Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

ja chodim do postele okolo 23.hod ale zaspim po hodine a ked som doma sama len s malym, tak dlhsie-este stale som si nezvykla na dom. budim sa medzi 5 az 6.rano, a potom citam, v posteli, kym sa maly nezobudi, alebo len relaxujem a planujem:-),alebo vstanem a cvicim, ked sme samy doma.
autogenny trening je zalozeny na uvolneni svalovych skupin celeho tela, upokojenie mysle, venuje sa dychu a tym zrelaxujes cele telo a fajn to osviezi.
mne sa teraz ziadaju dost tuky, vcera som mala chut na maslo-to uz poznam, ze vtedy musim pridat na tukoch, tak som dnes robila podla knihy od victorie boutenko brusnicove placky. ta kniha je to prave, co som hladala. zmlsla som si a snad mi vaha uz nepojde dole.
pozerala som si tych autorov, co si pisala, je to zaujimave, takze obohatim kniznicu. ja mam za sebou socialno-psychologicky vycvik, encountrove skupiny podla Rogera a dlhu psychoterapiu, kde som si poriesila veci.

GoFruit

Spávam podľa toho koľko mi syn dovolí. Bohužiaľ sa neviem dostať do postele pred 23 kvoli tomu že sa nestíham navecerat pred tým ako.syna uložíme spať a tak veceriam aj o pol 10. Aj neskôr.
Syn vstáva medzi 6 a 7:30 a sem tam ešte kojim aj v noci. Čiže spavam tak 6 hod ale aj 7 a sem tam aj viac. Niekedy nevie hneď po kojeni zaspať a mám Ho pri sebe zlé nemôžem zaspať lebo s bojím aby nespadol z postele.
Silvova metóda je na vsetko, je to na vsugerovanie si všetkého čo chceš dokonca aj na intuíciu.
Zeland učí vizualizaciu a plnenie zámerov, Sinelnikov spojenie s podvedomim a liečenie chorôb. Tolle by mal byť podľa mňa úplný začiatok - upokojenie mysle, učí ako žiť teraz a nevracat sa do minulosti ani nežiť pre budúcnosť. Učí ako úplne vyprázdniť myseľ a na nič nemyslieť, čo je pre väčšinu ľudí nemožné, je to ťažké, ale super, najmä keď nevieš zaspať lebo ti po rozume behajú hlúposti.
Meditujes? Čo je to vlastne ten autogenny tréning? Sugescia?
Dnes som bola na crevnom vyplachu, sestrička mi povedala že som dosť zanesená na tak útleho človeka...to asi ešte z dávnych čias. Čo má ale znepokojilo že je moja stolica mastná... No tuky takmer nejem oproti bežným ľuďom, tak neviem. O tyzden mám ísť znovu, tak uvidím.
Dnes som 100% raw, ale nestihala som jesť.
R len banány
O bananova kaša s nektarinkami a lesným ovocím bolo to strašne dobré
V melón čerešne hrozno
Asi dám aj V2 ako v poslednej dobe, aby som dáke tuky jedla ináč má malý vycuca na kosť a kožu.

evcca

o silvovej metode som pocula, ale hlavne o vyuziti pri uceni sa cudzich jazykov, ale asi pred mesiacom som pocula o nej zaujimave nazory o vplyve na intuiciu.
vcera som bola na 100%.
dnes zatial r: banany a odstavene jablka
des: som nemala, nejak mi nic nechuti, respektive mam na nieco chut a neviem na co.
o: budu uhorky, kapuste listy, susene rajciny, spenatove listy a asi hrach

evcca

ta kniha od dr. Nolfi patri k prvym kniham o vitarianstve, ona sama zacinala s raw food este v 1921. ona sa dost zastava cesnaku na potlacenie zapalov v tele, ale inak je to podobne ako ostatne. pise tam dost o rakovine a pozitivnom vplyve surovej stravy, slnecnych kupelov a primeranom pohybe.
prava kineziologia pracuje na zaklade vnemov zo zmeneneho svaloveho napatia a jasne, ze potom sa to rozsiruje na enrgeticke blokady. to je na tom fajn, ze to potom berie nieco aj z tradicnej cinskej mediciny.
najlepsie to vidno na stuhnutych trapezov zo stresu a uzkosti.
ja skor preferujem tai-chci a v minulosti autogenny trening.
skusim si pozriet nieco o tych, co si pisala, moc to nepoznam a nove veci nezaskodia.
inak kolko spis? ja cca 6hodin.
minule som bola s malym v obchode a mamicka pred nami strcila decku do ruky kinderko, pre istotu do kazdej a isli. my sme isli s bananmi.
suseda dala malemu lizatko o on pozeral, ze co to je,on take veci nepozna.

