Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

RNG

Len sa drzte, dievcata. Len nechodte az do absurdnosti, telo vam povie niekedy, co si vyzaduje a spravne vitarianstvo je medzi 50 az 75%.
Pre vyvin mozgu a jeho cinnost su potrebne niektore esencialne tuky, takze kojaca matka nesmie byt na prilis nizko tukovej diete.Minimalne si musi doplnit EPA a DHA, lebo tieto su pre mozog a nervy v nasej strave deficitne, nech jes cokolvek. Teda aspon podla lekarov vyskumnikov, ktori zistili ze s doplnkom DHA dosahuju vyssi IQ deti.A jedol by sopm pravidelne aspon 1-2 rozne orechy alebo nejake ine olejnate semena, lebo rozne EFA a PUFA su potrebne na vyvoj a regeneraciu mozgu.Je sice pravda, ze z prebytocnych cukrov si vie telo vyrobit rozne tuky, ale zialbohu nie vsetky potrebne v optimalnych mnozstvach.
S mineralmi iste nemate problemy ani pri kojeni, kedze to mnozstvo zelenin a ovocia vam iste da dost.

GoFruit

Dnes som vsetko co som zjedla vazila a zadala do cron-o-meter.
1456 g watermelon
459 g banany
200 g jahody
647 g broskyne (ploske)
915 g ceresni
600 az 700 g OJ
262 g fifi bananov
405 g cerstve figy

dokopy 2541 kcal/ bez kojenia mi staci 1816 kcal na udrzanie vahy
40,9g bielkovin
11 g tukov
638 g uhlohydratov
plus som bola na crevnej sprche, citim sa lahka ako pierko

vcera som sa akurat na stranke lfrvfamilies.com dozvedela ze nadbytok tukov (overt fats, co je uz jedno avokado navyse) v materskom mlieku sposobuje reflux a veru som sa cudovala posledne dni, ze syn ma dost reflux...odkedy jem viac tukov po veceroch. Tato stranka je o raw rodinach, takze konecne som nasla co som hladala.

evcca

vcera r: broskyne a melon
o: cuketa, rajciny, paprika, trochu hrasku
ol: smoothie-banan, mango, jablkova stava
v: to co na obed
v2: mrkvanky

GoFruit

Nie ,pribrala som lebo schvalne jem neskoro večer. Hlavne tuky o 22. Aj z ovocka sa dá pribrať ak sa je neskoro. Nie je to zdravé, ale cez deň nestiham nabrať dostatok kalórií, tak musím večer.
Dnes sme boli na výlete, tak som sa zasa postila. Ráno som zjedla len zopár suš fig a paraorechov lebo som mala šoférovať a aby som sa nepocikala. Keď sme dorazili na obed som zjedla zopár banánov.
Večer zase fifi banány a čerešne a watermelon. Poobede som mala zopár hranoliek s majonezou či čo to bolo. Myslím že nie je dobré úplne hladovať keď kojíš.

evcca

a citis, ze chudnes kojenim?
vcera r: banan a ceresne
des: melon
o: cuketa, mrkva, kalerab, zeler-vsetko surove a postruhane a posypane koprom plus trochu hummusu
ol: jablko
v: ceresne a ribezle
v2: banan

GoFruit

Áno nejesť je logické pri chorobe, ako to robia deti. Ale neviem či si to môžem dovoliť. Ale zjavne mám dosť mliecka. Zatiaľ. No ešte budem musieť niečo zjesť. Avo?

GoFruit

Hlava má bolela takmer do 19. Dúfam že si na to spomeniem keď budem chcieť ochutnavat varené.
R smoothie banány OJ jahody
Ešte OJ
O trosicka watermelon
V watermelon, fifi banány
Hrozné malo som jedla, nemala som chuť... Ale bojím sa že má synak úplne vycucia, teraz hrozne vela pije, posledné dni odmietal jesť, iba moje mlieko. Rastie mu stolička, no prva noc bola katastrofa, dostal nadchu a ekzém. Netuším z čoho, či z lugolovho alebo čo...

evcca

inak, mna ked boli hlava, tak mi najlepsie pomoze nic nejest, len pit tekutiny. teda, ked je ta bolest hlavy z jedla.

evcca

r: banany, jablkova stava
o: redkovky, rajciny, hlavkovy salat, trochu surovej brokolice a kalerab
ol:mkvanky
v: hummus a redkovky
v2: orechy vlasske

GoFruit

no tak ja vcera som to zbabrala,
na ranajky som mala broskyne, ploske tie mam najradsej, potom aj biele aj zlte,
na obed som si spravila stavu zo salatov, mrkvy a uhorky
a potom, kedze sme po dlhom case varili, ochutnala som viac ako som mala, i ked to nebola cela porcia ani zdaleka...boli to veganske cestoviny, bezglutenove
a potom pobede prisli bolesti hlavy, ktore mam doteraz,
No povedzte mi, bolo mi to treba, prekliate varene s,acky
vecer som napchala do seba ceresne, smoothie ako kazde rano a este do 10 fifi bananov, bolesti ustupili na minimum, ale kedze som z tolkej vody v noci aspon 5 krat na malu isla, plus kojenie, nepresli, ale zhorsili sa a pretrvavaju.
Evcca hummus si zatial kupujem, ale chcem spravit niekedy surovy, z naklicenych cicerikov
Este ze je dnes manzel doma a cele rano sa krasne staral o syna.

Najčítanejšie články