Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

caw, tak som nad tym vecer rozmyslala, ze cim by som chleba nahradila a napadaju ma len tie susene kolaciky, najblizsie skusim nejake "naslano". snad mi to doda ten pocit.

GoFruit

cauky, no to poznam, aj ja niekedy robim veci, ktore viem, ze nie su spravne...
R: smoothie spenat, banany, OJ, syn pil so mnou
O: zeleninovy salat, pecene zemiaky v rure, trosicka raw syru, v salate boli susene rajciny v oleji, kopec avokada
melon
Ol: stava z hlavky salatu, mrkiev, zahradnej uhorky, 3 listov pupavy a potom nejakej buriny, neviem co to bolo, ale zijem
V: ceresneeee, vela vela velmi vela
Ja mam strasu potrebu jest tuky, len tie avokada neviem jest same, do kelimku... nie jak moj syn, chyti ham a uz je spapkane...
a orechy ma nejak nenaplnaju,
zajtra je raw potluck, tak sa snad nan dostanem a este neviem co pripravim, chcela som tahini, ale ked ten sezam co mam teraz je strasne horky, aj syn ho odmieta jest, tak neviem...hmmm

evcca

r: smoothie-banany, ananas, jahody a jablkova stava
o: zeleninovy mix-uhorka, rajciny, hrach, hlavkovy salat, par kapustovych listov, kopor a grahamovy rohlik
ol: jablko a pomarancova stava
v: zeleninovy mix a opat grahamovy rohlik.
ja sa nedokazem v niektore dni zriect peciva. hlavne toho, co si sama upeciem, obchodove ma nelaka vobec. proste ako keby som potrebovala v puse citit chut chleba.

GoFruit

Vitariani jedia tak okolo 90% sacharidov z ovozelu, hlavne ovocia vacsinov. Nie sú tučni nikdy, nemajú ako. okrem "gourmet" vitarianov, ti jedia strašné veľa tukov. Sacharidy z ovocia nie sú nepriatelia, ale ak ich človek kombinuje s ostatným tak áno.
To jak moja mama ked som otehotnela má vystrihala pred ovocím. Jedla som veela ako teraz ešte viac. Že priberiem ako ona a už nedám dolu ako ona. Lebo jedla vela hrušiek... No jo nie hrušky boli na vine ale to ostatné čo jedla. Ľudia sa boja ovocia pritom je to to najlepšie čo mozu dať telu a mysli. Samozrejme som bola stihlunka tehula, ktora pribrala len do bruska, nezadrziavala vodu a nemala som žiadne problémy, žiadne. Dostala som tri kŕče do nohy a to len vtedy ked som u našich na vianoce zjedla sladké pečivo. Nona vážne nikto nepresvedčí že vitarianstvo je zle. Krvné výsledky som mala parádne, dosť železa, skrátka všetkého.

Maoam

diva.sk :DD

vies, GoFruit, najväcsia sranda je ten 'panicky strach zo sacharidov' a to je pritom hlavna zlozka vasej stravy :DD

GoFruit

No jo Maoam, ale aj tie zdroje, preboha.... Ako to niekto môže brať vážne.... I ked tento článok...nebol zlý ale nedocitala som ho.
Takže spravila som svoje prvé tahini. No mám čo vylepšovať. Vitamix je vážne parádny, za chvíľočku zomlel sezam na pastu. Ale... Bola tepla, proste sa točí prirýchlo, treba si to rozdeliť na viac etáp aspoň 3 a vždy nechať vychladnúť.
Ďalej ostalo úplne horke, až príliš. Hm. S tým neviem čo robiť. Asi to samé jesť nebudem vedieť, dala som do toho citrón kmín vodu a stipilinku soli a je to SUPEEER. Odporúčam. Mňam. Vapnikova bomba.

GoFruit

Ani nie si.
Určite najbližšie príde s tým že sme ortorekticky, tak som ho snáď predbehla a ani to nie som.