Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Maros ty vôbec uvazujes?
Tak po 1. My tu nedržíme žiadnu diétu. Vitarianstvo je životný štýl. Nie diéta.
2. V článku píšu o strachu zo sacharidov, avšak ja jem takmer len sacharidy. Ovocie sú sacharidy.
3. Čiže ja sa sacharidov nebojím.
4. Presne ako píšu aj na tomto fóre sú vsetky vlákna o diétach, kde ženy odmietajú sacharidy a jedia až príliš vela bielkovín čo je nezdravé. Čiže vynikajúci článok ale do zlej témy si Ho dal. Pripni Ho tým babenkam čo večne držia diéty a ani za boha schudnúť...
Keďže ja som HIGH CARB RAW z drvivej časti.
Sacharidov sa netreba báť tých z ovocia určite nie, ale nadbytku bielkovín áno.
A prosím ťa, daj si pohov, lebo poprosim admina aby ti zmazala príspevky k našej téme keďže sme prosili aby prispievali len zástancovia vitarianstva. Nikto ti nič nenanucuje. Zaloz si vlastné témy.

evcca

kolko % bude neviem, napisem ked mi ho donesu. mohol byt uz minuly tyzden, ale zhanala mi kamoska v lekarni jod.
mne taketo migreny vyvolavalo v minulosti jedlo - syry, cokolada, bazalka a sladke pecivo.
teraz mam podozrenie na susene rajciny.
no uvidim.

GoFruit

no mne ich tiez vyvolaval aj stres, manzel ma vie tak vystresovat, ze hned ma zacala boliet hlava, ale teraz aj ked som v maximalne stresovej situacii, nezacne. klop klop klop
kolko % lugola budes mat, ja mam na flasticke ze 5% a teraz neviem zi je 5% jodidu draselneho alebo jodu, alebo oboch. Lebo prii davkovani je to velky rozdiel. CItala som, ze naschval sa predavaju nizko% lugolove roztoky a ludom nepomahaju a potom na to ludia zanevru, lenze ludia si ho davaju malo, kedze nevedia ze to nie je pravy lugolov.
No nakvapkala som si pod pazu, ze aj ako deodorant, plus vcera som si spravila test na stehne, v noci, do rana tak vybledol ze skvrnu takmer nebolo vidiet, cize jasna deficiency. A dala som aj ustne, lebo som citala, ze niektore organy lepsie spracuju ustami prijaty...

GoFruit

U mňa bolesti hlavy súvisia s varenou stravou. Akonáhle nie som 100% raw, a ked som jedavala 75% raw alebo menej, tak som mala kruté bolesti hlavy. Na strednej každý deň. Na výške začali strašné migrény. To som jedla všetko, mäso sladké... Ked som prešla na 100% raw, úplne zmizli. Počas tehotenstva má bolela hlava tak do 10krat. Potom som jedla obedy varené a ostatné ovozel a vrátili sa bolesti hlavy, ani cez noc neprešli...podľa mňa to súviselo s prerusovanym a nedostatocne dlhým spánkom. Teraz som prevažne 100%, min.95% surová, spánku veľmi viac nemám, ale nie je až tak často prerusovany a bolesti hlavy nemavam. Takže go raw, go fruit.
Evcca skús jesť viac. Viem že je to na svk ťažké, ale teraz s letom hádam by a to dalo.