Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

nikki999

watermelon: ahoj, uz dlhsie citam tvoje prispevky a velmi ma zaujal tvoj zivotny styl. viem ze by som nevydrzala na sto pro na surovej strave, ani sa to neda len max v lete. Vela ludi mi hovori, ze je skodlive ked jem vela ovocia alebo zeleniny. Napr. v lete zjem na ranajky 7 broskyn, celu misu ceresni, polku cerveneho melona atd - samozrejme nie vsetko naraz :D ale aj v zime sa snazim aspon jablka ale vtedy plus ovsaky a jogurt. Neviem si predstavit obed alebo veceru bez zeleninoveho salatu, robim si do obrovskej misy a zjem to za dva dni :D fakt niekedy mam dojem ze to prehanam, ale strasne mi chutia .. No k veci, v niektorej teme som citala, ze predtym si tiez jedla "normalne" nezdravo, ze si vecer myslela uz na to ze rano si das cokoladu .. ako si tym vedela prestat ? co ta viedlo k tomu aby si sa stala vitariankou ? a isla si na to postupne ci odrazu si si povedala ze uz nikdy viac si nedam cokoladu a islo to ? ja viem, vela otazok ale fakt ma to zaujima :) mna furt pokusaju doma sladkosti, jem ich uz zo zvyku ... ale milujem sport, takze sa to na vahe zatial velmi neodraza, ale viem ze sladkosti moje telo nepotrebuje, tak naco ich pchat do seba ? ani neviem co som tym celym chcela povedat :D ked mi odpises, budem rada :) a este jedna otazka: nenafukuje ta z tolkeho ovocia ?

watermelon

Už si zvykol ale zo začiatku to bral zle. Teraz veceriava ovocie. Najlepšie to berie keď jem s ním vareny obed. Zle bral hlavne obdobie keď som bola 100% surová. A tvoj?
Dnes som 100% raw.
O: suš. figy, cherimoya, banány fifi,
Il: pol ananasu z ghany - nedá sa porovnať s ananasom z kostariky. Je super sladký a bledulinko žltý.

evcca

moj maly je celkom pohodar, ale vie sa rozcertit a celkom slusne uz aj trucuje.
ako berie tvoj manzel, co jedavas, nema namietky?

watermelon

inac neviem ci to nesuvisi aj s povahou ako sa dral rychlo moj maly na svet, je strasne netrpezlivy, ani za svet cakat...
mas zahradku vsak? tak to je bio, ber to tak, aj ja chcem zahradu, velmi... mozno raz

watermelon

no ja som rodila tak 6 hod uz aj s kontrakciami, islo to velmi rychlo.
no presne tychto zasahov som sa obavala, ze by lekari na mne skusali nieco neprirodzene... samozrejme ak je naozaj treba tak hej, ale v drvivej vacsine nie je nic potrebne... tlacila som tak do 3 hod. to by mi ziaden lekar nedovolil a tahali by ho zvonom ci jakym sajrajtom...
hm ak budes mat este jedno uz budes vediet co presne chces a lahsie si to zadefinujes, das zamer a tvoj svet ta k tomu privedie...aj na slovensku sa da rodit doma, len je tazke zohnat PA, ale poznam 2 zeny co doma rodili, jedna len s manzelom, druha na poslednnu chvilu zohnala porodnu babu a vsetko dopadlo skvele
ja som chcela rodit aj preto doma aby na malom nikto nerobil ziadne poporodne zasahy, hned ho dali na mna, zacal si cuckat mliecko, merania a vazenia za na dalsi den, ziaden vit K, nic...

evcca

snenie sa vlecie so mnou od mala, nieco medzi aktivno-cielenym a mimovolno vyplyvajucim zo zivota. niekedy mam az strach zo seba, snad som to teraz nezakrikla.
mojmu malemu sa nechcelo na svet, pretahoval to cca 10dni. mesiac som lezala v nemocnici a po 16hodinach porodnych bolesti to ukoncili cisarskym, lebo sa nic nedialo. vobec tu nepomohlo snenie a priprava na normalny porod.

watermelon

si mi pripomenula ze mam jahody v chladnicke...
pia so a ne som kazdy den bola na trhoch, nakupila som banany fifi, asi zo 10 kil pomarancov bio, hrozno, kopec salatov a buriniek, manga, cherimoye...no a dostala som zadara prave tie jahody nebio, cize sa mi velmi do nich nechce, ale nevyhodim, granatove jablko, hriby a melony oranzove a vodove, ti chlapici z trhov su super ako mi davaju zadara veci :)
moj porod doma sice nebol taky ako som si vysnivala / tu moje snenie vobec nepomohlo/, nebola som pripravena na tu intenzitu a bolest... ale predsa len to bolo milionkrat lepsie ako v nemocnici. porodne asistetnky boli super, mohla som rodit v polohe aka mi vyhovovala, povzbudzovali ma usmevom, len manzel keby bol pozitivnejsie naladeny, prislo to necakane, o 2 tyzdne skor, neboli sme pripraveni...
robis aktivne snivanie alebo skor si len urcis zamer a tak ti veci vyjdu?

evcca

v dobrom zavidim porod doma, ja som rodila vo fakultnej nemocnici a nikdy viac.
prave ten cas je zaujimavy na tych zelaniach.
r: bananovo-jahodove smoothie

watermelon

R: 7 dcl OJ, 5 bananov fifi

V noci mi bolo mierne zle - myslim ze asi detox z tej vcerajsej stavy, alebo z mrkvy, co sa mi ale nezda lebo tej mrkvy v stave bolo menej ako inokedy, len 3 velke kusy. Dakedy mi byvale zle z mrkvovej stavy, ale to som robila az z kila. Tak asi detox...
Evcca no tak ked ti veci vychadzaju tak preco nie? Aj mne vychadzaju, ale po dlhom case, ked uz aj zabudnem ze som to dakedy davno chcela. Drzim ti palce, bio obchod je super vec, ja mam rada bio a kupujem vsetko co sa da bio. Plienky, kozmetiku, jedlo, cistiace pripravky, pre maleho oblecko, skratka ked mozem, tak podporim a hlavne kvoli planete. Ale niekedy su ceny strasne vysoke, tak vtedy nie.
Maly nie je ockovany proti nicomu. Rodila som doma, takze porodnica ani neviem ako vyzera a ani po tom netuzim.
Pekny den