Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

s nocnikom mame aj my problemy, ako kedy, ja to u neho viem vypozorovat ze kedy asi tak, ale muz to nevie odhadnut.
ked je teplo vonku, tak je to ok, beha len v slipach, ale posledne dni je chladno, vcera len 20. inak, ked to nestihneme, tak mi pride s plienkou v ruke oznamit, ze treba vymenit.
a neskusala si ruru nastavit na 40°C? to by bolo este raw. a susis pri otvorenej, ci zavretej rure?
ja som tahini robila 1x, ale sezam som najprv dala susit do rury, otvorenej, ked som dopiekla chleba. nemala som to potom tak horke, len moj mixer to ledva utiahol, tak niektore kusky mi nepomixoval.
inak, som taka rozhodena, v robote sa to komplikuje, nahlas sa sepka ze as asi bude prepustat, a som najmladsia, tak asi idem pozerat po niecom inom, dost ma to depta.

GoFruit

No a syn stava takmer kazdy den okolo 6, co ma zabija, je mi to hrozne skoro, neviem ako to posunut. Asi je to tym, ze sa budi na ranne cuckanie cici a to asi len tak nezmenim, som rozmyslala, ze mu nedam hned, ale to by bol asi riadny vreskot, keby musel cakat az hodinu. CHcela by som aby vstaval tak po 7. Lebo spava len 9 alebo 10 hod a to mu je malo. Po 11 hod vyzera teda rozhodne veselsie. Uz teraz nejdem pred cestou na svk nic robit, ale potom zacnem s nejakym treningom.
Inac uz upratuje handrickami, aj usta si utrie, neviem ci som uz pisala, ze nam "fuka" nosy aj sebe, heehhe takym svojim sposobom.
Ty ucis uz maleho na nocnik? Ked je teplo, necham ho behat vyzleceneho, a sem tam to stihneme do nocnika, sem tam nie. Najhorsie je ze kaka tak na 2 - 3 razy po sebe, prve stihnem do nocnika, ale on potom z neho vstane a o cvhilu je kak mimo.

GoFruit

vcera
R: smoothie mango marhule jahody OJ
O: ceresne, salat z 2 bananov, manga, malin
V: ceresne, banan, melon
V2: guacamole, s trosilinkou cipsov z modrych zemiakov, trocha kozieho raw syru, trochu nesuroveho tahini

Evcca, ja to tahini neviem spravit dobre. Kvoli tomu som kupovala vitamix, ale moje tahini je strasne horke. Preto som kupila klasicke tahini aby som zistila ako horke ma byt. No rozhodne je menej horke. Asi bude chyba v sezame. ale uz sa mi to nechce skusat.

Zacala som vyrabat susene krekry, susim v rure, cize som si vedoma,z e to uz nie je raw, lebo susim az na 50st. Robila som lanove, syn je v nich vkuse a pohankove, tie mi nevysli, nedostatocne som ich ochutila... Takze skusam gourmet raw kuchynu, nie vzdy sa recepty vydaria, no co uz. Uz sa neviem dockat mojej prvej susicky raz. Pokusila som sa urobit surove pohankove zemle, no stale to neviem tak ochutit aby to chutilo ako chleba, ta pohanka je divna. Vlastne to nie je obilnina a moze sa jest surova, lebo nechcem davat synovi obilniny, ale salie za muzovym chlebom, tak budem este skusat...

evcca

cawte, kde ste?
r: pomarancova stava a zlty melon
des: paprika cca 4ks
o: cviklovo-mkrvovy salat a trochu brokolice plus kalerab
ol: melon
v: cuketove spagety s rajcinami v podobe omacky, spolu s hraskom a vnatkou
v2 bude med

evcca

r: melon
des: melon
o: rajciny, paprika, trochu hummusu, mrkva, hrasok a cuketa
ol: lanove semiacka
v: cuketa, rajciny, paprika, uhorka, trochu hummusu
v2: asi orechy

winki

Nechcem ostať len čislo na surovej strave zatiaľ. Robím si aj ryby a rozne polievky samozrejme bez mliekové. A určité prehrešky, keď musím papať u priateľa bohužiaľ sú.

Paradajková omáčka: paradajky, pór, cesnak, bazalka, pažítka všetko rozmixovať a hotovo. (ja som tam pridala aj trochu čierneho korenia a pár kvapiek olivového oleja).

GoFruit

winki, to je super, len na seba netlac, mne to ide ovela lepsie ked mam povolene prehresky, o to menej ich mam. Ziaden stres, nech to ide prirodzene.
Ak dovolis, chcem ti poradit v dobrom, pridaj ovocie, nepriberies z neho, nemusis sa bat, ale ak ho nepridas, nevydrzis na tejto strave dlho. Na zelenine iba sa byt neda. Nema dost kalorii, i ked nutricne je to super. CLovek potrebuje aj kalorie, aby mal energiu.
Ja dnes rano broskyne a na obed bude smoothie

winki

Ahojte no chcem sa Vám pochváliť. Za posledné obdobie sa moja váha vyšplhala na hnusných 59 kg (mávala som 54). A kedže už dlho sa snažím jesť stravu založenu na ovocí a zelenine tak som si povedala dosť a od pondelka som začala :). Viem, že nedokážem byť 100% raw každý deň, ale chcem začať tým, že každý druhý deň keď chodím behávať si dám čisto raw deň. Tak napr. včera:
R: postruhaná cvikla s mrkvou trochou bazalky
O: cuketové špagety s paradajkovou omáčkou
O2: jablko
V: miešaný listový šalát
V2: to čo na obed

Dnes som na raňajky ešte raz urobila ten mrkvovo cviklový zázrak, veľmi mi to chutí.