Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

watermelon

maoam, verim tomu, ze strava je zaklad zdravia, samozrejme este k tomu ide spanok, dostatok slnka, pohyb a spravne psychicke naladenie cize pozitivne zmyslanie. Dokonca by som to vsetko radila na rovnake miesto.
Bolesti pri zapaloch to u mna vsetko urychlili, to su take bolesti, ze som sa velmi rychlo drzala tejto stravy. Ja som dost proti liekom, cize u mna to nebola cesta dopovatsa liekmi. Drzim ti palce

Evcca napis aj ty ako si sa k tejto strave dostala, co ta na nej drzi, i ked je to tak tazke na Slovensku..

Winki ahoj, aj ty kludne prispievaj receptami na raw salaty ci ine pochutky...

Maoam

watermelon: dakujem ti, velmi si mi pomohla tvojimi info, ja sa s IMC trapim velmi dlho, u mna je to aj kvoli refluxu a neurogennemu problemu, takze neda sa to celkom upravit, ale urcite vnimam narast problemov v suvislosti so stravou, takisto velmi citlivo reagujem na farbiva a podobne, to mozem ostat rovno sediet na WC :-/, zrejme si aj ty mala taky problem, ze ti to telo neznieslo a snazilo sa to okamzite vylucit

no ja viem, ze vitarian zo mna asi nikdy nebude, ale myslim, ze by som mohla dosiahnut aspon to, ze by velku cast mojej stravy tvorila raw strava (ranajky, vecere) a zvysok male mnozstva ci uz varenej stravy (na pare) a nejake bielkoviny

urcite ale ked napr. mam akutnu infekciu (ja mavam aj velmi caste zapaly obliciek kvoli refluxu, cele tyzdne sa potom trapim, horucky, to su desne bolesti), tak moje telo odmieta vtedy varenu stravu a nechuti mi jest, dostanem do seba len cerstve stavy, vela tekutin a vnimam, ze ked jem takto, tak sa to lieci rychlejsie...

no ja mam aj hodne alergii, vidim, vnimam, ze traviaci system treba precistit, i ked sa uz hodne zlepsilo, odkedy som maximalne zredukovala muku a cukor, je to o dost lepsie a zlepsilo sa mi travenie, stolica vsetko, ja nejem ziadny fastfood ani nic taketo, takze som kdesi na 'polceste' k zdravemu stylu

ja proste citim, ze by som sa mala stravovat tak, aby telo vynalozilo minimum sily na travenie, aby malo viac na ostatne veci, ktore nie su OK a citim, ze potrebujem detox...ale rada by som ostala pri tom celozivotne, lebo sa vtedy citim fakt lepsie

watermelon

R: smoothie z pomarancov, 5 bananov, 7 salatovych listov, bolo toho asi 1,7 l
vcera vecer som mala aj ja krajec chleba a kusok suroveho syra, rimsky salat, redkovky, rajcinky a trochu sladkej cervenej papriky

watermelon

ahoj maoam, ano i napriek tomu, ze ovocie je z cca 80% voda chodim menej na wecko. Cestne prehlasujem, ze sa to zlepsilo. Teraz ale v noci chodim, lebo neskoro veceriam, o 21 len zacinam vecerat ovocie castokrat... Ale inac vzpijem 1,8l smoothie a idem na wece tak 2 - 3 razy, dakedy by som isla v 3 minutovych intervaloch 10 krat.

watermelon

evcca uplne to iste zazivam, babka kvoli tomu nespava, a hlavne teraz ked mam dieta. v tehotenstve to bolo hrozne, vsetci mi hovorili, ze sa nemozem kvoli dietatu tak stravovat... a ked sa narodil detto, same katastroficke info, takze to bolo dost deptajuce. A teraz budem mat problemy, ked budeme chodit na Slovensko k rodine a oni ho budu chciet krmit s.ackami. Moja rodina sa strasne zle stravuje, maso 2 - 3 krat denne, biela muka, cukor... desim sa kazdeho prichodu na Slovensko.
Cudzim sa velmi nechvalim mojou stravou, len ked vidim, ze niekto je uvedomelejsi a stravuje sa triezvejsie, tak ak sa k tomu dostaneme, tak spomeniem, inac taki ludia su najohladuplnejsi. No a potom tie otazky A kde beries vapnik? A kde beries bielkoviny? - to milujem, ale co uz. Skoda ze ti ludia, teda hlavne rodina si takto so mnou dokazu pokazit vztah, lebo oni ma neakceptuju, ja ich musim, ale oni nie. Iba stonu, prevracaju oci, provokuju otazkami A co si dnes varila? chudak tvoj manzel...
Je to smutne...

winki

Ahojte baby....ja sa tiež snažím stravovať surovo....teda raňajky večere na 90% surové, ale stale si neviem odpustiť kuracie masko na pare, lososa, cestoviny a zemiaky....samozrejme že to všetko kombijujem s kopu roznej zeleniny.

