Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

O: šalát z 2 máng, malín a listov šalátu
V: OJ, hrozno, granatove jablko, sušené figy
A medzi tým som mala dehydratovanu cviklu s orieskami od lifefood straaasne to odporúčam hlavne pre tých čo sú na prechode...lebo zase nie je to úplne kóšer pre vitarianov.
Evcca k tomu článku vo vitalite...no ja robím attachement parenting - teda kojim a budem kým sa sám neodstavi, rodila som doma išiel mi hneď na bruško a na prsník, spaval so mnou do zhruba 8 mesiacov, nosím ho v satke a v zime aj v kočiku...ale ten spoločný spánok mi nevyhovoval. On.sa v noci dosť vrtí a ja som sa na to budila. Takisto nepraktizujem dávanie ho do ohradky len vynimocne, podľa mňa dieťa nepatrí za mreže. Bohužiaľ ale kvôli spánku spávať vo vlastnej postielke. Mám pocit že sa prestal často budiť ked som Ho nechala spať samého.

GoFruit

bubblinka, som toho nazoru ze radsej nebio ovozel ako varena strava, ktora je mrtva, bez enzymov, denaturovana, navyse casto sa v nej nachadzaju karcinogeny ako v pecenych veciach... skratka surova strava je to najlepsie, aj ked tam su nejake pesticidy telo sa s nimi lahsie vysporiada ako ked ma fungovat na typickej varenej strave...skratka ovocie sa najlahsie travi, telo nespotrebuva ziadnu energiu na travenie a naopak ma cas na liecenie, cize s pesticidmi si lahsie poradi ako ked mu dat varenu stravu. Co telo potrebuje okrem zivin su enzymi, tie im das len v surovej strave. Telo ma aj vlastne, ale ked mu davas len varenu stravu, tak ich berie ostatnym organom a clovek rychlejsie ochorie a zostarne. Ked mozes tak napr. zeleninu co je nebio si odstav, a kedze pesticidy sa viazu na vlakninu, tu vyhod. Potom su rozne tabulky ovocia ktore sa nema ani za svet jest nebio a ktore sa mozze. Niektore ovocie sa tazko vypestuje a skladuje bez chemie ako jahody, takisto broskyne. To len bio. ALe napr. avokado aj nebio.

evcca

r: smoothie-len banany a pomarancova stava
bubblinka, da sa to aj na slovensku, chce to len vynaliezavost, kombinovat a ani ja nemam vsetko bio.

evcca

cawte,ja vcera na 100%.
ol: jablka
v: kapustovy salat z cervenej kapusty, susene rajciny a rajciny
v2: banan a jahody
a dnes zatial len voda a euthyrox:-)

bubblinka

Ja si ovocie a zeleninu kupujem v klasickych supermarketoch (nie bio obchodoch), byvam na Orave a tu ziadne bio shopy nie su. Cez leto jeme vela cucoriedok, malin nakolko byvam pri lese. Tiez si pestujeme vlastnu zeleninu, ale zaberie to strasne vela prace, kedze tu nebyva dobra uroda. Je to podla Vas velky problem, ked nejem bio ovocie a zeleninu? Podla mna je lepsie radsej zo supermarketu ako sa napchavat mrtvym mäsom. Len ci to v konecnom dôsledku nie je to iste?!

GoFruit

Dnes 100% surova.
O: redkovky trochu cervenej papriky surovy kozi a ovci syr (trochu) a zeleny salat
V: hrozno, mango, granatove jablko
V2: prave som dojedla sezam, plus krekry od lifefood dehydrovane pod 42 stupnov

bubblinka
ja ti radsej nenapisem kolko ma to stoji, padla by si zo stolicky...ale zijem v zahranici, kde je to ovela drahsie...ale pre mna prvorade zdravie, teraz si priplatim za jedlo a v buducnosti snad nebudem platit lekarov, lieky, vyzivove doplnky... beriem to tak. Navyse kupujem vacsinu veci bio, a ak nie tak letecky dovazane, co je ovela drahsie ako lodou. Len pre porovnanie som dnes kupila asi 150 g malin bio za 3,60. No tu je to drahe.

bubblinka

ahojte :)
Zaujala ma táto téma, rada by som sa opýtala, koľko vás vyjde strava na týždeň, mesiac..?? Uvažujem nad tým, ale zdá sa mi to drahé, ovocia jem dosť veľa aj zeleniny ale k takémuto kroku som sa ešte neodhodlala.

evcca

uf, uz fungujem, dnes to preslo rychlo, teda maly ma skor rozhybal, krmil maca a aj mna:-)
r: smoothie banany, kivi a jablka odstavene
o: rajciny, uhorky, mrkvovy salat a trochu hrachu
maly prave zaspal, musim rychlo popratat a potom ideme na nakup, opat nam vsetko doslo a zajtra je sviatok a urcite bude vsetko zavrete.
mne maly spi v noci cca 11hodin a cez den 2x po 50-70minutach.
ale spava s nami, vela ludi to kritizuje, ale mne sa to osvedcilo, nebudi sa, nie je podrazdeny. citala som potom u bukovskeho, ze deti, co spavaju s rodicmi su pokojnejsie, vyrovnanejsie a emocionalne lepsie napreduju. mama ma plasi, ze ho to neodnaucim, ale tomu neverim, krok po kroku je tam popisane aj nenasilne odnaucenie.
ja sa nemienim stresovat, ze nespi alebo ze sa budi placom a cely den len by bol mrzutko a my s nim. takto sa vyspi on, aj my a je to ok. raz som citala clanok vo vitalite, ze preco sa nevracat k tradicnym veciam ako porod doma, kojenie do 3rokov a spanok deti s rodicmi.vraj by sme boli vsetci zdravsi nielen dusevne ale aj fyzicky.