tu kopirujem nadherny prispevok jedneho uzivatela na inom fore:
Vela ludi stale zije svoje zivoty nevedome tak, ako ich urcite kedysi zili aj mnohi citatelia tychto stranok mna nevynimajuc. Proces uvedomovania a nasledneho poznania veci okolo a vo vnutri mna mi okrem ineho priniesol poznanie, ze vsetko, co som kedy potreboval vidiet a vediet bolo a je celu tu dobu rovno pred mojim nosom, priamo pred mojimi ocami. Pokial vsak clovek ostava len programom vytvorenym systemom a spolocnostou, pravdy a poznania, ktore ma pred ocami nikdy neuvidi, nikdy si ich neuvedomi. V slovach a jazyku sa ukryva nesmierne poznanie a Pravda, ktora je svojou priamociarostou tak jednoznacna, az vyraza dych a to o to viac, ked si uvedomime, ze sme ju mali pred ocami cely nas zivot. Nie nadarmo byva pod lampou najvacsia tma. Slovo výživa, cize vý-živa svojou korenovou casticou “živa” jednoznacne poukazuje na to, o co sa jedna. Slovo “živa” v starosloviencine znamena zivotnu energiu, rovnako ako energiu zivota pretekajucu vesmirom. Zaroven bola “Živa” staroslovanskou bohynou vecneho vesmirneho zivota. To vsetko znamena len tolko, ze za vyzivu mozno pokladat len to, co v sebe obsahuje zivu, teda zivot. Kedze maso, vsetky produkty zo zvierat a uvarene ci inak tepelne ale aj priemyselne spracovane a upravene potraviny zivu a zivot neobsahuju, nemozu byt zakonite za vyzivu pokladane a je teda nemozne, aby vyzivovali nase organizmy. Logicke a jednoduche. Rovnako slovo moč, ktore ma v spolocnosti vyslovene negativnu konotaciu a aj na “prebudenych” strankach sa radsej nahradza cudzim terminom “urina”. Pravdu a poznanie o tejto vynimocnej tekutine mame pritom v jej nazve opat celu tu dobu pred ocami – staci odstranit zo slova moč makcen a pravda o nej sa ukaze v plnej nahote a krase… Este mi neda nespomenut 42 stupnov celzia a mnohe argumenty, ze vsetko nad touto teplotou ani zdaleka nenici a nezabija vyzivove hodnoty potravin a jedla ako takeho. Nuz, staci tymto veriacim vo vyzivne hodnoty varenej stravy odporucit, aby si doma pozreli teplomer telesnej teploty cloveka a hodnotu stupnice, ktorou konci. A spytat sa ich, preco ta stupnica nepokracuje dalej. Odpoved je opat jednoducha a pravdu odhalujuca - ziadny dalsi stupen teplomera nad uroven 42 stupnov nema zmysel, pretoze za nou uz nasleduje len jedno jedine – smrt…