Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Evcca skús pozrieť túto diskusiu www.30bananasaday.com

Ja som včera večer tak veľmi chcela zhresit, aspoň kúsok nezdraveho, ale bola som tak napraskana, že som nemohla už nič dať do úst. To je aj rada pre tých, kt. chcú jesť vita, ale majú chúťky na nezdrave....treba jesť toho ovocia veeeela, nie trocharcit že 2 banány a 1 jablko, to je nič. Telo potom o chvíľu bude pýtať zas a tak dookola. Treba dať naraz 5-6 banánov a ešte dačo a máte pokoj od jedla na pol dňa.
Ja dnes ráno zasa smoothie: 5 banánov, 6 dl OJ, špenát.

evcca

ja citam, ked maly spi, to je snad jedina vec, ktoru robim bez neho. ucime aj jeho, nech si cita a listuje knizky, celkom mu to ide, a vydrzi pri tom dlho.
mne samota s malym aj vyhovuje, mame svoj rezim a unava, zijem s nou uz 10rokov, nonstop- vravia, ze je to zo stitnej, ale lieky na stitnu mi nezaberaju.

GoFruit

evcca co citas? dakedy som vela citala, teraz nemam energiu, ked su dni, ze som s malym cely den sama, tak som strasne unavena, mam tolko neprecitanych knih, a potom neviem, do ktorej sa skor pustit...
chcem citat Prestan se bat od Ruiza, ale neviem sa prehryzt ani len prvou stranou...aka skoda
musim obmedzit cas straveny na tejto stranke, ale ... ked na to nepotrebujem vela uvazovat, a knihy co mam pri nich hej, tak necitam... ako to zvladas ty?

GoFruit

ja dnes tiez 100% rawww,
O: hrozno,
V: sus. figy, 6 bananov, melon
este mozno natlacim daku zeleninu
cez den nikdy nemam cas jest, tak tlacim vecer.

evcca

tu knihu este nemam, idem pozriet a objednat, dik za recept na tortu. nad tou studenou polievkou som uz uvazovala.
az na kokosovy olej,mam doma vsetko, snad ho v dm zajtra budu mat. este raz dik:-)

GoFruit

tak napisem ten recept na surovu tortu:
cesto/korka: 2 pohare makadamovych/pekanovych/para orechov (mozes zmiesat alebo dat len maka ci para. dokonca aj vlasske, to je jedno
1/2 pohara datli
1/4 pohara suseneho postruhaneho kokosu
spracuj v kuchynskom robote, tak aby to nebolo uplne hladke, nema to byt pasta
plnka:
3 pohare pokrajanych kesu orechov
3/4 pohara citronovej stavy
3/4 pohara suroveho medu
3/4 pohara kokosoveho oleja extra virgin /maju v dm, bio/
1 cajova lyzicka vanilkoveho prasku /ja som nedala a bolo to aj tak super/
1/2 lyzicky soli morskej nerafinovanej /ani tu som nedala/
rozmixuj v mixeri, musi byt dost silny, moj 1100 wattovy takmer skonal, ale este zije. v slabsom neviem neviem
najlepsie je mat vitamix alebo blendtec, chystam sa kupit len nemam vybrany
kokosovy olej musi byt tekuty, co bude v 30 stupnoch, ak bybola zima, treba mierne ohriat do 40 stupnov /to sa povazuje este za surove/
poleva: hocijake ovocie, ja som dala mrazene maliny, neviem kolko, dajme tomu ze min. 1 pohar,
1/2 pohara datli, rozmixovat
treba tortovu formu 20 az 23 cm
na spodok formy das kokos, potom cesto, to aj po bokoch az dohora,
naplnis plnkou, na to natries polevu, mozes dat aj kusky ovocia na vrch
zamrazit az kym bude pevna, ja som ju mala v mraznicke take 4 apol hodky, viac asi netreba, to uvidis,
tortovu formu odstran este ked je zamrznuta
odmraz v chladnicke a podavaj.

teraz k orechom, namoc na noc

pripadne urob nejaky chutny salat, pomel v kavovom mlynceku dopredu namoceny sezam a posyp,

alebo si kup knihu od Victoria Boutenko 12 kroku k surove strave, tam mas kopec receptov,
mozes podavat aj smoothie, moji rodicia zboznuju zelene smootie, vypili by denne niekolko litrov keby im to mal kto robit

dalej sa da robit surove polievku, rozmixuj avokado s uhorkou a kivi posyp dakymi orieskami, ja som raz robila uhorka kivi a posypala som hrozienkami