Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

k tym svalom na rukach, taketo nadherne som fakt nikdy nemala.
keby toto citali niektori doktori, co nam na skole prednasali, tak by ich postupne asi odvazali:-)
o: 1platok celozrnnej knedle a kopa salatu zo vsetkeho mozneho.

GoFruit

Život by podľa mňa nemal byť ovládaný chutami a závislosť na jedle je choroba. Mnoho ľudí sa jej zbavilo prechodom na surovú stravu ako aj ja. Nežijeme preto aby sme jedli. Ale jeme preto aby sme žili. Ľudia si to väčšinou mýlia a nevedia žiť bez jedla - nadbytku jedla. Ja by som často ani nejedla, len kvôli mlieku pre syna musím na to dbať. Toto nie je prednáška pre teba evcca - ty to vieš. To len tak pre cudzích...ak to čítajú.

GoFruit

R smoothie 4 banány, 200g jahôd, mraz. čučoriedky a 7dl pomaranč.šťavy
O šalát s pečenymi zemiakmi v rúre plus trocha surového syra

Zdroje bielkovín a tukov neriešim. Podľa mňa je ovocie a listova zelenina to najideálnejšie čo môžeme jesť. Žiadne vymyslacky s bielkovinami netreba. Ovocie je ich má akurát pre človeka. To že ich treba jesť vela si vymyslel potravinarsky priemysel a ľudia tejto propagande veria. WHO tiež neodporúča jesť tuším viac ako 15% bielkovín. Podľa mňa keď kojencovi stačí materské mlieko tak dospelý nemá čo prijímať viac ako je v nom. V materskom mlieku ich je 0,8 až 0,9%. V ovocí tak od 0,5 do 4%. Podľa mňa to bohato stačí. My nerastieme na rozdiel od kojencov, kt. narastú za prvý polrok asi najrýchlejšie v živote. No a tuky...pokiaľ človek nie je veľmi fyzicky vyťažený nepotrebuje viaC ako 5 - 10%. A to tiež nazbiera ovocím. Este k bielkovinam nadbytok ich telo aj tak vylučuje mocom, tak na čo ho tak zaťažovať. To je pre telo obrovská námaha. V čínskej štúdií jej autori dokázali že nadmerný príjem bielkovín je rakovinotvorny. Ozaj a to by som chcela vedieť čo by mi tak povedal nejaký bodybuilder keby vedel že bielkoviny takmer nejem. A na rukách mám krásne svaly z nosenia syna. A muž takisto. On je ale určite viac bielkovín ako ja. Skrátka aj to je ďalšia fáma že z bielkovín rastu svaly. Toľko ľudí na surovej strave má úžasne vypracované brucha a svaly ako aj Harley durianrider.org a Freelea . freeleetv.com

evcca

r: smoothie-banany, kivi a pomarance odstavene
no, od puberty som nejedla vela, az na par "vynimocnych" okamihov. celkom mi to staci, teraz mam obcas pocit, ze skor nemam chut jest, vsetko mi pripada take fadne. a asi su to aj stresy a obcas neni casu jest.

Nikcaa

Caute baby, prepacte, ze sa az teraz ozyvam, ale som bola mimo SR.
R: 2jablka, 2 banany
D: polka ananasu
O: ladovy salat s cherry paradajkami
OL: mango, pomaranč
V: 3 jablka, 2 kiwi

GoFruit

Hej ješ veľmi malo ale nechcela som tí nič písať, ak sa tak dobre cítiš. Problémy by mohli prist neskôr ale nemusia lebo ješ dosť zeleného. I ked možno by si mohla dať viac listovej zeleninky. Ja sa radím k smeru 80/10/10 čiže 80% uhlohydratov, 10 tukov a 10 bielkovín alebo Este menej. Z toho čo som čítala sa týmto ľuďom darí najlepšie z vitarianov. Ale jedia veľa a to preto aby nesklzli späť. Čiže ked ty nemáš s týmto problém tak to nerieš. Najhoršie sa majú tí gourment vitariani bo jedia vela tukov. Takže ak sa tak dobre cítiš nemení nič. Ja nechcem byť kosť a koža preto tolko jem. Ináč aj mne by často stačilo menej.

evcca

takze ho potom ani nemelies? az ked som to zjedla, tak mi doslo, ze su to ako orechy s ovocim.
dnes o: rajciny, uhorka, redkovky a na sucho peceny batat
ol: mandarinky
v: hrasok, kalerab, mrkvovy salat
mam pocit, ze jem malo, ale necitim sa hladna ani nic take.