Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Dnes som malo jedla
O: pol ananasu
Mrkvanky
3dl OJ
V: asi 9 fifi banánov, troška hrozna
Neviem či nedám ešte chleba...

evcca

ol: mrkva
v: smoothie-banany, kivi, jahody a odstavene jablka
mam neskutocnu chut na hummus, ale uz sa mi ho dnes nechce robit.

GoFruit

Ja vám fakt tak veľmi závidím to slnko. Tu hlásia suchý víkend o 13 stupňoch a potom zas dážď. Už som zúfalá. Pomoooc. Mohla by som sice prist so synom na Svk ale tam zas nemám toľko chutného na jedenie. Tak fakt neviem. Začínam si myslieť že do budúcej jari tu už pekne nebude.

evcca

cawte, nejak nestiham, sme vela vonku, lebo si uzivame teplo a maly pieskovisko.
r: smoothie-banany, jahody a pomarancova stava
des: jablko
vcera som bola cely den 100%, ale vecer som zjedla opeceny zemiak, taky mega s kopou zeleniny.
o tom roztoku som pocula, mna zaujal tu na fore viac koloidna strieborna voda, pisal o nej RNG, kopa ludi ho tu zatracuje, ale mne pomohol svojimi radami.

GoFruit

Bré ránko,
R: smoothe cez noc namocene datle, mrazené maliny a OJ plus gram vit C /ten dávam do každého smoothie/ je to kaloricka bomba, strašne dobreee
Ešte sa dá robiť datorade - to sú datle rozmixovane s vodou - príliš sladké na môj vkus, preto som tam pridala ostatné veci, aj tak to bolo riadne sladké

GoFruit

Nikcca kombinovať ovocie s orechmi nie je dobré. Orechy sa trávia 2 hoď ak si dobré pamätám, kombinácia spôsobuje kvasenie... Orechy aspoň na noc namoc, aby sa deaktivovali enzymove inhibitory čo sú vlastne jedy za surova. Najlepšie namocit do trochy vody na aspoň 12 hod. Ešte lepšie je ich naklicit...enzymova aktivita je najvacsia ked má klicek pol cm, po 24 hoď mi mali byť deaktivovane inhibitory. Ak ješ nenamocene orechy a semená, telo z nich navyše nemá úžitok plus musí vydať obrovské množstvo energie a enzymov na ich trávenie.
O: akosi som tu už nič nemala, tak sme so synom zjedli 1 a pol granát. jablka.
Ol: pol kg hrozna so synom
V: pol kg hrozna so synom, sušené figy
No dnes som extrémne malo jedla.

Nikcaa

čaute baby, takže dneska
R: smoothie 2banany, 2 pomaranče, OJ
D: vlašské orechy, asi za hrsť
O: hlávkový šalát s cherry paradajkami, pokvapkaný jablčným octom a s pokrájaným ovčím syrom na kocky
O: mango, vlašské orechy
V: 2banány, 2 jablká

dana660xz

ahojte tak ja dnes smoothie z bananov a jablk+ citronova voda. teraz idem az obedovat, budu to paradajky+ uhorka+ redkovka. na veceru planujem smoothie z bananov a grepu. na zajtra planujem urobit guacamole, ak zozeniem dobre avokado.
inak co sa marosa tyka, asi za to nemoze, je mozno len neinformovany. ale je to kazdeho slobodna vola , nech si kazdy robi so svojim telom co chce.
gofruit tesim sa ked potom napises recept na torticku.