GoFruit

Coelha som čítala, nebolo to zlé. Skôr mám pocit že som teraz nejaká zablokovaná, nedostatok spánku, neustále nasadenie spravia svoje. Pri výchove dieťaťa som si zvolila ťažšiu cestu, venujem sa mu naplno, stále. Plus to že ho krmim surovou stravou - je to ťažšie myslím. Nemôžem mu dať len tak keksik že buď ticho, ja si idem po svojom a ty sa zabav sám. Atď. Čiže akosi mi chýba oddych, napojenie sa na svoje podvedomie...dakedy som meditovala denne, odkedy sa narodil asi raz.
Poznáš Silvovu metódu? Tu som sa snažila praktizovať, ale nešlo mi to dobre. Zároveň mám nacitaneho Zelanda, Sinelnikova, mám napicuvaneho Proctora, plus počúvam pomaličky Eckharta Tolle on je úžasný. A ty?
No mne sa zdá že kinesiologia je práca s energiami. Nie je to masáž, sú to len dotyky, slabšie a silnejšie. Ináč Zeland je super, stravuje sa tiež surovo.
Tu knihu čo si sa pýtala, nepoznám. Daj vedieť ak stojí za prečítanie.
O: banány a granatove jablko,
V: figy, melón, hrozno
V2: trocha avokada s kusockom chleba, trocha syra, hummusu, paprika.

evcca

ol: jablko a asi o hodinu datle
a mam uz aj skoru veceru za sebou, kedze muz isiel na nocnu a chcem, aby sme jedavali spolu
v: rajciny, kusok brokolice a karfiolu-surove a cviklovo-mrkvovy salat s koprom-ten mi neskutocne chuti, ale mam ho malo v zahrade.

evcca

lebo ja v podstate pracujem so svalmi a aj psychikou-volba oddelenia, tak preto ma to zaujima.
on je spacik, ale inak zivel, ale ked pocuvam o inych detoch z okolia, tak moj je asi andelik.
ked chces vediet nieco viac o intuicii, tak sa mrkni na knihu alchymista od coelha, je to rozpravka, ale "podvedomo" nieco viac.

GoFruit

Ja by som brala takého spáčika :)
Presne neviem na akom princípe kinesiologia funguje. Prídeš povieš aký máš problém a ona tá chytí na zápästí, syna na nohe a komunikuje s tvojím telom, ono jej povie čo je dôvodom problému, väčšinou nejaký dávnejšie zazity stres. A potom sa tá dotýka na rôznych miestach a odbúrať ten pôvodný stres akoby tu informáciu z tvojho tela zmazala.
Ja som chcela riešiť niečo iné ale povedala že moje telo chce vyriešiť najskôr preň dôležitejšiu situáciu, že je strašne unavené, nevládze potrebuje poľaviť uvoľniť a že môj rozum Ho v tom blokuje. To viem aj sama, ale ona skrátka "povedala" mojej hlave nech nechá telo ísť svojim tempom. Možno je to niečo ako EFT. Účinky jednej seansy sa dostavuju počas mesiaca po nej. Nie hneď. Ona vlastne pracuje podprahovo, ruší bloky zo stresových situácii z minulosti. Presne tí povie kedy sa stalo niečo čo tvoje telo rozladilo.
A mala pravdu. Ja som už vela vecí riešila kineziologickami, aj kojenie. Strašne bolelo, syn nevedel otvoriť veľkú pusu, plakavala som od bolesti prvých 3-4 mesiace, potom som zašla ku kiné , ale k inej a tá čo mi povedala veci, to bolo...že aké stresy zazil malý v brusku, no chudacik mal to ťažké... A odvtedy sa to postupne zlepšovalo, i keď zlom nastal asi po 6.mes.

evcca

caw, ja mam pocit, ze moj maly spi az vela, v noci cca 10hodin vkuse a cez den spolu 3hodinky, aj ked ma 22mesiacov, stale spava 2x cez den. on ked je unaveny, tak si vezme deku a vankus a ide.
rada by som vedela, ako to prebieha u kineziologicky, mavas aj nejake meditacie?
inak ja dnes r: jablka a kivi
des: hrst spenatu- 1x som ho jedla surovy, je to mlska
o: cvikla, uhorka, kalerab, zeler a hrach, vsetko posypane petrzlenovou vnatou