Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Tá z obchodov je plná s.aciek. domáca je určite surová, ale čítala som aj take názory že kvasene veci sú škodlivé. To tvrdia hlavne ti najstriktnejsi vitariani. Nepamätám si že prečo.
Ináč škoda že sem prispievame len dve. Čakala som viac vitarianov. Dakedy ich tu bolo viac.

evcca

r: smoothie- banany, jahody a odstavene jablka
o: kalerab, hrasok a kvasena kapusta- vobec neviem, ci sa to povazuje za surove alebo nie, ked to preslo kvasenim
ol: susene brusnice

GoFruit

Juuuj nuž jedla som kúpený humus. Ty robíš vlastný?
A teraz pojedam salatove listy, rímsky salat a nejaký iný čo som v živote nevidela no a medzi tým sú kadejaké buriny tak aj tie chrumem.

evcca

ja sa uzasne uz skrabem z tej zmrzliny, takze tak. a chutovo tiez nebola nic moc.
v: rajciny, kelovy salat.
chut na varene jedlo nemam, uz ked tak len dusenu zeleninu ako napr. fazulkove struky a raz za cas na sucho upecene zemiaky. s tym si vystacim.
davas do hummusu aj tahini?

GoFruit

inac ladove potraviny su pre organizmus dost skodlive...ale raz za cas sa to asi da, mne by skor vadilo to mlieko
ja sa uz aj bojim zjest nejake velke varene jedlo, prislo by mi urcite zle. nastastie nemam na nic takeho chut...vcera sme varili pre manzela a iba stavicku som ochutnala, ale nebolo to nastastie moje oblubene jedlo.

GoFruit

ja som odkedy sme tuto temu zalozili asi ani nemala nic varene okrem chleba...mozno predsa len si to uz nepamatam lebo to musi byt davno...a citim sa strasne dobre.
Dokonca ani nemam chut na slane ci varene, predtym som mavala, ked som sa snazila byt 100%, snazila som sa o to az prilis, teraz to beriem s uplnou lahkostou a nemam ziadne vyraznejsie chute na nezdrave. Predtym som slintala, ked som isla okolo restauracii, z ktorych vychadzali tie najlakavejsie vone. Teraz je to velka pohodka.
Dnes som este jedla hrozno, 2 manga, trochu vodoveho melonu, susene figy a granatove jablko sme jedli so synom.
Na veceru budem asi este jest ale kusok chleba s humusom, ani nan nemam chut, ale som hladna a ovo uz dnes nechcem.

evcca

no mlieko v zmrzline a co bolo v zemiakoch (zemiakova kasa)uz ucinkuje, som nan citlivo-alergicka. navyse som cely den malo pila, lebo som bola rozlietana po uradoch, tak aspon pitny rezim teraz dohanam.

evcca

r: smoothie- pomarance, jahody, banany. este raz vdaka za tento vymysel, bohovsky mi to zjednodusuje rano:-)
o: varene zemiaky a rajcina
ol: jahody a 1PL lyzica zmrzliny

dnes to nie je ono, boli sme u nasich, z toho jedla sa citim unavene
vecera bude len zeleninova, aby ma to nabilo energiou