Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

mozno to inak nevedela, to je vlastne aj uplne jedno

ty mozes riesit jedine seba a svoj zivot

zvladnes to, pamätaj na to, ze vsetko mas v sebe, aj navod, ako na to

GoFruit

Teraz si tak vážne uvedomujem ako mi mama poslapala sebavedomie, alebo nie? Neviem nechcem ju obviňovať. Zas na 2 strane tu vždy bola ked som to potrebovala, ona nebola zlá, nemyslela to zle.

Maoam

GoFruit, ano, viem a uplne ta chapem. Este si sa od nej neodstrihla, to preto ju stale pocujes.
:-/

Mozno to klapne v momente, ked si uvedomis, ze to, co robis, je spravne. Zatial sa stale riadis tym, co si mysli ona alebo co by robila ona a ako by to videla ona. Podvedome pochybujes o spravnosti svojho vlastneho rozhodnutia, svojho vlastneho pohladu na vec.

To co bolo, nezmenis, ale mozes zmenit to, ze jej nedovolis byt voci tebe dominantna. Proste uz si to nedaj.
Ani na dialku, ani osobne.
Si dospela zena, predpokladam, ze budes mat okolo 30tky, takze mas na to plne pravo.
Ona tvoj zivot nezije a mozno ta vobec skutocne ani poriadne nepozna. Tak ako moze vediet, ci to, co robis, je spravne? :D

Je to tazke, ale nemas inu moznost, inak sa zblaznis, rsp. budes iba trpiet a to by bolo fakt skoda, lebo si velmi schopna zena. Zasluzis si stastnejsi a volnejsi zivot (vnutorne).

GoFruit

No vidíš aj takto na diaľku počujem v jej tóne kritiku že ako zle vychovavam, je to veľmi ubíjajúce. Vieš.asi aké je to ťažké ked nemáš v nikom podporu a si braná ako čudák neschopný lebo iný to už zazil a vie že to má byť inak....a veď raz uvidím že príde na jej slová... Nie nepotrebujem jej podporu, viem sama čo je pre mňa dobré, ale nechcem ani jej kritiku. Och. Ale vidíš to správne, veľmi ti ďakujem.

Maoam

GoFruit, nie, nepotrebujes navigaciu zvonka, ty mas vsetky odpovede v sebe, len k nim asi zatial nemas este pristup. Ta radikalnost voci ludom, ktori ti nerobia dobre, je to najtazsie. Ja som to v niektorych pripadoch nedokazala dodnes.
:-/
S tym by to bolo minimalne o 50% lahsie, vsetko.
No a k tomu druhemu, mozno by si mohla zacat tak, ze si kazdy den najdes aspon 1h pre seba, kedy budes robit nieco, co zodpoveda tvojim potrebam.
Napr. spanok, masaz, kupel, oddych, citat knihu, ist von, hocico ...
Ak nemas moznost hodinu, aspon polhodinu, dosledne, kazdy jeden den.
A tie potreby sa budu menit, uvidis sama.
Ale tak sa naucis citit seba samu lepsie, ako je tomu teraz.

GoFruit

Hm ďakujem ti, trafila si klinec po hlavičke. To ale bude vela práce....radikállnost voči matke...toho asi nie som schopná, a ten perfekcionizmus...no to by pri mne musel niekto stáť ako ty a hovoriť mi v tomto môžeš trochu poľaviť, a tak. Ale naozaj s tým idem niečo robiť, je už na čase.

Maoam

GoFruit, mozno privela analyzujes, mozno by bolo lepsie menej mysliet a viac precitit. Bude to iste aj boliet, ale len tak to mozes potom uvolnit. Ach, je to vela roboty a tazkej. Ale robis to pre seba samu a pre svoj krajsi a stastnejsi zivot.

Maoam

GoFruit, ja ta chapem aj bez prikladov, poznam ten styl vychovy.
Je to minulost a tu nemas moc zmenit. Bola si v pozicii, kedy si sa nemala voci tomu ako branit. Dnes si dospela zena, zijes daleko v zahranici, uplne samostatny zivot, si schopna, nezavisla, nik ti nepomaha a si uzasna matka.
Iste je este kopa inych veci, ktore si urobila spravne a ktore robis spravne.
Viem, ze mas v sebe vela ran, ale len ty si mozes pomoct.

Maoam

GoFruit, ja viem, vsetko to z teba citim a je mi to luto, uplne ta chapem :-/.
Myslim, ze si potlacila, aby si vobec v tom prostredi prezila, takze to neboli pekne veci.
Nedam ti patent na toto, lebo asi ani ziadny nie je, ale skus zacat znizenim narokov na seba, zatial aspon vo veciach, kde to zvladnes, teda byt k sebe lepsia, byt na seba miernejsia a nebyt na seba taka prisna.
Tvoj perfekcionizmus ta blokuje a stoji ti v ceste za tym, kam a po co tuzis ist.
Vlastne tuzis po sebe samej, len si doteraz nemala sancu nou moct byt. Mamu nechaj tak, tu nezmenis. Ale ty mas este skoro cely zivot pred sebou. Viem, ze tuzis po jej uznani a laske, ale niekedy nie je mozne dostat to, coho ti ludia nie su schopni...mozno ona nedokaze lubit a akceptovat ani seba samu. Nieto este niekoho ineho - teba.
A ak si uplne ina, ako ona, o to horsie.
Zameraj sa na seba samu a skus byt k sebe laskavejsia.
To ta postupne uvolni a budes sa posuvat krocik po krociku.
Doveruj si. A postupne sa aj budes objavovat...
Chce to odvahu a trocha radikalnosti vo vztahu k okoliu a matke a viac srdca a velkodusnosti voci sebe samej. Pravy opak toho, co robis teraz.

GoFruit

Maoam ako si mám dôverovať? Poviem tí len malý príklad ako som ba vychovavana... Ked som sa hlásila na vs, vieš ako ma matka podporovala? Hlaskami typu: ty to nespravis, už len na teba čakajú, nemáš na to....