevládala dokončiť. no teraz som sa rozhodla viacmenej len z hodiny na hodinu, čiže som sa s tou myšlienkou tak nevžila :D uvidím teda ako to bude zajtra vyzerať, či budem sama alebo nie a či sa na to budem cítiť. lebo viem že už mi treba nejak sa prečistiť.. držím ti na to palce ináč, aby si to v správnej chvíli vytušila, vtedy je najlepšie to vyskúšať :)

redka

no... kebyze som na raw tak je to oka ale proticandidova dieta banany nepovoluje pokial ma pamat nacisto neklame :D ale taku chut som mala... :)

Sedmi_kraska

vicky aj ja sa chystám na šanku ale neviem presne kedy... ja sa dosť bojím takýchto vecí , aj ked si o tom dosť načítam

Redbatica to myslíš dúfam ironicky :D či si mala pôst ? :)

Ja dnes : R: 2 banány, jablko
D : 2 banány
O: šalát: mrkva, uhorka, ľad.šalát, 1/4 avokáda, paprika, paradajky , cibula
V: to isté + kúsok batátu

vicky_025

asi to zrobím takto, hádam už teraz vydržím do konca. vtedy som tú vodu asi aj presolila, tak teraz by to už mohlo dopadnúť lepšie. vyzerá to zatiaľ tak, že budem zajtra doobeda sama doma, čo by mohlo byť akurát načasované.. aj keď neviem či sa na to až tak cítim ešte, asi si budem teraz niečo o tom viac čítať,a by som sa viac psychicky naladila :D

môže byť, najbližšie to teda skúsim znovu.

dnes som si aj čítala o dôvodoch prečo sa ľuďom občas na raw nedarí.. a zrejme som jedla vážne málo ovocia. aj keď na jednu dávku mi to bolo vždy dosť, no tá bananagirl pila jedno smoothie vo videu nejakú hodinu aj viac, keď v ňom mala tak 10-20 banánov. síce to neplánujem navýšiť až tak, ale predsa len aj pridám na ovocí a rozložím si to do dlhšieho času, aby som vládala. uvidím či mi to takto pôjde lepšie.

GoFruit

Vicky radsej rob tu sankhu ako to radia. Aspon ten prvy den.
Voda do teba nesla lebo nebol spravny tlak asi. Treba to skusat s roznymi nakloneniami a raz sa to podari.

vicky_025

čiže teda nie je problém s prechodom hneď aj na raw? čo som všade čítala tak vyslovene varujú ľudí aby nevynechali tú ryžu, aby sa zrobil ten ochranný obal, že si ináč môžu ublížiť.. síce som našla na jednom fóre príspevok, že niekto zjedol namiesto toho popučené banány.. s tou šťavou zelenou by mi to ale tiež asi nevyšlo, nemám odšťavovač, len v práci si môžem robiť šťavy. aj som chvíľu rozmýšľala či by som si nedala len tú prvú dávku ryže a ďalšie dni už šla normálne na raw, ale tak neviem..

s tým kojením ťa chápem, že si ani ináč nemohla.. to ani nemáš veľmi na výber. snáď sa tie účinky toho čo teraz podnikáš objavia čoskoro. niektoré veci sú behy na dlhú trať.

tak nemám tú kúru od markusa, ja som si ju objednala z jukl. ktovie, či je dobrá, dúfam že aspoň trochu pomôže... objednala som to tak, aby mi to vyšlo na tri mesiace.

ja ani neviem, skúšala som to raz ale tá voda do mňa nešla vôbec.. pritom som si prečítala viacero návodov. neviem kde som zrobila chybu... :/ vodu som mala filtrovanú cez takú kanvicu. o urinoterapii som posledne listovala v jednej knihe, ale bála som sa to praktizovať. plánovala som začať s aplikáciou na pleť, ale chcela som najprv počkať na tú kúru.. neviem prečo ale obávam sa toho, že mám parazity aj v moči a doslova sa desím tej predstavy, že ju opätovne prijmem aj s nimi... aj keď je to možno neopodstatnené.

GoFruit

Vicky, šankhu som robila na zaciatku prechodu na raw a hned som to zapila pomarancovou stavou. Ano bola to chyba. Teraz by som si dala radsej zelenu stavu. Ale rozhodne nie ryzu. Ale tak nejdem ti radit. Vlastne ja som potom bola hned na raw a ovoci a neviem o tom ze by to malo dake zle účinky.
Aku kuru si si objednala? Ja mam jednu kuru za sebou a uz by som to robila cele inac ale tak stale kojim a aj preto som to inak robit nemohla. Nejdem ti ale radit lebo sama neviem ci keby som to robila inac ci by to bolo lepsie. Len ze by som mozno naozaj poriadne vycistila creva klystirmi a postom a ciernym uhlim a potom presla na antipara kuruale aj to nie hocijaku ale len od markusa rothkranza. Ale ja uz si kury robit nebudem lebi som prisla na iny sposob zbavovania sa parazitov ktory momentalne aj prevadzam ale pisat o nom nebudem. Lebo zatial necitim az take zlepsenie.
co ti na klystire nejde? Aj u mna je najtazsie byt sama doma. Inac ak budes robit klystir tak najlepsie nie s vodou z vodovodu. Este ta prva moze byt lebo ya ide hned von ale ta dalsia by mala byt filtrovana alebo najlepsie s mocom.

vicky_025

ďakujem GoFruit, ja to skúsim teda nejak aj s tým uhlím.. tá hladovka k tomu mi myslím teraz len prospeje.. už sa teším kedy s tým začnem, aj keď ešte si musím počkať na balík. ale účinok tej protiparaz. kúry sa asi znižuje, ak nemám prečistené črevá, že? neviem teda či teraz nenavýšim psyllium aspoň trochu... klystír som skúšala raz ale neúspešne a odvtedy som nemala príležitosť k tomu, keďže takmer nikdy nie som sama doma. skúšala som aj Šankhaprakšálanu, ale nedokončila som ju celú, asi niekde uprostred som už doslova nevládala a bolo mi príšerne zle. mala som také malátne ruky, celá som sa triasla. teraz mi je aj dosť ľúto že som tú chvíľu už nepotiahla... rozmýšľam či by pre mňa nebolo lepšie najprv absolvovať práve toto a už do konca, aj keď tam treba hneď za tým zjesť prevarenú ryžu s ghí a neodporúča sa čerstvé ovocie a zelenina aspoň týždeň.. a ja by som najradšej hneď nabehla na raw :/ nemáte s tým niektorá z vás skúsenosť?

ja ani neviem, prečo sa tak neviem ovládať zrazu.. doteraz som si užívala tú ľahkosť a aj keď som cítila hlad, bol to doslova príjemný hlad... a teraz neviem, znovu som dosiahla 60 kíl, akosi sa neviem prebojovať nižšie už asi dva roky. vždy na tejto váhe sa mi to obráti späť. ale ak si práve teraz načasujem túto očistu, tak to hádam posuniem konečne nižšie a že už tým nebudem musieť znovu prejsť. lebo už mi fakt zostáva len pár posledných kíl dať dole.