Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Maoam máš.pravdu že mám obrovské nároky na seba, ani si nevies predstaviť aké, ked viem že niečo nespravím na 100%, tak sa do toho ani nepustím. Chcela by som to zmeniť ale neviem.
Detstvo som nemala bohvieake, strašne prísna mama...nemám spomienky aspoň do 4 r, aj potom len slabé, sestra často spomína čo.sa stalo a ja neviem o čom hovorí. Myslím že mamina autoritativna výchova vo mne toho vela zatlačila...potlacila utlacila neviem ktoré slovo je lepšie.
Vedome strach nemám z ponorenia sa do seba.
no to je jasné že ma mama nikdy neprijala takú aká som, a teraz ked som vyslovene vo všetkom odlišná je to naozaj ťažké...som ako mimozemšťan pre ňu. Vela veci mám rozanalyzovanych, len neviem čo s nimi aby som sa pohla.

Maoam

lebo mas strach

okrem toho na seba velmi tlacis a kladies na seba privelke naroky

posobis velmi mentalne, mas strach z toho, ponorit sa do svojho vnutra, lebo mas strach z toho, co tam uvidis/precitis

nemyslim, ze by si uvidela nieco 'zle' alebo negativne ohladne seba samej, skor nejake blbe spomienky a zazitky emocionalneho charakteru, najskor z rodiny, detstva

mozno ta nikdy neprijali taku, aka naozaj si a tak podvedome odmietas (este) seba aj ty

ale snazis sa to zmenit a si na dobrej ceste

skus si ovela viac doverovat, tomu, co je v tebe, nie tomu, co je mimo teba (knihy, navody)

len tak najdes k sebe pristup

GoFruit

Tak ja som Zelanda začala čítať v 2006 asi. Odvtedy len podobnú literatúru. Meditovať som začala v 2009 asi. A nič. Hovorím že som určite bloknuta. Myslíš že by pomohla kineziológia? Alebo či teda?
Dnes som 100% raw
O: melón, banány fifi
V: čerešne hrozno melón a budú ešte banány
Snáď to dnes nepokazim lebo tuším už každý deň kazím

evcca

r: jablko a pomarancova stava
neskora desiata: zeleninovy salat- rajciny, kusok kapusty, redka a uhorka
O: cviklova stava, susene rajciny, mrkva a kusok karfiolu

evcca

ja mam vyhodu, ze som sa to naucila, este pred otehotnenim, to je v podstate pre mna teraz velke plus. pri malom sa ucit, by to neslo.
jasne, ze som ho pestovala-nosila na rukach a este aj teraz, ked sa pyta. len je velky rozdiel pestovanie a pestovanie, urcite vies, ako to myslim.
satku som nemala, maly bol dlhy a nebol v tom pokojny, takze sme sa len nosili. on je aj teraz taky mojkosko, ze ked sa zobudi, potrebuje sa popestovat a tulit.
ja som na salat vzdy davala citron, pol lyzicky oleja a stipku soli. teraz je to uz lepsie, ale co, ved sa stale ucim, a to ma zenie dopredu.

GoFruit

ja neochucujem salaty vobec nicim, naznasam dresingy uz velmi davno aj z mojich predvitarianskych cias, i ked doma ked mi nasi robia kapustove salaty trochu ich ochucuju, co mi je luto lebo aj cukru tam trochu daju, musim to stopnut.
R: bananovo pomarancovo malinovy smoothie
Dnes som spala 8 hod, tak aj to sa stava :)
Evcca o tom pozorovani som to citala, ale ja teraz nemam energiu na taketo veci, to ze som doma s malym ma skratka taha k zemi, ak chapes co chcem povedat, ta unava, starostlivost, zodpovednost, to ze nemozes takmer vobec polavit zo starostlivosti, musis byt tomu malemu cloviecikovi stale k dispozicii, to mi proste nedovoli venovat sa takym veciam ako su meditacia ci uvolnenie zovretia...ako pise zeland.
Nosis maleho na rukach? My sme ho vela kym nezacal chodit, vraj je to velmi dolezite, nosit toho cloviecika ked sa pyta... teraz uz menej...
nosila si ho v satke? ja ho este aj teraz dam sem tam do satky, velmi to lubi, potom ked prideme domov je samostatnejsi...uz tak krasne cupka cup cup jooooj

