Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

No ináč chlorovej vody sa aj ja bojím, všetky známe chodia plávať s deťmi, no ja som ešte nebola. Pokožka ten chlór absorbuje, navyše si môže aj glgnut...no Neviem váham. Často riešim dilemy či niečo robiť s ním aj ked viem že to je nezdravé ale zároveň ho nechcem oberať o zábavu... Na 2. strane veď v budúcnosti si plávania určite užije ak bude chcieť.
Práve rozmýšľam či ho nemám dať na nejaké krúžky ako hudobný či motoricky... Tiež váham sú to veľké prachy a je to naozaj dôležité??? Hm

GoFruit

No ak v budúcnosti začneme s pastou,tak len bez fluoru. Ja sa s mamickami radšej o tychto veciach nebavim.
Chodievame do Domu detí, kde každú chvíľu nejaké dieťa oslavuje a pojedajú sa tam vo veľkom torty koláče a sladkosti... Chcem tam chodiť aby bol syn s inými deťmi ale ked to vidím ako do tých malých telicok pchaju tie jedy ako biely cukor tak mi je zle. Jedna mamička sa má spýtala či my take nejeme...že ani ony kým nezačala malá chcieť lebo to videla od iných...bože dúfam že môj malý bude mať rozum. Ináč ked tie mamičky pozorujem ...no sú ako supy, úplne vidieť ako sú na to sladké nadržané... Ešte som tam tuším ani ovocie nevidela, teda len na torte 2 jahody.
My nosíme so sebou všade ovocie a ked jeme v parku tak často príde dáke chudatko čo zrejme doma ovocie ani nevidí a tak slintá a zazerá.
Koľkokrát ma pobúri ked dieťa pýta aby mu matka kúpila ovocie a ona povie dáku sprostú výhovorku že nie. Aach.

GoFruit

Záleží čo s ním chceš robiť. Ak len obyčajný smoothie typu banán pomarančová šťava, tak ti asi stačí aj niečo obycajnejsie. Ak chceš dať do toho aj zelené listy, tak minimálne 1100 wattovy, ak chceš na tom robiť orechové či semiackove mlieka alebo dipy tak Vitamix alebo blendtec.
Ja som mala krups 1100 wattový, teraz mám Vitamix, kvalita smoothies sa nedá porovnať. Aj tie kde sú listy šalátov sú s vitamixom úplne hladucke a jemné za pol min. čo pri krupse nehrozilo. Takisto robím orieskove dipy.
Takže ide o to ako ho budeš využívať.
Krups stál okolo 150 eur, Vitamix 690. Ale som spokojná a nemenila by som. Už len za najnovší blendtec. ale to neskôr.

Sedmi_kraska

Ahojte baby, aké blendery používate ak sa smiem spýtať ? ..chcela by som si ho po roku konečne kúpiť, ale na trhu ich je tak veľa a chcem si kúpiť niečo kvalitné a nie zbytočne predražené ...Ďakujem :)

evcca

ja mu pastu nedavam, ale ked pocuvam vsetky mamicky naokolo, tak vsetky im davaju pasty. ked som sa ich pytala, ci ich maju s fluorom, tak po mne pozerali a ani nevedeli na co sa ich pytam.
ja som teraz doma, tak ako som pisala po mesiaci praci som sa vratila na rodicovsku dovolenku, a hladam si nieco nove.
maly obcas trucuje a schvalne nejde na nocnik, a pozera ako sa tvarim,ale celkom nam to uz ide.
cely august som cvicenie flakala, bola som smutna z tej prace, tak sa mi nechcelo.
ale konecne som pomaly zacala s thai-chci.chcela by som chodit plavat, ale ta chlorova voda ma odradza.
tu knihu som necitala, je dobra? ja teraz citam Lobsang Rampa - jaskyna predkov.
o alternativnej skolke a skole mozem len snivat, v okruhu do 180km nic nenajdem. a uz vidim nasich, ako by reagovali, totiz obaja su klasicki ucitelia, hoci mama ma v skole kopu enviro a eko projektov, chce to este cas na dozretie.

GoFruit

Evcca aké cviky cvičíš? Dakedy som skúšala 5 Tibetanov, ale nevyhovovali mi. Je to možné? Idem ich znovu cvičiť, či sa niečo zmenilo. Necitala si náhodou Robin Sharma mních ktorý predal svoje ferrari?

GoFruit

Evcca, nepoužíva pastu. Niekde som čítala, že 80 až 90 % pri umývaní spraví kefka teda mechanika, pasta len pár percent. Navyše nemalo by to význam, myslím že by ju prehltal. Ledva Ho donutim otvoriť ústa. A vy?

Ináč som tak na 90% v poslednej dobe, veľmi som si zvykla jesť hummus, takže chystám odvykacku. Syn sa zvykne sám posadiť na nočník a vykakat a vypišať. No ešte to ale nie je pravidlo.
Už veľmi rozmýšľam o škôlke a škole. Chcem alternatívnu ale všetky sú ďaleko, tu je to tak zložité, v bruseli je 150 žiakov bez školy, skrátka nedostali miesto.
Tvoj chodí do jasiel?

evcca

cawte, ja sa drzim tak na 85-90%, a ak to aj na tych 10 az 15% pokazim tak je to len varena zelenina alebo trochu prilohy ako zemiaky ci celozrnna ryza.
moj maly rad od mala pisti, on pisti dokonca aj ked sa tesi. stale ho fascinuju knizky, minule zaspal po sediacky a v rukach drzal knizku. teraz je jeho obdobie-lebo je hrozno. ma ho rad, ale ked kupim v obchode mimo sezony, tak mi ho nezje.

GoFruit

r: asi 2 l smoothie z 5 bananov, 125 g spenatu a 8dl OJ, popijala som postupne doteraz
o: 5 nektariniek, 1 banan

syn je teraz velmi uskriekany, strasne testuje svoje hlasivky, ide nas porazit. Zboznuje sa valat na posteli, najradsej by nic ine nerobil, aj z toho ma poraza. Inac je super zlaty, pusinkuje ma vela. Zacala som s nim znovu spavat na velkej posteli, je to proste krasne, njskor ho ulozim do jeho a potom v noci, ked sa zobudi na mliecko, tak ho uz necham na velkej posteli. musim ist zobudil sa