Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Ja si mak namacam a tak ho jem celý sám, kombinácia d ovocím je nedobra, ja som z toho zvykla riadne smrady prdiet
R smoothie mango banán čučoriedky OJ
O sušené figy
Ochutnala som z vareneho pre muza
Ol šťava z pol uhorky 4 mrkiev pupav reďkovych listov a 1 hlávkového šalátu, viac ako 7 dcl
V hrozno bananiky fifi

evcca

r: smoothie-banany, hruska a cerstvo vytlacene mandarinky

u nas maleho viac laka pc, to musime davat pozor.
vcerajsok este, zjedla som postruhane jablko s lyzicou pomleteho maku, asi sa to nema kombinovat, ale ...
a vecer: redkovky, rajciny, susene paradajky asi 2 kapustove listy

GoFruit

Ani ja nepozerám telku a ani by som ju nemala doma keby manžel vedel žiť bez nej. Ja syna nemám nikdy v miestnosti kde beží tv, lebo je zvedavý a kukal by.
Dnes som jedla ešte mango, granátové jablko, sušené figy, pol ananásu
Pizza nebola ale malá som banánové cipsy a trošku hummusu.
Na trhu som ochutnala trošku kozieho surového syru kt. sme aj kúpili.

evcca

ja cez den tv nepozeram a ani vecer, ked som s nim sama. ked sme spolu vsetci doma, tak sedi v obyvacke, ale vzdy chrbtom k tv, na to davam bacha. viac ho bavi brat ovladace od tv a tak. pri rozpravke mi nevydrzi, uz som to skusala, ale citat, to by vydrzal aj cely den, vsade, kde ideme prevlaka knizky, drzi ho to od mala- ako zacal sedet. jeho hry su fascinujuce, posadi si vedla seba plysoveho zajaca a medveda a cita im.

GoFruit

evcca ja ti verim, prave mam taku krizu, ze ja vlastne dost idem proti prudu a vtedy su veci take tazke, ja nechcem aby synovi vymyvali mozgy ako to robia vsetkym cela tato spolocnost, lekari rodina media vsetko...
ozaj davas ho uz pozerat TV? ja asi skor ako ked bude mat 3 roky urcite nie...aj to budem vyberat len neagresivne rozpravky...citala som o tom ze dieta si neuvedomi ze zvieratka sa sice mozu buchat a im sa nic nestane ale ked on buchne niekoho tak to boli ... rozpravky su hrozne nasilne a sproste casto...
uz ale pozeral kusok kralikov boba a bobeka a kusok vcielky maji aby som mu mohla ostrihat nechty, lebo inac sa neda

evcca

ja som bola dva dni na 100%, ale dnes som varila polievku z hokaida, len dyna, korenova zelenina a jeden zemiak, uvarene a rozmixovane, a tomu asi neodolam.
tu bol posledny tyzden okolo 30°C, takze sme si to uzivali, to pocasie ti nezavidim.
mna zo skolky chyta nieco medzi depresiou az agresivitou, neprislo mi nic, ci ho beru, ci nie. volim, radsej skolku, ako svokru, ale najradsej by som s nim zostala doma ja, a to na slovensku moze asi malokto, pretoze obaja robime v zdravotnictve a plat je mizerny.

GoFruit

Caute baby,
R: smoothie z manga cucoriedok a OJ, vynikajuce, mozem odporucit tuto kombinaciu, malo to taku konzistenciu ako ovocna dren /este zamrazit
Manzel chce na obed doniest pizzu tak asi neodolam, mam malinko ovocia, takmer nic, a tu robia pravu taliansku co sa so slovenskou neda porovnat tak neviem boze...
Baby vcera soms i vecer citala tie pribehy vitarianskych rodin a cim viac to citam tym viac chcem zit niekde kde bude vela lacneho ovocia a kvalitneho, tu v belgicku je to strasne drahe a hlavne teraz uz je sezona durianov, boze to je bozske ovocie, a nechcu ho sem dovazat lebo smrdi, a ja mam nan taku strasnu chut, sem tam prepasuju,takze striehnem...
No k tym pribehom, Ruza Bogdanovich pisala o svojom synovi, ze sa narodil zdravy a po ockovani proti poliu zivym virusom ochrnul a doktori mu chceli amputovat prsty na nohach a ona si ho nedala a presla cela rodina na surovu stravu a on sa vyliecil a chodi. uz je dospely, ma aj stranku www.thewholelifestyle.com
povzbudzujuce, nie?
Odvtedy cela rodina bojuje proti povinnemu ockovaniu
No skolka sa ma tak, ze som bola pozriet ich druhu skolku a tam zase nebolo vela denneho svetla, bola tmava, i ked pri tomto hnusnom pocasi to asi kazdy svieti. Nechodia s detmi na vychadzky a maju len malilinky dvor bez akejkolvek zelene na ktory tiez nezasvieti slnko nikdy /i ked v tejto vydrbanej krajine teda vela slnka nesvieti...baby mam z tohto pocka depku, uz ani nedufam ze tu bude teplo a slnko, od zac. aprila tu vkuse prsi a je tak 9, 10 az 15 stupnov. Slnko sa cez tie mraky prebije len malokedy, som zufala, ako mam naberat vit D?????
No a este k tym rodinam co sa stravuju surovo, oni vsetci robia homeschooling /nedavaju deti do skol lebo tam su deti brainwashed /su im vlastne vymyvane mozgy /ja sa s tymto nazorom velmi stotoznujem, tu v Be je to dokonca tiez mozne nedat dieta do skoly...ale zas nevladzem ho mat na starosti stale sama...Ale ked si uvedomim, ze vychova v skolkach je tak rozdielna od toho co chcem ja, nikto mi nebude respektovat jeho stravovanie...ach jaj, no nesuri to, takze zatial sa skolka nekona...Tak by som chcela spoznat nejaku rodinu co vychovava ako ja, v USA tie rodiny co robia homeschooling sa vlastne stretavaju, maju vlastnu komunitu, deti nie su ovplyvnovane varenou mrtvou stravou... tu v skolkach ucia deticky varit, teda uz v jasliach maju hodiny varenia...haha hadajte co varia / sladke torticky kolaciky makaroniky skratka nieco co ja v zivote nedam synovi do ust, a to bude mat cela rodina zakazane, sladkosti povazujem za najvacsie zlo
tak tak

evcca

jasne, ze su napchante chemikaliami a postriekane vsetkym moznym.
vsimni si to aj na chlebe, ten co nehodi plesen ani po tyzdni, je tak prechemizovany ze az ...
takze skolka ok?
ja dnes r: smoothie-banany, stava z grepov a kivi

a ostatne baby, kde je jedalnicek?