Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

mne praveze zacala viac chutit zelenina, prave pre tu horko-neutralnu chut po vyrazne sladkej chuti ovocia.
ja vcera ol: smoothie, ale za vyraznej pomomci maleho:-) boli tam banany, cerstvo odstavene jablka, jahody
v: kelovy salat a paradajky a cca 1mrkva-len tak na chrumkanie

GoFruit

Vau evcca máš môj obdiv...
No ale ja priam neznášam zeler, teda nechutí mi a to veľmi, dalej nechutí mi petrzlenova vňať a neviem si predstavit jesť samé kelove listy. Ledva Zheng šalátové...aj tie sa mi zdajú horke...
Ale si mi inšpiráciou, len píš ďalej.
Ináč práve preto odšťavujem zeleninu, aby som to nemusela chrumat.

V: 2 veľké mangá, pol granátového jablka, hrozno, kúsok žltého a trochu červeného melóna.

evcca

v sezone potom uhorky,tie po minulorocnych skandaloch nekupujem, jem ich az ked mi rastu v zahrade len tak ako deti hryzu jablko.
a vlastne vsetku korenovu zeleninu vzdy len postruham a pokvapkam uz len citronom, obcas mierne posolim.
dobra je kombinacia struhana mrkva, cvikla a trochu zeleru.
kalerab a redkovka, posypat zeruchou.
ja jem aj cibulu a to hlavne v zime, nie vela, ale jem.

evcca

ja som zacinala postruhanou mrkvou pokvapkanou citronovou stavou alebo pomarancovom.
rajciny posypane bud petrzlenovou vnatkou alebo zeruchou, ta rychlo vyrastie za oknom cca 7-10dni a je vzdy poruke.
neskor zeler s mrkvou
kel-len tak nakrajany a pokvapkany citronom a spolu so susenymi rajcinami
ja milujem kombinaciu cinska kapusta, paradajky cerstve a susene ples cerstva vnatka
listovy salat tiez kombinujem s rajcinou- viac to zasyti

evcca

dik za recept, zajtra to skusim.
ten kozi-ovci syr si kupujes?
my robime doma kozi, tento rok sa odhodlavam ho ochutnat, lebo vlani som nenasla odvahu.

GoFruit

No práve som dnes nad tým uvažovala, asi by som mala byť frutarianka. Nelubim zeleninu až tak a hlavne ju neviem jesť samu. Len s chlebom. Alebo s niečím. Možno by to prišlo časom kebyze som dllllho 100% raw.
Ten recept som písala v téme chudnutie zdraviu stravou.
Práve som dojedla ten šalát tak zopakujem recept.
Urobíš cuketove alebo uhorkove špagety.
Rozmixujes avokádo, cherry rajčiny, 3 či 4 datle na noc namocene, červenú papriku plus môžeš dať cibuľku či pazitku alebo miesto datli pomarancovu stavu a maď dressing. Treba experimentovať s množstvami. Datle to urobia dosť sladké. mozes pridať aj sušené rajčiny.
Takže som si to spravila - uhorkove špagety a dressing rajčiny, avo, pomaranč. šťava, paprika...a nakoniec som to jedla s chlebom...a trochou surového syra ale keďže som nechcela vela chleba tak som si do toho nakoniec namacala redky.

evcca

nenasla som tu ten recept, nevadi, google je neobmedzeny, tak pohladam.
jes dost vela ovocia, nemas chut niekedy na vacsie porcie zeleniny?

GoFruit

Ja ju jem občas len tak surovú, ked pripravujem pre muža varenú. Ale recepty nemám. Aj karfiol sa dá jesť surový..nadrobis na malé kusocky a urobíš na to surový dressing ako z toho receptu čo som dala minule...volá sa to karfiolova ryza u vitarianov
R: smoothie z banánov jahôd a pomarančov 1,6l
Boli sme na trhu. Máme ďalšiu krabicu máng, 2 strapce čierneho hrozna, niekolko kíl pomarančov, pol vodoveho melónu, 3 granatove jablká.