watermelon: dakujem ti, velmi si mi pomohla tvojimi info, ja sa s IMC trapim velmi dlho, u mna je to aj kvoli refluxu a neurogennemu problemu, takze neda sa to celkom upravit, ale urcite vnimam narast problemov v suvislosti so stravou, takisto velmi citlivo reagujem na farbiva a podobne, to mozem ostat rovno sediet na WC :-/, zrejme si aj ty mala taky problem, ze ti to telo neznieslo a snazilo sa to okamzite vylucit
no ja viem, ze vitarian zo mna asi nikdy nebude, ale myslim, ze by som mohla dosiahnut aspon to, ze by velku cast mojej stravy tvorila raw strava (ranajky, vecere) a zvysok male mnozstva ci uz varenej stravy (na pare) a nejake bielkoviny
urcite ale ked napr. mam akutnu infekciu (ja mavam aj velmi caste zapaly obliciek kvoli refluxu, cele tyzdne sa potom trapim, horucky, to su desne bolesti), tak moje telo odmieta vtedy varenu stravu a nechuti mi jest, dostanem do seba len cerstve stavy, vela tekutin a vnimam, ze ked jem takto, tak sa to lieci rychlejsie...
no ja mam aj hodne alergii, vidim, vnimam, ze traviaci system treba precistit, i ked sa uz hodne zlepsilo, odkedy som maximalne zredukovala muku a cukor, je to o dost lepsie a zlepsilo sa mi travenie, stolica vsetko, ja nejem ziadny fastfood ani nic taketo, takze som kdesi na 'polceste' k zdravemu stylu
ja proste citim, ze by som sa mala stravovat tak, aby telo vynalozilo minimum sily na travenie, aby malo viac na ostatne veci, ktore nie su OK a citim, ze potrebujem detox...ale rada by som ostala pri tom celozivotne, lebo sa vtedy citim fakt lepsie