Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Dnes:
R: 4 pomaranče pomerne veľké
O: asi 0,5 kg jabĺk s cesnakom
V: smoothie z granátovej šťavy, banánu, kúsok zázvoru a portulaca - necelý liter
potom ešte 3 banány a 2 kaki
Vicky, tej šanky sa nemusíš báť, ja som si ju robievala a potom som si dala ako prvé jedlo dva banány a potom som pokračovala ďalej na raw, a cítila som sa pritom oveľa lepšie ako keď som predtým jedla po celý deň len varenú ryžu. A môžeš dať ešte šancu aj klystýrom, mne sa tiež zo začiatku nedarili a teraz nedám na ne dopustiť.

GoFruit

O: smoothie z kuceraveho kelu ( asi ho bolo uz trochu viac ako prijemne, stipalo ma to), bananov a OJ
ol: mango a lici
v: stava 1l zo salatov, uhorky, papriky, mrkiev 2ks, trochy petrzlenu a 1 stonky zeleru a zvazku dakej zelenej rastliny - pourpier vo fr

vicky_025

ten príspevok je skutočne skvelý! lepšie sa to asi ani popísať nedalo, ďakujem, že si ho sem dala :)

tak ja nakoniec ešte tú šanku za sebou nemám, ale aspoň som včera aj dnes znova na raw, tak som šťastná tak či onak :) fakt sa nikdy necítim lepšie, ako keď jedávam takto :).

za dnes zatiaľ R: 2 jablká, šťava z jedného grepu
O: smoothies z manga, 2 banánov a černíc. akurát to pijem, no to mango asi nebolo dosť zrelé...

GoFruit

tu kopirujem nadherny prispevok jedneho uzivatela na inom fore:

Vela ludi stale zije svoje zivoty nevedome tak, ako ich urcite kedysi zili aj mnohi citatelia tychto stranok mna nevynimajuc. Proces uvedomovania a nasledneho poznania veci okolo a vo vnutri mna mi okrem ineho priniesol poznanie, ze vsetko, co som kedy potreboval vidiet a vediet bolo a je celu tu dobu rovno pred mojim nosom, priamo pred mojimi ocami. Pokial vsak clovek ostava len programom vytvorenym systemom a spolocnostou, pravdy a poznania, ktore ma pred ocami nikdy neuvidi, nikdy si ich neuvedomi. V slovach a jazyku sa ukryva nesmierne poznanie a Pravda, ktora je svojou priamociarostou tak jednoznacna, az vyraza dych a to o to viac, ked si uvedomime, ze sme ju mali pred ocami cely nas zivot. Nie nadarmo byva pod lampou najvacsia tma. Slovo výživa, cize vý-živa svojou korenovou casticou “živa” jednoznacne poukazuje na to, o co sa jedna. Slovo “živa” v starosloviencine znamena zivotnu energiu, rovnako ako energiu zivota pretekajucu vesmirom. Zaroven bola “Živa” staroslovanskou bohynou vecneho vesmirneho zivota. To vsetko znamena len tolko, ze za vyzivu mozno pokladat len to, co v sebe obsahuje zivu, teda zivot. Kedze maso, vsetky produkty zo zvierat a uvarene ci inak tepelne ale aj priemyselne spracovane a upravene potraviny zivu a zivot neobsahuju, nemozu byt zakonite za vyzivu pokladane a je teda nemozne, aby vyzivovali nase organizmy. Logicke a jednoduche. Rovnako slovo moč, ktore ma v spolocnosti vyslovene negativnu konotaciu a aj na “prebudenych” strankach sa radsej nahradza cudzim terminom “urina”. Pravdu a poznanie o tejto vynimocnej tekutine mame pritom v jej nazve opat celu tu dobu pred ocami – staci odstranit zo slova moč makcen a pravda o nej sa ukaze v plnej nahote a krase… Este mi neda nespomenut 42 stupnov celzia a mnohe argumenty, ze vsetko nad touto teplotou ani zdaleka nenici a nezabija vyzivove hodnoty potravin a jedla ako takeho. Nuz, staci tymto veriacim vo vyzivne hodnoty varenej stravy odporucit, aby si doma pozreli teplomer telesnej teploty cloveka a hodnotu stupnice, ktorou konci. A spytat sa ich, preco ta stupnica nepokracuje dalej. Odpoved je opat jednoducha a pravdu odhalujuca - ziadny dalsi stupen teplomera nad uroven 42 stupnov nema zmysel, pretoze za nou uz nasleduje len jedno jedine – smrt…

GoFruit

Lilly neboj, uz to ze si to v tom mladuckom veku uvedomujes je parada. Urcite sa ti lahko podari znovu nasadnut na raw vlak a budes sa citit skvele. Ja si uzivam moj zivot - teraz je vsetko skvele a uzasne.

Lilly

och ,baby, ako mi chýba tato skupina.
Ja mam teraz skuskove a uz mesiac a pol som taka psychicky roozladena zo skusok+osobne veci do toho. Mam strasne chute na sladke, slane pri uceni, stale by som daco jedla. Cize o fully raw mozem len snivat. Uz sa tesim, az budem mat klud, teraz len spominam na tie kraasne casy, ked som bola fully raw a ako som sa uzasne citila. Jaaaj, chyba mi tento styl.

GoFruit uzivaj si stihlu postavicku, ako si pisala, ze sa citis ako lan. Mne tak chyba moja stihlosť, co som mala pocas vitarianstva.

jaj, citam si vas a uz sa tesim az tu hodim i svoje jedalnicky :-)

GoFruit

Zase post do 12:30 zhruba. Potom trocha na slnku susenych fig asi 4 ks.
Ol: uzasna stava z kuceraveho kelu, 2 salatov, petrzlenovej vnate, pol velkej uhorky, 1 cervenej papriky 2 malych fialovych mrkiev.
V: 2 manga, liči, smoothie z bananov a cherry rajcin a OJ asi 1, 5 l ak to dopijem

redka

tak na ranajky bude avokadovy puding... dala som don xilitol...

teraz veceriam stavu z mrkvy, stonkoveho zeleru, petrzlenu, cvikly, zazvoru, citronu a jablka.... mnam... tak 7 deci to bude...

zajtra mam na obed nie raw paradajkovu omacku s tofu a k tomu brokolicu ktoru len zaparim horucou vodou a chvilu ju v nej necham....

dufam ze to vydrzim... mozno dam cez vikend stavovy post.... ufff uvidime :)