tak napisem ten recept na surovu tortu:
cesto/korka: 2 pohare makadamovych/pekanovych/para orechov (mozes zmiesat alebo dat len maka ci para. dokonca aj vlasske, to je jedno
1/2 pohara datli
1/4 pohara suseneho postruhaneho kokosu
spracuj v kuchynskom robote, tak aby to nebolo uplne hladke, nema to byt pasta
plnka:
3 pohare pokrajanych kesu orechov
3/4 pohara citronovej stavy
3/4 pohara suroveho medu
3/4 pohara kokosoveho oleja extra virgin /maju v dm, bio/
1 cajova lyzicka vanilkoveho prasku /ja som nedala a bolo to aj tak super/
1/2 lyzicky soli morskej nerafinovanej /ani tu som nedala/
rozmixuj v mixeri, musi byt dost silny, moj 1100 wattovy takmer skonal, ale este zije. v slabsom neviem neviem
najlepsie je mat vitamix alebo blendtec, chystam sa kupit len nemam vybrany
kokosovy olej musi byt tekuty, co bude v 30 stupnoch, ak bybola zima, treba mierne ohriat do 40 stupnov /to sa povazuje este za surove/
poleva: hocijake ovocie, ja som dala mrazene maliny, neviem kolko, dajme tomu ze min. 1 pohar,
1/2 pohara datli, rozmixovat
treba tortovu formu 20 az 23 cm
na spodok formy das kokos, potom cesto, to aj po bokoch az dohora,
naplnis plnkou, na to natries polevu, mozes dat aj kusky ovocia na vrch
zamrazit az kym bude pevna, ja som ju mala v mraznicke take 4 apol hodky, viac asi netreba, to uvidis,
tortovu formu odstran este ked je zamrznuta
odmraz v chladnicke a podavaj.
teraz k orechom, namoc na noc
pripadne urob nejaky chutny salat, pomel v kavovom mlynceku dopredu namoceny sezam a posyp,
alebo si kup knihu od Victoria Boutenko 12 kroku k surove strave, tam mas kopec receptov,
mozes podavat aj smoothie, moji rodicia zboznuju zelene smootie, vypili by denne niekolko litrov keby im to mal kto robit
dalej sa da robit surove polievku, rozmixuj avokado s uhorkou a kivi posyp dakymi orieskami, ja som raz robila uhorka kivi a posypala som hrozienkami