Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Dana smoothie sa robia aj s vodou. Takže áno. Ja mám radšej smoothie s OJ.
Winki čo chceš počuť? Jasné že najlepšie je jesť čo najčerstvejšie potraviny. Čím dlhšie skladovane tým menej vitamínov a enzymov. Ale tak myslím že aj zemiak skladovany na chlade a v tme celú zimu je xkrat zivsi ako niečo uvarené abo pečene bez akéhokoľvek enzymu . Tie sú totiž indikátory živej stravy. Jasné že nekupujem zvadnute zeleniny. Všetko musí vyzerať sviežo. Takisto aj zhnednute ovocie už nejest. Je zoxidovane. S minimom enzymov.
Jankaaaa môj menzes je po pôrode ešte trochu iný ale dosť presný. Pred otehotnenim bol tiež presný a hlavne som prestala mať bolesti ako dakedy ked som sa nevedela ani hýbať.
Evcca ohradku používam len ked je ešte v pyzamku a nechcem ho dať na zem ale musím popripravovat veci do ktorých ho prezleciem...no moja mama to strašne nevie pochopiť ako môžem nepouzivat ohradku. Že ona nás tam mala vkuse a varila a bolo. No a práve to ja nechcem. Robím všetko preto aby som nevychovavala ako moja mama.

R: smoothie banány, OJ, listy čínskej kapusty.
Syn ju ohryzkaval - ten biely stred.

dana660xz

ahojte !
dnes som si na ranajky dala 2 banany a 3 kiwi spolu rozmixovane ponornym mixerom v citronovej vode. je to prosim vas to smoothie o ktorom pisete ? ja dufam ze hej a je to uzasne, take kyselkavo sladke :) prajem vam krasny slnencny a uspesny den :)

winki

Je možné považovať ešte zeleninu a ovocie za živú stravu ak sa ku mne na stôl dostane tak po pár týždňou niekedy aj mesiacov od zberu?

evcca

cawte, maly sa tiez dost vrtel v posteli, ale od cca 15mesiacov to preslo, mne takto spanie vyhovuje, mozno aj kvoli tomu, ze som nemohla kojit tak dlho ako som chcela. ohradka?-to je vymysel pre lenivych a brzdi vyvoj. skusala si prelozit nabytok v izbe?
ja vcera na 100%.
odkedy som pomaly zacala s tymto jedenim, mne sa menzes upravil a je jak hodinky.
inak ma dost zaujala ta tvoja kinezioterapia. mam k tomu blizko.
frcim, lebo stahujeme.

GoFruit

K menzesu: asi ješ malo tukov. Daj pár avokad za týždeň. Aspoň 3. Môžeš aj viac. Prípadne na noc namocene orechy. Netreba to ale s nimi preháňať.
Ja by som brala nemať menzes...hmmm to by bolo.

GoFruit

Nikcca nemala som žiadne zhoršenie zdravia, práve naopak. Nemyslím že je to detox. Skôr dá mi zdá že nedostatok živín. Podľa mňa dosť malo ješ. Pridaj. Uvidíš či sa to zlepší. Pridaj hlavne na minerály bohatú listovu zeleninu. Aspoň jeden hlavkovy salat denne, či nejaká iná taká vec. Kelove listy, čínska kapusta, rímsky šalát a striedať. Ďalej striedať zdroje potravín, aby si striedala živiny.
Alebo daj niekoľkodňový pôst najlepšie na vode /Este lepšie destilovanej/, a uvidíš že sa to upraví.
Hoď sem zopár jedalnickov nech vidim.

Nikcaa

caute baby, takze ja stale som 100% raw, niekedy krajec bio chleba.
Ale, vsimla som si, ze mi zacali strasne vypadavat vlasy, urobili sa mi kutiky a mendzes mi meska uz dlhsie. Neviem ci je to problem prave v tejto strave.
Dufam, ze nie, kedze toto stravovanie mi vyhovuje a chcem sa tak stravovat.
Baby. Mali ste aj vy nieco taketo na zaciatku ?