Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

dana660xz

mily maros :
pozri si prosim este raz uvodny prispevok a vsimni si vetu "O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA."
ale neda mi to okomentovat s otazkami:

--V pečených zemiakoch je oveľa viac vitamínu C ako v surových!- KTO by jedol surove zemiaky ? a kto by jedol surove zemiaky KVOLI vitaminu C???a okrem toho vitaminu C vies co vsetko obsahuju pecene zemiaky?
---Keď brokolicu varíte vo vode, stratí až 97 percent vitamínov, prípravou v pare iba 11 percent. a ked ju nevarite tak NULA % + nestrati enzymy, ktore pri vareni ci pareni strati vsetky
--- Varená mrkva, kapusta, špargľa, rajčiny a paprika obsahujú asi o tretinu viac anti-oxidantov ako za surova. A kolko obsahuju enzymov a vitaminov (ktore vie telo vyuzit) po vareni?
---Nemá zmysel jesť surovú mrkvu pre betakarotén, pretože ho využijete len z varenej.A kto tvrdi, ze mrkva sa je kvoli betakarotenu?
--- Dusený špenát a sparená brokolica obsahujú o 30 percent viac karotenoidov. A kolko obsahuje vitaminov, enzymov ?

Maros75

Možno neviete, že...
► V pečených zemiakoch je oveľa viac vitamínu C ako v surových!
► Keď brokolicu varíte vo vode, stratí až 97 percent vitamínov, prípravou v pare iba 11 percent.
► Varená mrkva, kapusta, špargľa, rajčiny a paprika obsahujú asi o tretinu viac anti-oxidantov ako za surova.
► V rajčinovej omáčke, varenej 30 minút, zjete o 35 percent viac lykopénu ako v rovnakom množstve surových rajčín.
► Nemá zmysel jesť surovú mrkvu pre betakarotén, pretože ho využijete len z varenej.
► Dusený špenát a sparená brokolica obsahujú o 30 percent viac karotenoidov.

Maros75

Niektoré druhy zeleniny obsahujú v surovom stave zdraviu škodlivé látky. Tepelne upravené však patria medzi vyhľadávané a zdravé pochúťky.
Fazuľa aj mladá zelená fazuľka, sója, šošovica, hrach, dokonca aj šampiňóny obsahujú jedovaté lektíny, ktoré bránia vstrebávaniu živín a spôsobujú vážne tráviace problémy, najmä vracanie a hnačku, poškodzujú pečeň a obličky. Tieto bielkovinové látky sa nedajú zneškodniť namáčaním, iba varením – pri 100 stupňoch za 90 minút. Keď však strukoviny namočíte, skrátite čas likvidácie lektínov na 10 minút. Kuriózna nehoda sa stala pred desiatimi rokmi na vegetariánskom kongrese vo Švajčiarsku, kde sa 30 delegátov priotrávilo surovou fazuľou.
www.pluska.sk

evcca

vymenim kvalitne datle s tebo za jeden slnecny den. beries? ziadne poraidne som naposledy nezohnala a chcem skusit ten tvoj recept.

evcca

take stahovanie bohuzial nie:-(
prehadzovali sme obyvacku z kniznicou, cize z jedneho konca domu na druhy.
ja vcera
r. smoothie-banany, hruska a pomarnacova stava
o: kapustovy salat, rajciny a hummus
ol: jablkova stava
v: hummus, redkovka a hryzla som listy salatu. tie mi po chvili maly bral a krmil sebe a medveda. som rada, konecne papa surovu zeleninu viac.
inak, tvoj maly uz chodi sam?

GoFruit

Nikcca som tu 5 r. Odišla som kvôli mužovi ktorý tu pracuje.
Tu leta nebývajú žiadne, pocko je hrozné.
No k tvojmu jedalnicku, neviem tvoje rozmery (kvôli kaloriam) ale nezjedla si až tak malo. Teraz aké ješ banány? Ako vyzerajú? Su zrelé?
Zrelé majú hnedé bodky.
K tomu postu. Často pôst vyrieši práve nedostatok mineralov ktoré mozu byť v tele ale akosi neplnia funkciu. V tychto prípadoch sa to napraví. Ale keďže nevieme presne či nemáš niečo vážne radšej tí neodporúčam zo začiatku dlhšie posty ako 3 dni.
A ako som písala čo najviac zelených listov. Nejes žiadne tuky? Skús pridať to avokádo. Tie zelené sa nedajú jesť ale tie čo dozreju na čierno sú vynikajúce.
Mne vlasy vždy veľa padali ale teraz takmer vôbec. Neviem či to súvisí s kojenim alebo so stravou.
Evcca stahujete sa akože do iného mesta? Ďaleko od svokry?
Mne včera manžel povedal že sa mu páči že som iná. Že sice sú so mnou veci komplikované ale sa mu to páči... Totiž som sa rozculovala že v jahodach nie je ani jeden cervik.
O: chabý, len hrozno, potom neskôr mrkvanky od lifefood s hummusom...ach jaj
Potom má začala bolieť hlava
Tak som dala pol litra OJ,
V: pol ananasu, pol granát. jablka, a bolesť hlavy prestala
Teraz jem sušené figy a idem dať aj datle

Nikcaa

U nas je tak 25 stupnov, ale fuka trochu.
watermelon ak sa mozem spytat, ako si sa dostala do Bruselu ? A kolko tam uz zijes ? Tiez som rozmyslala, ze sa prestahujem mimo SR.
R: smoothie 3banany, 200g jahod
D: 2kiwi, 2 jablka
O: hlavkovy salat s paradajkami redkovkami postruhanou mrkvou pokvapkany jablcnym octom
O: ovci syr, paradajka
V: 2 banany, mango, 2jablka

dana660xz

GoFruit coze? to co tam tolko prsi? ved toko vody ani na svete nie je aby stale prsalo :/ tu je tak oblacno by som povedala a fuka, ale hlavne ze neprsi. teeeda, asi by som zbesnela, tolko bez slnka. uz aby aj u vas bolo pocasie nadherne, slnecne.

GoFruit

Dana ty provokaterka!!!!! Aké slnko? Tu v bruseli od začiatku apríla kazdy deň leje. V sobotu má byť 12 stupňov. Závidím vám na Slovensku. Uzite si to naberajte čo najviac vit D