Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

mne sa paci jak su deti neskutocne vnimave, moj maly je detailista, pamata si,kde co bolo, hlavne vtedy, ak to pre neho malo silny emocionalny nadych. miluje zvieratka a knizky. ked ideme von, nikdy mi nezabudne pripomenut, ze za branou videl susedovych kohuta, hoci to bolo len 1x a snad na pat sekund.
vcera r: smoothie-marhule, banany, jablkova stava
des: ribezle
o: uhorka, rajciny, mrkva a trochu cvikle-uz mam vlastnu, tak je to taky fajn pocit
ol: para orechy
v: cuketa, rajciny, hrasok a trochu zeleru
v2: lanove semiacka
inak ma stve, ze nejak nestiham citat, odkedy chodim opat do roboty.
napadlo ma, ze take tie konflikty s rodicmi su celkom dobre rozobrate a rozanalyzovane v knihe od dobsovica- naucte sa riesit konflikty, je tam rozobrata trasankcna analyza a jej vplyv na komunikaciu.

GoFruit

uf tak to velmi rychlo
hm k tym kniham tak to mozno take ako krystalove deti, indigove deti, deti soucasnosti od meg losey, tu mam, vela mi nedala, ale mozno v nej najdes nieco zaujimave, doreen virtue sa tiez tomu venuje
moj maly teraz kyva uplne vsetkemu, take je to zlate, ked sa prilis dlho s niekym rozpravam, tak uz mu zakyva a da najavo ze koncime.
kupili sme mu plysaka Sida z Ice age 4, tak mu dava jest, robi pritom tem mlaskavy zvuk,
a dava nam jemne facky po tvari ze nas lubi, pusu len vynimocne ale facky s takou satisfakciou
zaujima sa o cisla, uz aj rozozna cisla prvej desiatky tak po 8, aj pismena ho uz zaujimaju
my rozmyslame ze po slovensku pojdeme este na juh francuzska ako vzdy, zboznujem mesto Sete, tak asi sa vratime, len nevieme najst ubytko, zatial vsetko zabukovane, co stoji za to.
strasne mi chutia terajsie smoothie z marhul a mang, dnes som dala aj jahody, plus samozrejme OJ, no parada, som dost namotana

evcca

deti vedia velmi dobre vycitit, ako je na tom rodic s naladou. niekomu to ostane do dospelosti , niekto to strati. ja hladam nejaku literaturu o ani neviem ako to nazvat ale asi o detskej intuicii. je zaujimave ako ma moj maly "nos" na ludi. a to nie je ovplyvneny dospelackymi nazormi. dnes mam dovolenku, lebo zajtra rano odchadzame na taku mini dovolenku.
robila som si test lugolom, do hodiny mi flak zmizol.

GoFruit

R: smoothie z manga, marhul a OJ, strasne dobra kombinacia, vitamix rozprasil marhule dokonale
O: hrozno
O2: zucchini spaghetti, sauce marinara
recept
z 2 cukin spravit skrabkou alebo spiralizerom spagety, posypala som ich susenou pazitkou a nechala stat, nemali by sa jest studene, to nechuti dobre, lepsie je vytiahnut ich rano z chladnicky a urobit na obed ci veceru
omacka: od oka dala som 4 mensie rajciny, pol avokada, 1 medjool datlu, stavu z pol citrona, a zopar susenych rajcin v oleji, nijak som neochucovala, lebo susene rajciny su ochutene, tie jedine neboli raw,
Bolo to strasne dobre, na nerozoznanie od varenej rajcinovej omacky , len farebne sa to odlisovalo.
Chutilo aj manzelovi, takze zaradime do jedalnicka
V: polka stvrtky velkeho vodoveho melonu a mozno kilo ceresni
Syna som zase uspavala do 21:20 no zas z vecera nic nebude, asi citi moju nervozitu z bliziaceho sa vyletu na Slovensko
Neviem ako nebyt nervozna pri pomysleni ako tam budeme fungovat a hadat sa vkuse kvoli stravovaniu maleho

evcca

r: melon
des: rajcinova stava
o: rajciny, paprika, uhorky
ol: smoothie- banany, mango a pomarnacova stava
v: mrkvanky a rajciny + cuketa

evcca

r: melon a pomarancova stava
des: cuketa
o: hummus, hrasok a rajciny
ol: cinska zelenina, sice tepelne upravene, ale ich zeleninu s omackou milujem, takze dnes nebudem na 100%, ale co uz, aj v pekle su obcas hody:-)
v: bude melon
moj maly sa dookola napchava ribezlami, som prekvapena, ze mu chutia

GoFruit

R: smoothie čučoriedky banány OJ
O: zeleninovy šalát s pecenymi zemiakmi a troškou raw kozieho syra
Ol: melón
V: čerešne, 5 fifi banánov, bananovo cucoriedkovy šalát zo 4 banánov
Prasknem

evcca

teplota u nas nejde pod 35 cez den a mne to neskutocne vyhovuje.
dnes r: melon
des: uhorky
o: cvikla, paprika, rajciny, redkovka a trochu varenych zemiakov
ol: melon
v: uhorky, rajciny, hrasok a trosku karfiolu
v2: budu marhule

evcca

vcera r: smoothie-banany, jahody, jablkova stava a trochu ciernych ribezli
des: marhule
o: uhorky, paprika, rajciny
ol: melon a ribezle cervene
v: mrkvanky
v2: cuketa, mrkva, hrasok

GoFruit

bubblinka no co ti mam na to odpisat...vies rozdiel medzi koliskou starych mam a tymi novodobymi vynalezmi o ktorych pisem? Predpokladam, ale mozem sa mylit, a hlavne sa neda zovseobecnovat...ze stare mamy kocikali rucne a mozno pri tom spievali, naklanali sa, povedali dietatku nejake to mile slovko... Tie dnesne vecicky k tomu mamu nepotrebuju, idu na elektrinu alebo naco a hraju hudbu a trasu a hojdaju.
Aj ja som sa niekolkokrat uchylila ku koliske ked som maleho nevedela ani zaboha uspat, predstav si.
Hm, mozno by si mala vediet,ze som obrovsky zastanca attachment parenting-u a pre mna je prvorade dobro dietata. Mozno by som nemala odsudzovat mamy co dieta odlozia aj na niekolko hod a idu si po svojom alebo ho nechaju vrieskat cele hodiny kym samo zaspi alebo kocikaju v kocikoch, nie je to kazdej vec, ale ma to trapi kvoli detom, lebo niektore veci su skratka vedecky uz dokazane, ako to ze dietatko vidi iba na kratulinku vzidialenost ked sa narodi, a potrebuje fyzicky kontakt s mamou takmer nepretrzite a ze ked mama zmizne z dohladu pre dieta akoby sa stratila na vzdy a preziva obrovsky strach... Ono nevie ze mama sa zasa vrati. Atd.Toto je na dlho, idem spat.