evcca

mne na intuiciu pomohlo pocuvanie svojho tela a pozorovanie vsetkeho okolo bez toho aby som z toho vytvarala nejake zavery a hodnotila to.
vcera som si dala na v: platok spaldoveho chleba, hlavkovy salat, uhorku a rajciny
a v2: dalte- bolo to az okolo deviatej.
inak som prestala ochucovat salaty, tak ako kedysi, teraz lepsie vyniklne ich chut, skusam to cca 2 tyzdne a zatial mi chutia.

GoFruit

No tak to máš super s intuíciou. Aj ja by som chcela. Daj nejaké tipy ako ju zlepšiť...
A ten psychoterapeut no paráda. Ja som skúsila jednu psychologičku kvôli tomu postpartu ale nesadla mi. A neviem ako nájsť takého terapeuta čo by mi vyhovoval. Navyše všade chodím so synom a to nie je ono.
Podvečer sme boli na stredovekom trhu no a dala som si falafel.a nejaké specialitky z ciceru. Potom som mala vodový melón keďže je to zelenina, veľmi dobre mi padol. Teraz pijem stavu zo šalátu mrkiev a pol uhorky.

evcca

ja milujem maslo, ale take prave, kupujem si ho raz za cas, ked ideme s nasimi na chalupu, alebo mi ho prinesu oni. to si obcas doprajem. maslo z obchodu nechcem, uz ta jeho zarucna doba hovori za vsetko.
s tymi tukmi som to myslela tak, ze mi chybali orechy, semiacka.
ja maleho vediem tak, ze vsetko robime spolu formou hry a ked zaspi, tak mam cas na sebe aspon hodinku denne.
hej, podstupila som normalnu psychoterapiu, mala som stastie, bol to clovek, co to bral trochu inak a v podstate ma viedol po ceste, neviem, ako to inak povedat.
a moja intuicia, obcas sa jej az bojim.
ja dnes r: banany a jablka a lyzica medu
des: dve kivi
o: hlavkovy salat, rajciny, spenatove listy, mrkva a jeden platok spaldoveho domaceho chleba
ol: slnecnicove semiacka

GoFruit

ja som taka neporiadna, neviem si najst cas na seba, znovu meditovat, jogu cvicit, citat, ale zaroven mam pocit ze ma nieco blokuje, a akosi sa tymto veciam neviem venovat, je to mozne? spojenie s podvedomim mi vobec nefunguje...kineziologicka hovorila ze ked chces nieco zmenit musis najprv prijat sam seba ci tu skutocnost, uplne sa s tym zmierit, napr ked chces schudnut tak mas prijat svoje telo take ako je a potom sa ti to podari, ze mala takeho "pacienta", ktory az potom zchudol 25kg ked prijal svoje telo, tak som to chcela aj ja co sa tyka inej situacie, no neviem to, neviem to precitit, blok mozno z unavy, akoby mi neslo sustredit sa, ale v tom by mal pomoct ten jod...
inac ak ti ide vaha dolu tak jes malo, treba navysit kaloricke ovocie, banany hrozno...
lebo na tuky si daj pozor, tie nie vela, robia sarapatu, ale ty vies kolko potrebujes, predpokladam ze tvoja intuicia funguje perfektne... inac tu predavaju aj surove masla a tie si myslim ze raz za cas preco nie....
ja neviem fungovat ked spim len 6 hod, resp. neviem vstat, potom uz sa to da. AJ tuto noc, 6 hod. ufff
psychoterapiu, to myslis ako ze ty si chodila k pszchoterapeutovi? ja som povodne chcela kvoli postpartu a porodu, ale uz asi zabudam konecne na to ake to bolo
R: bananovo malinovo pomarancovy smoothie
O: zeleninovy salat, pecene zemiaky a surove syry, v salate boli susene rajciny v oleji
V: uz len ovocie
Bola som na trhu, mame ceresne hrozno jahody maliny 9 kg melon manga