Maoam

ahoj watermelon, aj mna tvoj pribeh velmi zaujal a dakujem ti za poskytnute informacie

watermelon, problemy s mocovymi cestami sa ti vplyvom raw stravy takisto same upravili?

watermelon

este k tym sladkostiam, na raw strave nema clovek chut na sladke, aspon na tejto kde sa je vela ovocia, ak ma tvoje telo dostatok zivin, nema chut na sladke. Ja uz nemozem neprirodzenu chut rafinovaneho cukru ani vystat, je mi na vracanie, ked niekto pri mne je sladke kolace.
Velka chut na sladke je vlastne vykrikom tala po zivinach. Daj mi uz konecne to co potrebujem, ziviny. Ja to neviem blizsie vysvetlit, ale ide tam o to, ze ked je clovek nespravnu stravu, telu sa nedostavaju ziviny a preto vola po dalsom jedle a clovek ma stale chut jest a pritom zakazdym da telu to co si nepyta, to co telo potrebuje mu nedava a tak telo pyta dalej.

watermelon

ahoj nikki999, kde zacat... z ovocia nenafukuje, ak nafukuje treba hladat pricinu inde, ovo to nemoze byt, ved to je najlahsie travitelna potravina na svete, nic tela lahsie a rychlejsie netravi. Pri ovoci minie najmenej energie na travenie. CIze ak nafukuje, tak je to bud zla kombinacia potravin, cize ovocie s niecim inym a to moze byt hocico, lebo ovo sa nesmie s nicim kombinovat okrem listovej zeleniny teda salatov. Cas travenia ovocia je okolo 30 min. ked si to porovnas s masom /5 hod/ alebo s hocicim, jednoznacne musi cloveku dopnut ze je to to najlepsie co mozes telu dat. Predsa cim menej energie minie na travenie, tym viac jej ma na ine telesne funkcie. A na tie je veru potrebna. Dalej ak nafukuje a povies mi ze ved ja saom ale zjedla to ovo na lacno, tak sa na to treba pozerat zo sirsieho uhlu, kedy si naposledy pred tym ovocim jedla. Ak vecer a ty si das len co vstanes ovo / to je zle.
Ked vstanem, vzdy sa najskor napijem vody a po pol hodke idem jest. Telo by nemalo dostat potravu hned ako vstane.
Ak nafukuje je tam velka pravdepodobnost zanesenych criev bordelom z inej stravy. Ved kto ma pri nbeznej strave pravidelnu stolicu tolkokrat denne, kolkokrat jedol? Maso a mliecne vyrobky v tele kvasia, cize zarucene ti po nich ostanu hnilobne bakterie v crevach.
Ako som sa stala vitariankou som tu na fore uz velakrat popisala. ALe mozno sa to sem hodi tak este raz, dufam ze posledny. Od vysokej skoly som mavala dost zdravotnych problemov. Uz na strednej ma takmer kazdy den bolela hlava. Na vyske sa k tomu pridali neustale sa opakujuce afty, zapaly mocovych ciest, posvy, chrasty v hlave som mala este pred tym...samozrejme zapchy, a ked som dostudovala a mala som cas sa tomu viac venovat, zacala som si uvedomovat, ze to nie je v poriadku chodit neustale po doktoroch. S mocovym mechurom som chodila na tolke vysetrenia, nevedeli a ani nezistili co mi je...chodila som prilis casto na malu, extremne... Tak som si zacala studovat o vplyve stravy na zdravie. Ked lekari nevedeli pomoct, tak som musela ist inou cestou. Skusila som aj dakeho liecitela, ale nepomohlo. SKusila som aj preparaty Jonasa, tiez nemam pocit ze by pomohli... Tak jedina pre mna logicky dalsia cesta bola strava.
Najskor som sa dostavala iba k takym informaciam, ze Ecka su zle. Ok tak som vylucila potravu s Eckami. Ziadne zlepsenie. A takto som postupne vylucovala maso, mne maso aj smrdelo, nemozem jest nieco co mi smrdi, maso som prestala jest aj kvoli tomu, ze som nechcela aby kvoli mne zomierali a boli tyrane zvieratka ako je to vo velkochovoch. K tomu si staci pozriet zopar videi na youtube. Obmedzila som sladkosti. TO bolo tazke. Uvedomovala som si, ze je to pre moje zdravie. Mam taku povahu, ze si velmi silno uvedomujem, co mojmu telu skodi a potom mam blok zjest to. Ked viem napr. ze vsetko co do tela nepatri tvoje telo ruinuje, berie mu to vapnik z kosti, kedze je to najviac zastupeny mineral v tele, tak ho telo spotrebuva na neutralizaciu kyselin vznikajucich traviacimi procesmi /pri traveni zivocisnych bielkovin vznika kyselina mocova, ktoru telo musi najprv zneutralizovat a to robi prave vapnikom/ a samozrejme toxinov. Tak mne staci si toto predstavit a nezjem ani keby ma zabit chceli. Samozrejme niekedy zlyham, ale v globali sa stale drzim na tej vlne, aby som si udrzala zdravie. No a potom som sa konecne dostala pre mna k tym spravnym kniham od Wandmakera Co ti doktori nereknou, The 80/10/10 Diet od D. Grahama a naforum 30bananasaday.com kde som sa docitala ze vsetka varena strava skodi, jedna viac druha menej. Prekysluje. A tak som zo dna na den zacala jest ovocie. A az vtedy som zacala vidiet zmeny. Chrasty v hlave zmizli tak do 2 mesiacov, zapaly a afty som odvtedy nemala. A to nech mi niekto hovori ze cukor z ovocia je zly a sposobuje kvasinkove ochorenia, haha tomu sa ja len smejem. Medicina je daleko za opicami, vobec nevidia sirsie suvislosti, hladaju tam kde nemaju. No tolko k tomu. Este som si pri tom vsetkom uvedomovala, ze raz chcem mat babatko a rada by som mu poskytla na tych 9 mesiacov vycisteny domcek bez toxinov. To mi velmi pomahalo byt raw.

evcca

no ruzovo to neberie, ma vyhrady, vlastne nielen on, ale cele okolie. takmer nikto nechape preco to robim, ked som chuda, to keby okrem chudosti neexistovalo nic ine.
ja vcera na 90%, ochutnala som vecer kusocek chleba.
nikki, mna nefakuje, ked uz takto nejem.