Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

kabel

povodna sol nebola taka cistena ako ta dnesna a urcite nemala tu ziarivu bielu farbu
ale zaviselo od zdroja, odkial pochadzala

Maoam

kabel, ja ze si kapustu v sude tlacila :D

inak vies co som citala? ze kedysi davno pradavno povodna sol, ktoru ludia pouzivali, obsahovala ovela viac latok ako dnesna z obchodu NaCl + jodid

kedysi v nej bolo XY inych latok, preto bola taka strasne vzacna

akurat premyslam, co s tym dnes robia

GoFruit

No maoam, vidis a ja taka osvietena som to takto po.rala. ale no zivot je uzasny a ja sa aj tak tesim z dnesneho krasneho dna. Kebyze jem nieco ine ako jablka bol by uplne dokonaly. No chcem to vyskusat. Na sebe nech viem ci su tie jablka taky zazrak. Ja ked sa zatnem tak to dam len vaham ci sa zatat hehe.

GoFruit

Maoam ine je ked si dam nieco zakazane uplne mimo ovocia ale ked to zjem takmer zaroven tak sa mi to proste zmiesa a hnije.
ja nemozem v mojich crevach kde nemam kila odpadu takto robit lebo hned pocitim ze som zle kombinovala.
Moje telo vyhladovan3? Akoze ze hladujem? Ci nemam ziviny? To druhe urcite nie a to prve ako kedy. Niekedy hladujem a nepovazujem to za zle. Nepotrebujem vkuse jest aby som bola spokojná.
Beriem k probiotikam psylium

Maoam

ok, no ale z osobnej skusenosti - teda u mna je to tak, ze potraviny, ktore vyslovene neznasam mi zakonite skodia, je v nich nieco, co moje telo nevie stravit alebo mi to proste robi ine problemy

napr. ananas je u mna typicky priklad

no a ked raz neznasa tvoje telo jablka, tak osobne by som ich do seba netlacila, urcite mas aj inu moznost upravit travenie

a okrem toho, viem, ze to odmietnes, ale podla mna tvoje telo JE vyhladnute

si pridlho na raw-strave na to, aby si mala taketo stavy pri inych jedlach (ktore pri raw akoze nesmies, lebo su zakazane)

mozno ti chybaju enzymy (niektore), okrem toho probiotika potrebuju inulin, aby mali co zrat, takze inulin dostanes aj v kapsulach tusim (alebo v tbl., uz neviem presne)

a vlaknin je viac druhov, daj tomu cas, to nejde tak rychlo, netlac na to

GoFruit

Maoam jablka cistia creva asi je to tym pektinom. Za tri dni iba na jablkach zmizne napr akne. Aspon na jednom fore to viaceru uzivatelia robili. Ciste crevo zial nemam lebo som bohuzial zle kombinovala a prehnala som to pred casom ked som varila a ochutnavala a miesala to s mojim ovocnym jedlom. Takto to islo nejaky cas a dokazila som si travenie a nejde mi odvtedy napravit ani probiotikami ani ciastocnym postovanim. Tak chcem skusit tuto jablkovu diwtu ale neviem ci ju vydrzim lebo nie som na monojedla a uz duplovane neznasam jablka. Jedine ovocie s ktorym si viem predstavit 3 dni vkuse je durian a mozno este dake mango. Takze bohuzial. Keby som nemala ziaden problemtak sa samozrejme netryznim. Ale som to pokaslala. Proste ked som pre mojich varila a potom maleho krmila a pod nosom mi to rozvoniavalo dlho a vlastne to je vzdy tak ze najprv varim a az potom mam casna svoje ovocie a kym pride na mna rad som tak vyhladnuta ze som proste neodolala. Takto som to parkrat spravila a odvtedy mam dost pokazene travenie. Na post sa nemozem dat lebo kojim. Ked si dam probiotika tak sa to zlepsi ale musim ich davat pravidelne co je super draha zalezitost lebo si davam len bio probiotika. Na 4 az 5 dni ma vyjdu 23 eur. Takze logicky musim podniknut nieco ine.